Fostul arhitect şef al oraşului, Ionel Oancea, lansează o carte provocatoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Fostul arhitect şef al oraşului, Ionel Oancea, lansează o carte provocatoare

GALERIE
Club JUNIMEA - SCRIPTOR
  • Club JUNIMEA - SCRIPTOR
- +

Ieşenii pot sta de vorbă la lansare cu autorul: fostul arhitect şef al oraşului Ionel Oancea.

Ediţia cu numărul 111 a „Clubului Junimea-Scriptor de promovare a culturii, cărţilor, dialogului“ îl va aduce în faţa iubitorilor de literatură din Iaşi pe scriitorul şi arhitectul Ioan Oancea, fost arhitect şef al oraşului. Publicul va avea ocazia să stea de vorbă cu autorul cărţii „Forţa oraşului absent“, volum apărut la Editura „Junimea“, miercurea aceasta, pe 10 octombrie, de la ora 16.16, în Sala „B.P. Haşdeu“ de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iaşi. Întâlnirea cu arhitectul Ioan Oancea va fi mo­derată de către Ioan Holban, împreună cu publicul cei doi urmând să vorbească despre Iaşi, despre poezie, mitologie şi chiar evoluţie sau religie.

„Forţa oraşului absent este una din cele mai importante apariţii editoriale de la începutul acestui an, al centenarului Marii Uniri, un volum care se reţine (şi) prin anexele cu re­producerea textelor lui G.M. Cantacuzino, Vitruviu şi din Vechiul Testament ori cu fraze antologice, care ar trebui să pună pe gânduri pe cei ce distrug, în fiecare zi, imaginea locului („oraşele reale sunt replici ale unui prototip ceresc“). Altfel, cei din vechime treceau în rândul zeilor pe creatorii marilor construcţii; Im­hotep, creatorul piramidelor, primul arhitect din lume al cărui nume este cunoscut, a fost trecut printre zei, iar despre Antonio Gaudi, arhitectul celebrei catedrale Sagrada Familia din Barcelona, se spune că va fi beatificat, ceea ce îi doresc şi arhitectului nostru de azi“, a menţionat Ioan Holban.

Clubul Junimea-Scriptor se află deja la cea de-a treia serie a întâlni­rilor, fiind organizate evenimente săptămânal.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.