Fosta şefă a CSA a pierdut un proces de două milioane de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Fosta şefă a CSA a pierdut un proces de două milioane de lei

GALERIE
angela toncescu-sef CSA
  • angela toncescu-sef CSA
- +

Angela Toncescu a cerut compensaţii pentru încetarea mandatului.


Curtea de Apel Bucureşti a respins pretenţiile Angelei Toncescu, fosta şefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care a cerut de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) plata unor compensaţii de aproape 2 milioane de lei pentru încetarea mandatului, ea fiind în prezent cercetată penal, alături de fosta conducere a Carpatica Asig, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat publicat vineri. Hotârârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Angela Toncescu a ocupat, în perioada 2006-2011, funcţia de şef al CSA, instituţie care se ocupa cu reglementarea şi monitorizarea pieţei de asigurări. În această funcţie, potrivit unor informaţii vehiculate în presă, ea ar fi avut un venit lunar de circa 29.000 de euro.

Toncescu a solicitat de la ASF plata unor compensaţii de 1,14 milioane lei reprezentând plata unor indemnizaţii salariale, plus bonificaţii reprezentând echivalentul a 12 salarii brute, în valoare de 682.039 lei, precum şi plata dobânzii legale de la data scadenţei şi până la achitarea integrală a debitului. Din calcule, reiese un salariu brut lunar de 56.836 lei (12.700 euro). Acţiunea a fost iniţiată în instanţă în 2014 şi a fost respinsă de Curtea de Apel, iar împotriva hotărârii instanţei de fond poate fi formulat recurs. În iulie 2015, Toncescu a primit aviz de la conducerea ASF pentru a ocupa poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig.

În prezent, Toncescu este cercetată de procurori, alături de alţi foşti membri ai conducerii firmei de asigurări - Liviu Stoicescu, Ilie şi Oprea Carabulea -, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat. În cazul Carpatica Asig a fost declanşată procedura de faliment de către ASF la sfârşitul lunii iulie. Ea a fost acuzată de procurori că, alături de alte persoane de încredere din jurul lui Ilie Carabulea, omul de afaceri care controla Carpatica Asig, a ascuns situaţia financiară reală a companiei inclusiv în scopul atragerii unor investori.

Potrivit procurorilor, împreună cu Liviu Stoicescu, directorul general adus de ea la Carpatica Asig, Angela Toncescu ar fi acţionat şi pentru tergiversarea unor acţiuni de control ale ASF. ASF are mai multe litigii cu foşti membri ai structurilor de conducere din vechile autorităţi de supraveghere a asigurărilor, pieţei de capital şi pieţei pensiilor private, CSA, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), entităţi care au fost înlocuite cu ASF. Foştii directori solicită compensaţii de peste 15,5 milioane de lei pentru încetarea mandatelor înainte de termen. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.