Fostul ministru Cristian Adomniţei şi-a salvat garajul de la demolare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Fostul ministru Cristian Adomniţei şi-a salvat garajul de la demolare

GALERIE
Cristian Adomnitei
  • Cristian Adomnitei
- +

Primarul Chirica dăduse o dispoziţie de dezafectare a şapte garaje. Şase au fost demolate. Fostul şef al liberalilor ieşeni a reuşit să oprească acţiunea în instanţă.

Fostul ministru Cristian Adomniţei a obţinut în instanţă suspendarea unei dispoziţii emise de primarul Mihai Chirica. În campania de dezafectare a garajelor de pe raza municipiului, Primăria a încercat să demoleze o astfel de construcţie în Nicolina, garaj care aparţine fostului şef al liberalilor ieşeni. Dintre cele şapte garaje care au fost cuprinse în dispoziţia emisă de primar în toamna anului trecut, doar cel al lui Adomniţei a supravieţuit.

Fostul ministru şi-a ţinut construcţia în picioare după ce a solicitat în instanţă suspendarea parţială a dispoziţiei, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză inclusiv după ce Primăria a făcut recurs la decizia iniţială. Hotărârea definitivă a fost publicată alaltăieri. „Dispoziţia primarului vizează dezafectarea garajelor metalice edificate fără autorizaţie de construire, garajul reclamantului fiind din beton, construit în baza unui certificat de urbanism emis prealabil autorizaţiei de construire, pe care reclamantul o deţine”, a susţinut avocatul lui Adomniţei în instanţă. Garajul a fost ridicat în baza unei autorizaţii de construire emise în 1998, ulterior, construcţia fiind achiziţionată de către fostul ministru. Avocatul acestuia a mai arătat că între fostul şef al Consiliului Judeţean şi Primărie există şi un contract semnat în 2016, Adomniţei achitând în avans până pe 31 decembrie 2018 folosinţa terenului. Cu toate acestea, dispoziţia primarului a fost emisă în octombrie 2018. „Natura juridică a acestui contract este cea specifică unui contract de concesiune, ce poate fi denunţat exclusiv pentru o cauză de utilitate publică şi cu o prealabilă şi justă despăgubire”, a mai spus reprezentantul lui Adomniţei în instanţă. În schimb, Primăria şi-a motivat demersul prin „necesitatea sistematizării zonei”.

„Pârâţii (Primăria, n.r.) apreciază că partea adversă nu se poate prevala de cuprinsul actului încheiat în scopul folosirii terenului, doar în parte, invocând doar drepturile născute în beneficiul său, dar cu ignorarea obligaţiilor pe care acelaşi act le impune în sarcina acestuia. Prin criticile invocate, reclamantul nu poate justifica nici un motiv aparent de nelegalitate a dispoziţiei”, se mai precizează în decizia instanţei. În final, atât judecătorii de la Tribunalul Iaşi, cât şi cei de la Curtea de Apel au precizat că „există o îndoială suficient de serioasă în privinţa legalităţii dispoziţiei 2297/2018” şi au decis în favoarea lui Adomniţei. Astfel, dispoziţia dată de primar a fost suspendată (parţial) până la judecarea pe fond a cauzei. Fostul ministru nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. În acelaşi timp, viceprimarul Gabriel Harabagiu, edil care se ocupă de campania de dezafectare a garajelor, nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a exprima un punct de vedere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.