anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fostul rege al amanetului se luptă în instanţă pentru anularea unei amenzi de 30.000 de lei

GALERIE
Gheorghiu Bogdan1
  • Gheorghiu Bogdan1
- +

Bogdan-Mihai Gheorghiu a fost amendat de către Garda de Mediu pentru că s-ar fi deversat în apele subterane „ape uzate, fecaloid menajere” de la blocul „View Residence” ridicat de acesta.

Amendat drastic de Garda de Mediu anul trecut, fostul „rege al amanetului” din Iaşi se luptă acum în instanţă pentru a anula sancţiunile primite de la comisarii instituţiei. Pe 24 iunie 2016, în urma unor verificări ale Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu (CJGM), omul de afaceri Bogdan-Mihai Gheorghiu, fostul patron de la „Express Credit Amanet”, a primit o amendă de 30.000 lei. Comisarii l-au amendat atunci pe Gheorghiu pentru că, la blocul de locuinţe „View Residence”, ridicat de acesta în satul Breazu, pe str. Copou nr. 2, s-ar fi deversat în apele subterane „ape uzate, fecaloid menajere”. Dezvoltatorul a finalizat integral construcţia imobilului respectiv în august 2015. În procesul verbal întocmit de CJGM se mai indică faptul că Gheorghiu nu ar fi obţinut un act de reglementare anterior demarării lucrărilor de construire la acest imobil şi nici nu ar fi pus la dispoziţia comisarilor documentele solicitate. În actele înaintate magistraţilor, reprezentanţii omului de afaceri spun că, de fapt, de vină ar fi actualii proprietari ai locuinţelor, foştii clienţi ai lui Gheorghiu. Omul de afaceri cere instanţei să i se restituie suma de 30.000 lei, achitată cu titlu de amendă.
 
Vrea să-i fie restituită toată suma
 
În plângerea înaintată de avocaţii actualului dezvoltator al ansamblului de locuinţe „Newton” (fostul „Tătăraşi Arena”) se indică faptul că procesul verbal i-a fost comunicat întâmplător lui Gheorghiu abia pe data de 13 octombrie 2016. Omul de afaceri se plânge magistraţilor că a aflat că figurează în baza de date cu o amendă de 30.000 lei de la Direcţia Impozite şi Taxe a municipiului Iaşi şi nu de la Garda de Mediu, cu ocazia solicitării unui certificat de neurmărire fiscală. Ca atare, în subsidiar, în cazul în care plângerea îi va fi respinsă, Gheorghiu solicită instanţei să beneficieze de termenul legal de 48 de ore pentru achitarea a jumătate din minimul amenzii, în cuantum de 7.750 lei, şi să i se restituie diferenţa de 22.250 lei. „La data de 13 octombrie 2016, am achitat suma în cuantum de 30.000 lei, exclusiv fiind constrâns de necesitatea obţinerii certificatului de neurmărire fiscală”, scrie în plângerea depusă la dosar. Gheorgiu susţine că anterior demarării lucrărilor de construire la blocul de locuinţe din Breazu ar fi obţinut toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare, iar în cuprinsul procesului verbal întocmit de CJGM nu se face nicio referire concretă la un anumit act pe care să nu-l fi obţinut de la autorităţi.
 
Ce invocă fostul patron de la „Express Credit Amanet”
 

Mai mult decât atât, fostul patron de la „Express Credit Amanet” spune că în anul 2016, când a fost controlul respectiv, nu mai avea nicio calitate la acel proiect rezidenţial. „În cursul anului 2015, dreptul de proprietate asupra imobilelor – construcţie şi teren aferent, dependinţe şi reţele de utilităţi, în integralitate, a fost transmis către terţe persoane – cumpărători. De asemenea, acestor persoane, prin Asociaţia de proprietari, le-au fost predate în integralitate şi responsabilitate toate instalaţiile care deservesc bunul imobil – construcţie, inclusiv sistemul de evacuare a apelor uzate – fosa septică, conform procesului verbal de predare-primire din data de 25 octombrie 2015. Prin urmare, la data constatării faptelor, subsemnatului nu mai eram proprietar asupra terenului, nu eram utilizator al construcţiilor aferente, nu eram proprietar sau posesor asupra instalaţiilor şi a accesoriilor care deservesc bunul imobil. Responsabilitatea de punere în funcţiune şi de gestiune a apelor uzate din gospodăriile proprii revine proprietarului sau utilizatorilor bunului imobil – construcţie, acesta având obligaţia de a se asigura cu privire la punerea în funcţiune, îndepărtarea şi epurarea apelor uzate şi apelor meteorice, în conformitate cu prevederile legale”, au mai scris reprezentanţii lui Gheorghiu în plângere. Contactat telefonic, comisarul-şef Gheorghe Băcuşcă a declarat că, întrucât cazul este în instanţă, nu poate face comentarii pe marginea acestui subiect. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.