Fostul director general al AMPOS Mediu, Adrian Mîndroiu, reţinut pentru fapte de corupţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Fostul director general al AMPOS Mediu, Adrian Mîndroiu, reţinut pentru fapte de corupţie

GALERIE
adrian mindroiu
  • adrian mindroiu
- +

Fostul director general al Autorităţii de Management pentru POS Mediu Adrian Mîndroiu a fost reţinut pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit bani şi bunuri de la doi administratori ai unor firme de consultanţă.

Adrian Mîndroiu, fost director general şi în prezent director la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (AMPOSM), este cercetat pentru patru fapte de trafic de influenţă şi pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de corupţie, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de acesta sunt cercetaţi Nicolae Frank şi Vlad Cristian Goga, administratori ai unor societăţi de consultanţă, aceştia fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de corupţie.

Procurorii au dispus reţinerea celor trei şi cer vineri Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, din noiembrie 2011 şi până în prezent, Adrian Mîndroiu a primit în mod repetat bani şi bunuri şi a acceptat daruri de la reprezentanţii firmelor conduse de Nicolae Frank şi Vlad Cristian Goga, "pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari din cadrul AMPOSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului menţionat, între care şi firma Tahal Consulting Engineering SRL".

Reprezentanţii firmei Tahal Consulting Engineering SRL şi autoritatea de mediu au semnat în 5 aprilie 2011 un contract care avea ca obiect acordarea de asistenţă tehnico-economică pentru direcţiile şi birourile de implementare din cadrul unor organisme intermediare aparţinând de POSM, legat de proiectele finanţate din asistenţa financiară nerambursabilă, valoarea contractului fiind de 19,94 milioane de lei.

"Pentru a rezolva problemele legate de ritmicitatea plăţilor şi pentru a obţine sprijinul în adjudecarea unor noi licitaţii pe viitor, respectiv 2014-2020, membrii asocierii infracţionale au efectuat mai multe acte materiale de cumpărare a influenţei directorului AMPOSM, Mîndroiu Adrian", susţin procurorii DNA.

Astfel, în perioada 23-25 noiembrie 2011, Adrian Mîndroiu ar fi pretins şi primit de la Nicolae Frank, prin intermediar, un ceas de mână. Totodată, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, Mîndroiu ar fi primit folosinţa gratuită a unui autoturism nou marca BMW X1, xDrive de la Vlad Cristian Goga, colaborator al Tahal Consulting Engineering SRL, în valoarea de 18.027 euro, potrivit procurorilor.

Mîndroiu ar mai fi cerut de la Goga şi Nicolae, în 6 februarie 2013, o excursie de două săptămâni, în octombrie, în insulele Mauritius, pentru el şi şi soţia sa, care ar fi costat 5.324 de euro, iar în perioada 16-21 februarie 2013, ar fi acceptat de la Goga, direct şi indirect, cu titlu de dar, 500 de lei şi, respectiv, 600 de lei, au mai arătat procurorii DNA.

"La data de 6 aprilie 201, doi dintre membrii asocierii infracţionale, respectiv Frank Nicolae şi Goga Vlad Cristian, la o întâlnire la care a participat şi Mîndroiu Nicolae, s-au pus de acord să constituie un fond ilicit de minimum 50.000 euro din care să plătească necuvenit funcţionarii de la nivel local care fie creează probleme în derularea contractelor cu autorităţile statului, fie trebuie mituiţi pentru obţinerea unor astfel de contracte", se mai arată în comunicatul citat.

În acest sens, începând din 21 februarie 2013, Nicolae Frank şi Vlad Cristian Goga, împreună sau separat, s-au întâlnit cu un funcţionar din cadrul unui consiliu judeţean pentru a stabili "condiţiile de cumpărare a influenţei acestuia" pe lângă alţi funcţionari din CJ sau din cadrul unor furnizori de servicii pe plan local, ca autorităţi contractante, astfel ca anumite contracte să fie atribuite firmelor din grupul condus de cei doi.

Procurorii au precizat că se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din structurile specializate în culegerea de informaţii.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.