EURO-2024

Punem punctul pe știi

Fostul international Pierre van Hooijdonk critică în termeni duri meciul Franţa-Olanda: A fost un fotbal de Rahat

sâmbătă, 22 iunie 2024, 16:17
2 MIN
 Fostul international Pierre van Hooijdonk critică în termeni duri meciul Franţa-Olanda: A fost un fotbal de Rahat

„Ambele echipe au obţinut punctul pe care şi l-au dorit. Aşa au abordat jocul”, a declarat fostul internaţional olandez Pierre van Hooijdonk (46 de selecţii), în prezent consultant TV, după meciul dintre Franţa şi Ţările de Jos, scor 0-0, de la Euro-2024.

Fostul jucător de la Feyenoord Rotterdam, care a câştigat Cupa UEFA în 2002 şi a terminat pe locul patru la Cupa Mondială din 1998 a criticat ambele echipe. „Deschamps… Nu a existat Mbappé şi l-a pus pe Rabiot (pe stânga) când ar fi putut să-i pună pe Kolo Muani, Barcola, Coman… A fost un fotbal de rahat”, a spus el. Ronald Koeman, considerat prea prudent în alegerile sale tactice, nu a scăpat nici el de critici.

„Olanda a fost cam la fel.. Koeman l-a folosit pe Weghorst, chiar dacă Malen ar fi putut fi o ameninţare cu ritmul său. De asemenea, l-ar fi putut folosi pe Zirkzee. Ambele echipe au jucat prea conservator. Ofensiv, nu am văzut absolut nimic din partea Olandei. A fost un meci dezamăgitor. Defensiva a fost bună, dar ne aşteptam şi la ceva din partea lor în ofensivă. În a doua repriză, am pasat mingea înapoi de 86 de ori, fără să încercăm să ieşim în faţă”, a spus fostul jucător pentru Voetbal.

Un punct de vedere împărtăşit şi de fostul mijlocaş Rafael van der Vaart: „Meciul a început bine, dar la final ambele echipe s-au gândit: „Un punct este bun, să ne oprim aici”. Este păcat, chiar şi în această nouă configuraţie în care se califică cele mai bune echipe clasate pe locul al treilea. Franţa este incredibil de puternică, dar trebuie să arate mai multă convingere”, a spus Van der Vaart.

Cu 4 puncte, Franţa şi Ţările de Jos încheie faza grupelor marţi, de la ora 19:00, împotriva Poloniei (0 puncte), respectiv Austriei (3 puncte).

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii