anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Fostul lider cinez Hu Jintao şi-a făcut prima apariţie publică din octombrie

GALERIE
Hu_Jintao
 • Hu_Jintao
- +

Fostul lider chinez Hu Jintao a fost văzut luni la funeraliile lui Jiang Zemin, aceasta fiind prima sa apariţie publică de la Congresul Partidului Comunist Chinez din octombrie, când ar fi fost scos forţat din sală, sub privirile lui Xi Jinping, relatează AFP.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat CCTV îl arată pe Hu Jintao participând luni la o ceremonie la Spitalul General al Armatei din Beijing pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului preşedinte Jiang Zemin, chiar înainte de incinerarea acestuia.

Hu Jintao este filmat stând alături de preşedintele Xi Jinping, în timp ce un consilier stă în apropiere, iar cei doi lideri se înclină de trei ori în faţa catafalcului lui Jiang Zemin. Apoi, Hu Jintao pare să meargă cu un pas nesigur, cu ajutorul aceluiaşi asistent, în timp ce oficiali ai partidului se duc la catafalc şi discută cu văduva lui Jiang Zemin.

În octombrie, Hu Jintao, în vârstă de 79 de ani, a apărut îmbătrânit şi obosit la Congresul Partidului Comunist. În ultima zi, în faţa camerelor de luat vederi, el a fost escortat, aparent împotriva voinţei sale, fiind scos afară din sala principală a Palatului Poporului, unde avea loc ceremonia de închidere a congresului. Acest incident a perturbat secvenţa perfect coregrafiată care a deschis calea celui de-al treilea mandat al lui Xi Jinping.

Presa de stat a susţinut ulterior că Hu Jintao nu se simţea bine, dar nemulţumirea sa vizibilă în timp ce era condus spre ieşire a dus la speculaţii privind posibile motivaţii politice care au dus la scoaterea sa din sală. Unii au interpretat incidentul ca pe un mesaj politic clar al lui Xi Jinping către cei care s-ar opune celui de-al treilea mandat al său.

În discursul său de deschidere a Congresului, Xi Jinping a declarat că a îndreptat problemele vaste care afectau China şi partidul, despre care a spus că au fost moştenite de la predecesorii săi, inclusiv de la Hu Jintao, menţionând corupţia şi distribuţia inegală a bogăţiei. Iar Hu Chunhua, un protejat al lui Hu Jintao al cărui nume a fost vehiculat pentru a se alătura Comitetului Permanent al Biroului Politic al partidului - vârful puterii în China - nu a fost selectat. Noul Comitet Permanent este compus acum doar din susţinătorii şi aliaţii lui Xi Jinping. Pe internet, cenzura a şters foarte repede după incident toate referinţele la plecarea intempestivă a lui Hu Jintao de la Congres.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Alexandru LĂZESCU

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Experţi, tot mai numeroşi şi mai intoleranţi faţă de orice părere care le contrazice pe a lor, ONG-uri, organizaţii internaţionale tind să aibă, în tot mai mare măsură, un cuvânt hotărâtor în materie de politici publice şi în definirea „urgenţelor morale”; semne ale unui viitor „post-democratic”?

opinii

Casa nouă

Nichita DANILOV

Casa nouă

Nea Miron moştenise multe trăsături de la străbunicul său Miron. Părul bond roşcat, ochii verzi-gălbui, obsesia faţă de curăţenie şi ordine, dar nu şi bombăneala, ci doar făloşenia ce se manifesta mai cu seamă atunci când cumnatul lui tata o lua pe ulei. Atunci firea lui autoritară, orgoliul şi invidia ce hibernau înlăuntrul lui deveneau de nestăvilit.

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

Ciprian IFTIMOAEI

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

S-a scris mult pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 şi, cu siguranţă, se va mai scrie când vor fi publicate datele definitive la nivel naţional şi în profil regional, inclusiv pe componenta de „locuinţe şi locuire”. Preocuparea cercetătorilor, autorităţilor jurnaliştilor şi cetăţenilor faţă de problematica populaţiei este justificată şi confirmată inclusiv de datele cercetării „Analiza gradului de satistifacţie a utilizatorilor de date statistice” din paginile căreia aflăm că datele despre populaţie se plasează pe locul III într-un clasament al interesului utilizatorilor pentru statisticile oficiale.

„Cadouri pentru copii mai mari“

Michael ASTNER

„Cadouri pentru copii mai mari“

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.