Fosta soţie a lui Salman Rushdie, dezvăluiri intime despre căsnicia cu scriitorul britanic

luni, 07 martie 2016, 19:39
5 MIN
 Fosta soţie a lui Salman Rushdie, dezvăluiri intime despre căsnicia cu scriitorul britanic

Padma Lakshmi, fosta soţie a scriitorului britanic de origine indiană Salman Rushdie, a publicat, săptămâna trecută, o carte autobiografică în care face dezvăluiri inedite referitoare la căsnicia sa, descriindu-l pe autor drept un bărbat egoist, gelos şi lipsit de empatie, potrivit The Telegraph. 

Într-o autobiografie incendiară scrisă de Padma Lakshmi, fosta soţie a celebrului scriitor britanic de origine indiană Salman Rushdie a făcut o serie de dezvăluiri surprinzătoare referitoare la căsnicia sa. Potrivit actriţei şi modelului american de origine indiană, acesta ar fi avut nevoie în fiecare seară să fie consolat pentru faptul că nu a câştigat premiul Nobel pentru literatură, iar căsnicia lor era constant erodată de gelozii şi insecurităţi.

Padma Lakshmi l-a acuzat pe Sir Salman că a descris-o pe aceasta drept "o investiţie proastă" după ce i-a refuzat avansurile lui sexuale şi l-a descris ca fiind un soţ rece şi lipsit de empatie.

Fotomodelul indiano-american, membru al jurului emisiunii TV din SUA "Top Chef", a făcut dezvăluiri intime despre căsnicia sa de trei ani cu Salman Rushdie, autorul "Versetelor satanice". În cartea sa publicată în Statele Unite, marţi, Padma Lakshmi, în vârstă de 45 de ani, oferă mai multe detalii despre relaţiile sale înflăcărate, inclusiv despre cea cu celebrul scriitor.

Cuplul s-a întâlnit în vara anului 1999 la o petrecere din New York, când Padma Lakshmi avea 28 de ani şi era necăsătorită, iar Salman Rushdie avea 51 de ani, fiind însurat cu cea de-a treia sa soţie.

Padma Lakshmi şi Salman Rushdie s-au căsătorit în 2004, petrecându-şi timpul între Londra – unde trăiau cei doi fii ai autorului – şi New York. Ea a povestit cum scriitorul obişnuia să îi aducă micul dejun la pat în fiecare dimineaţă şi că la început, relaţia acestora era nespus de fericită. Lucrurile au derapat ulterior, Salman Rushdie dovedindu-se extrem de acid în cursul unor unor certuri dure.

Autorul născut în Bombay dar crescut în Marea Britanie a fost înnobilat de Regina Elisabeta în anul 2007 pentru merite aduse literaturii, câştigând premiul Booker Prize în 1983 pentru "Copiii din miez de noapte".

Când eleganta sa soţie a apărut pe coperta revistei americane Newsweek şi i-a arătat lui Rushdie numărul respectiv al publicaţiei, acesta i-a răspuns cu pizmă: "Singura dată când Newsweek m-a pus pe coperta sa a fost când a încercat cineva să-mi tragă un glonţ în cap".

Padma Lakshmi a declarat în această săptămână pentru revista People, într-un interviu menit să promoveze cartea sa că: "Îmi doream identitatea mea. Mă aflam în tranziţie ieşinde de pe o scenă a vieţii mele şi intrând pe o alta. Dar pentru a face acest lucru, trebuia să nu fiu prezentă acolo unde el avea mereu nevoie de mine".

Padma Lakshmi s-a îmbolnăvit ulterior de endometrioză, o boală dureroasă care afectează mucoasa uterului şi potrivit acesteia, scriitorul nu a arătat niciun fel de simpatie faţă de boala sa. Când aceasta a refuzat să facă sex cu el din cauza durerii provocate de afecţiunea respectivă, Rushdie afirma: "Cât de convenabil pentru tine".

"Nu este că nu îmi doream să fiu acolo pentru el, dar ceva era profund în neregulă. Nu înţelegeam asta. Iar acest fapt a dus la o întregă serie de neînţelegeri", a mai declarat fostul model.

După o operaţie de cinci ore suferită ca urmare a bolii sale, Padma Lakshmi s-a întors acasă cu mai multe cusături pe patru organe majore şi cu stenturi la ambii rinichi. Salman Rushdie, în loc să o îngrijească, a plecat ziua următoare într-o călătorie de lucru.

"Spectacolul trebuie să continue, în cele din urmă", a declarat acesta în timp ce ieşea pe uşă, a povestit fosta sa soţie. De îndată ce s-a pus pe picioarele sale şi a putut ieşi din casă, ea a mers la un avocat specializat în divorţuri.

Actriţa, prezentatoarea şi fostul fotomodel s-a implicat, ulterior, într-o relaţie cu Ted Forstmann, director executiv al companiei de management sportiv şi artistic IMG, care a murit în 2011, la vârsta de 71 de ani.

Padma Lakshmi este mama unei fete de şase ani, Krishna, pe care o are cu afaceristul Adam Dell.

Salman Rushdie nu a oferit niciun răspuns atacurilor violente venite din partea fostei sale soţii, dar la puţin timp de la divorţul său de Padma Lakshmi, acesta a declarat că o căsnicie este o complicaţie fără rost în viaţă şi că femeile şi-o doresc numai pentru rochie.

"E ciudat, mai ales că am fost însurat de patru ori, dar cred că o căsnicie este necesară. Femeilor le place, mai ales dacă nu au fost căsătorite niciodată – cred că este din cauza rochiei. Femeile îşi doresc o nuntă, nu vor o căsnicie. Ce bine ar fi dacă ar putea exista nunţi fără căsnicii", a declarat scriitorul. Acesta a mai dezvăluit că a mers împreună cu Padma Lakshmi la consiliere matrimonială, însă fără succes.

După căsătoria sa cu Padma, viaţa sentimentală a scriitorului a fost una schimbătoare. O fostă iubită a sa, Pia Glenn, a oferit un interviu pentru The New York Post, după despărţirea de scriitor, în care a mărturisit că acesta era "laş, disfuncţional şi imatur", şi că tot făcea referiri la fosta sa soţie, Padma Lakshmi.

Salman Rushdie a turnat, ulterior, gaz pe foc, într-o declaraţie oferită unui ziar în care a etichetat-o pe Pia Glenn drept "o persoană instabilă care poartă cu sine o mare încărcătură de stres, oriunde ar merge".

Salman Rushdie locuieşte în prezent în New York. Săptămâna trecută, cu ocazia petrecerii Vanity Fair de după premiile Oscar, Rushdie a fost surprins alături de un fotomodel misterios, mult mai tânăr decât aceasta.

Salman Rushdie este autorul a şaisprezece cărţi, printre care "Copiii din miez de noapte", roman câştigător al Booker Prize, în 1981, al Booker of Bookers, în 1993, şi, în 2008, al Best of Booker. "Ultimul suspin al Maurului" a câştigat Whitbread Prize în 1995 şi premiul Aristeion pentru literatură al Uniunii Europene. În 2007, Salman Rushdie a fost învestit cu titlul de cavaler al Marii Britanii pentru servicii aduse literaturii. Este membru al Societăţii Regale pentru Literatură şi Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor. Publicarea "Versetelor satanice" a determinat nu doar condamnarea sa la moarte din partea ayatolahului Ruhollah Khomeini, ci şi o lungă criză diplomatică între Londra şi Teheran.

Publicitate și alte recomandări video

Îți recomandăm

Comentarii