anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Saga continuă

Fostul ministru Tătaru îl ameninţă pe actualul ministru Voiculescu cu audieri în Parlament

GALERIE
Tataru and Voiculescu
 • Tataru and Voiculescu
- +

Demersul ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele Covid-19 pe judeţe este corect pe fond, dar trebuie să existe unele avize, declară într-un interviu la RFI preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, care a precizat că Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămureşte această problemă. 

Fostul ministru PNL al Sănătăţii s-a referit şi la dezvăluirile făcute de societatea civilă privind existenţa unui sistem paralel de vaccinare în Bucureşti şi precizează că a discutat cu reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi că urmează ca săptămâna viitoare să existe lămuriri, iar centrele respective de vaccinare ”să intre în circuitul deschis”.

În ceea ce priveşte demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele pe judeţe, Nelu Tătaru a declarat: ”Plecăm de la acel principiu că populaţia trebuie să fie informată, numai că fiecare informaţie trebuie să fie asumată, avizată şi corectă. Nu ştiu, nu am cunoştinţă în acest moment dacă acele informaţii care au ajuns către populaţie au fost avizate de structuri sau nu, cred că aici este treaba Guvernului şi a premierului să evalueze sau să verifice. Dar mă reîntorc, este absolut necesar, atât pentru o informare corectă, ca aceste date să vină şi să vină defalcat pe fiecare zonă, după cum şi evoluţia acestei pandemii o vedem diferită pe fiecare din zonele din ţara noastră”.

Cititi si: Fostul ministru Violeta Alexandru explică de ce publicarea datelor despre vaccinare nu a încălcat nici o lege

El a precizat că pe fond, gestul lui Voiculescu i se pare corect, pentru că ”o transparenţă trebuie să existe, informarea trebuie să existe”, dar şi acele lucruri considerate amănunte şi care înseamnă asumarea şi corectitudinea unor date cu avizarea de către instituţia respectivă trebuie să existe.

La argumentul că nu este vorba despre date personale, informaţii din fişele medicale ale pacienţilor sau de CNP-uri, ci de nişte cifre seci, simple statistici, care nu necesită avize, fostul ministru al Sănătăţii a replicat: ”Acele cifre seci, cum se spuneţi dvs. sau statistici nu cred că sunt pe înţelesul populaţiei şi nu merg doar să mă gândesc la avize, mă gândesc la a prezenta într-un anumit context fiecare din acele date pe care le-am dat populaţiei. Faptul că am luat o bază de date şi am prezentat-o, dacă într-adevăr este aşa, mi se pare oarecum ceva brut, pe care încerci să-l prezinţi populaţiei, pentru a arăta o transparenţă. Nu, eu sunt adeptul prezentării unor date într-un context epidemic şi pe înţelesul fiecăruia. Dincolo de acest lucru, mă întorc la ce spuneaţi dvs., la avizarea unor date. Da, avizarea unor date, dacă nu fac atingere către date personale, GDPR-ul sau către anumite zone de vaccinare, să spunem, care reprezintă unităţi militare sau reprezintă alte structuri care au un anumit regim”.

Cititi si: Cîţu şi Voiculescu, ceartă pe datele publicate de Ministerul Sănătăţii în privinţa pandemiei

Întrebat dacă ministrul Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Ndlu Tătaru a răspuns: ”Este o problemă a Guvernului în acest moment, care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicaţiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat şi domnul Vlad Voiculescu la comisie”.

”Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informaţii şi apoi vom avea şi discuţiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie”, a explicat el.

Fostul ministru a fost solicitat să prezinte şi un punct de vedere după ce societatea civilă a descoperit prin proiectul Buletin de Bucureşti, coordonat de organizaţia Funky Citizens, că în Bucureşti există un sistem paralel de vaccinare, respectiv că, din 48 de centre de vaccinare, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platforma oficială, restul fiind cu circuit închis.

Cititi si: Nelu Tătaru intervine şi el în disputa dintre Cîţu şi Voiculescu pe tema datelor despre pandemie

”Văd o problemă aici. Am avut aceste discuţii şi cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi urmează ca în perioada săptămânii viitoare să avem şi lămuriri şi aceste centre să intre în circuitul deschis. (...) Există în acest moment o informaţie care a ajuns la noi şi pe care o verificăm în acest moment”, a afirmat Tătaru.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.