Fostul primar Sorin Oprescu, condamnat definitiv, ar fi părăsit România pe filiera greacă

sâmbătă, 14 mai 2022, 20:18
1 MIN
 Fostul primar Sorin Oprescu, condamnat definitiv, ar fi părăsit România pe filiera greacă

Filiera greacă a fugii lui Oprescu. Fostul primar al Bucureştiului Sorin Oprescu apare pe pagina de urmăriţi general a Poliţiei Române în capul listei. Acesta nu a fost găsit la domiciliu după ce a fost condamnat definitiv la zece ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie. Încă de vineri, ziua condamnării, informaţii neconfirmate oficial, apărute în mai multe publicaţii, au arătat că Oprescu ar fi părăsit România la finalul lunii aprilie a.c. prin Giurgiu şi s-ar fi îndreptat spre Grecia. Alte informaţii, tot „pe surse”, spun că Grecia ar fi fost doar o escală spre o destinaţie exotică şi fără tratat de extrădare cu România.

Dacă Oprescu chiar a ales să meargă în Grecia, ar fi putut fi găzduit de unul din prietenii săi, Valeriu Manolache. Acesta a fost consilier general PSD după 2012. Înainte de a fi consilier, s-a remarcat prin contractul de nouă milioane de lei primit de firma sa în 2009, chiar de la Sorin Oprescu.

Potrivit unui articol din Cetăţeanul, „După ce a primit, în anul 2009, contractul de nouă milioane de lei pentru cadastrarea spaţiilor verzi din Bucureşti, în anul următor Valeriu Manolache achiziţionează o casa de vacanţă cu teren aferent în Grecia. În presa de scandal au apărut fotografii cu Valeriu Manolache pe un vas de lux din Grecia, insinuându-se că acestea ar fi de fapt ale prietenului său, Sorin Oprescu. Acest lucru nu a fost dovedit cu probe.”

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii