Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fostul preşedintele al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată într-un nou dosar

GALERIE
Nicusor Constinescu
  • Nicusor Constinescu
- +

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, fiind acuzat că a realizat lucrări la Herghelia Mangalia şi pe malul lacului Corbu deşi aceste obiective nu făceau parte din domeniul public al judeţului Constanţa. Procurorii estimează că în acest dosar prejudiciul depăşeşte 5,5 milioane de lei.

DNA a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, a lui Nicuşor Constantinescu, aflat în stare de detenţie, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

Nicuşor Constantinescu este acuzat de procurorii anticorupţie că în perioada 2009 – noiembrie 2013, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, privind exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite şi gestionarea bugetului, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparţineau Consiliului Judeţean Constanţa: Herghelia Mangalia şi malul lacului Corbu. 

“Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (R.A.J.D.P.) Constanţa. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de patru ori mai mare decât cea efectiv prestată şi ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către inculpatul Constantinescu Daniel Nicuşor. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa citată menţionează că în ambele situaţii, Nicuşor Constantinescu ar fi depus toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli şi efectuarea de plăţi pentru „amenajare maluri, execuţie drum acces Lac Corbu” respectiv „modernizare şi reabilitare complex Herghelia Mangalia”, acestea fiind obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al judeţului Constanţa. 

Prejudiciul total creat în această manieră se ridică la 5.570.821 lei, sumă cu care Consiliul Judeţean Constanţa a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal., a mai precizat DNA. 

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.  Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispusă în cauză.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri