Fosta tabără de la Ciric, în ruine: de ce nu se poate face nimic?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fosta tabără de la Ciric, în ruine: de ce nu se poate face nimic?

GALERIE
tabara, ciric
  • tabara, ciric
- +

Primăria poate prelua fosta tabără de la Ciric de la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) doar după ce se va clarifica situaţia juridică a terenului. Aceasta este concluzia MTS, care a răspuns unei interpelări pe temă adresate de deputatul PSD Marius Ostaficiuc. 

„Imobilul nu poate face obiectul unui act normativ de transmitere în domeniul local al Primăriei Municipiului Iaşi decât după reglementarea situaţiei juridice a terenului şi întocmirea cărţii funciare şi actualizarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului de la Ministerul Finanţelor”, se arată în adresa MTS publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În adresă, MTS prezintă istoricul zbuciumat al fostei tabere - din punctul de vedere al numeroaselor schimbări în structura guvernelor din 1999 încoace - şi concluzionează că nu se pot face investiţii atât timp cât nu este clară situaţia juridică. „Deoarece imobilele respective au fost în administrarea mai multor instituţii de-a lungul timpului, până în prezent MTS nu a reuşit să identifice documentele privind situaţia patrimonială a imobilului respectiv, pentru a putea înscrie în cartea funciară terenul aferent imobilului. Tot din această cauză imobilul nu poate face obiectul unor investiţii”, a mai arătat MTS.

În adresa autorităţii centrale sunt invocate nu mai puţin de 11 de acte normative: ordonanţe/hotărâri ale guvernului şi diverse ordine de ministru care au reglementat, direct sau indirect, din 1999 încoace, funcţionarea taberelor şcolare la nivel naţional. Primăria a solicitat vara trecută, de la MTS, fosta tabără Ciric cu scopul de a derula un proiect de modernizare, în condiţiile în care obiectivul este lăsat de izbelişte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.