Fostul deputat Sorin Iacoban înscrie “Politehnica” în partid?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Fostul deputat Sorin Iacoban înscrie “Politehnica” în partid?

GALERIE
Iacoban
  • Iacoban
- +

Fostul deputat PSD şi actual lider al Pro România Iaşi, partidul lui Victor Ponta, este acuzat că a folosit oameni din subordine angajaţi ai Universităţii Tehnice, unde acesta este „numărul doi“ în privinţa administraţiei, la amenajarea sediilor de partid. Persoanele în cauză ar fi fost luate de Sorin Iacoban la muncă în folos privat din timpul serviciului. În urma acestor acuzaţii, el este cercetat de Comisia de etică a Universităţii. Dacă va fi găsit vinovat, cel mai probabil el va pierde influenta funcţie de director general administrativ adjunct al instituţiei. Întrebat de reporterii noştri, fostul deputat spune că e vina acelor angajaţi că au plecat de la serviciu în timpul programului, la solicitarea lui, deşi este chiar şeful lor.

Fostul deputat PSD Sorin Iacoban, în prezent director general administrativ adjunct la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, dar şi lider în partidul dostului premier Victor Ponta, Pro România“, a intrat în atenţia Comisiei de etică de la Politehnica ieşeană după ce ar fi folosit angajaţi ai universităţii în scopuri personale şi politice, la sediul de partid. Cei patru angajaţi, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, s-ar fi aflat în timpul programului de muncă, însă au primit dispoziţie de la Sorin Iacoban să mute o serie de obiecte de mobilier, să dea cu var sau să realizeze lucrări de mentenanţă, lucrări de tâmplărie sau lucrări la instalaţiile electrice şi sanitare de la mai multe sedii ale Pro România din judeţ. Conform aceloraşi surse, aceştia ar fi ajuns şi la locuinţa personală a lui Sorin Iacoban pentru a transporta lucruri.Conducerea Universităţii Tehnice s-ar fi sesizat în acest caz în urma unui memoriu oficial înaintat de către Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS), direcţie aflată în subordinea directorului general administrativ adjunct Sorin Iacoban. Reprezentanţii DSS ar fi observat că cei patru angajaţi nu s-au aflat la posturi timp de mai multe zile, iar cum fapta, dacă este dovedită, este de natură penală, aceştia nu ar fi dorit să fie complici. Aceleaşi surse din interiorul Universităţii Tehnice menţionează că cei patru angajaţi ar face parte din rândul personalului nedidactic, iar Politehnica ieşeană acoperă deja cu greu necesarul de forţă de muncă, mai ales că legislaţia în vigoare nu permite universităţii să facă noi angajări pe aceste posturi. Incidentul s-ar fi petrecut în vacanţa intersemestrială, perioadă în care se dorea realizarea de lucrări de mentenanţă în campusul Tudor Vladimirescu.

Dacă se dovedeşte că Sorin Iacoban se face vinovat de abuz în serviciu şi de faptul că a folosit în interes personal angajaţi plătiţi din bani publici, această faptă ar avea implicaţii de natură penală. Mai mult, surse contactate de „Ziarul de Iaşi“ afirmă că cei patru angajaţi ai universităţii ar fi purtat, atunci când au fost trimişi de Sorin Iacoban să realizeze lucrările de la sediile Pro România, haine cu însemnele Universităţii Tehnice. Din primele informaţii obţinute în acest caz, cei patru angajaţi ai universităţii nu ar fi participat la acţiuni electorale, iar activitatea lor a ţinut strict de transportarea unor bunuri şi de efectuarea de curăţenie şi amenajare în anumite spaţii.

Contactată oficial, conducerea Universităţii Tehnice a menţionat că deocamdată nu se poate pronunţa în acest caz, fiind o anchetă în desfăşurare, şi că va oferi un punct de vedere abia după ce lucrurile vor fi clarificate. Şi reprezentanţii Direcţiei Servicii Studenţeşti s-au abţinut de la comentarii, invocând, de asemenea, faptul că ancheta se află în desfăşurare. Contactat telefo­nic, Sorin Iacoban menţionează că el nu se face vinovat de acuzaţiile aduse în atenţia Comisiei de etică. Recunoaşte însă că ar fi cerut ajutorul unor angajaţi ai universităţii, însă doar în afara orelor de program. Mai mult, din declaraţia oferită, Sorin Iacoban pare să sugereze că este vina celor patru angajaţi cărora le-a solicitat ajutorul că au părăsit locul de muncă în timpul programului, dacă aşa s-a întâmplat. „Aceasta este o supoziţie a unui domn din universitate că eu aş fi luat nişte meseriaşi. Eu le-am spus să vină după program, nu în timpul programului. E doar o supoziţie. Decizia comisiei nu este dată încă“, a afirmat Sorin Iacoban. Ulterior, acesta a revenit cu un telefon, afirmând faptul că acuzaţiile la adresa sa nu sunt decât o încercare de a i se păta imaginea de către cineva care are o altă viziune politică. „Din punctul meu de vedere, şi aş dori să se menţioneze acest lucru, e o hărţuială, şi sunt acuzaţii nefondate din partea unor oameni cu păreri politice diferite“, concluzionează Iacoban.

Sorin-Avram Iacoban ocupă în prezent funcţia de director general administrativ adjunct la Universitatea Tehnică, fiind practic al doilea om din universitate în ceea ce priveşte atribuţiile şi responsabilităţile administrative. Politic, Iacoban este lider al Pro România Iaşi, partidul fostului premier Victor Ponta, dar şi un apropiat al primarului Mihai Chirica. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.