Fostul rege al amanetului se luptă în instanţă pentru anularea unei amenzi de 30.000 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Fostul rege al amanetului se luptă în instanţă pentru anularea unei amenzi de 30.000 de lei

GALERIE
Gheorghiu Bogdan1
  • Gheorghiu Bogdan1
- +

Bogdan-Mihai Gheorghiu a fost amendat de către Garda de Mediu pentru că s-ar fi deversat în apele subterane „ape uzate, fecaloid menajere” de la blocul „View Residence” ridicat de acesta.

Amendat drastic de Garda de Mediu anul trecut, fostul „rege al amanetului” din Iaşi se luptă acum în instanţă pentru a anula sancţiunile primite de la comisarii instituţiei. Pe 24 iunie 2016, în urma unor verificări ale Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu (CJGM), omul de afaceri Bogdan-Mihai Gheorghiu, fostul patron de la „Express Credit Amanet”, a primit o amendă de 30.000 lei. Comisarii l-au amendat atunci pe Gheorghiu pentru că, la blocul de locuinţe „View Residence”, ridicat de acesta în satul Breazu, pe str. Copou nr. 2, s-ar fi deversat în apele subterane „ape uzate, fecaloid menajere”. Dezvoltatorul a finalizat integral construcţia imobilului respectiv în august 2015. În procesul verbal întocmit de CJGM se mai indică faptul că Gheorghiu nu ar fi obţinut un act de reglementare anterior demarării lucrărilor de construire la acest imobil şi nici nu ar fi pus la dispoziţia comisarilor documentele solicitate. În actele înaintate magistraţilor, reprezentanţii omului de afaceri spun că, de fapt, de vină ar fi actualii proprietari ai locuinţelor, foştii clienţi ai lui Gheorghiu. Omul de afaceri cere instanţei să i se restituie suma de 30.000 lei, achitată cu titlu de amendă.
 
Vrea să-i fie restituită toată suma
 
În plângerea înaintată de avocaţii actualului dezvoltator al ansamblului de locuinţe „Newton” (fostul „Tătăraşi Arena”) se indică faptul că procesul verbal i-a fost comunicat întâmplător lui Gheorghiu abia pe data de 13 octombrie 2016. Omul de afaceri se plânge magistraţilor că a aflat că figurează în baza de date cu o amendă de 30.000 lei de la Direcţia Impozite şi Taxe a municipiului Iaşi şi nu de la Garda de Mediu, cu ocazia solicitării unui certificat de neurmărire fiscală. Ca atare, în subsidiar, în cazul în care plângerea îi va fi respinsă, Gheorghiu solicită instanţei să beneficieze de termenul legal de 48 de ore pentru achitarea a jumătate din minimul amenzii, în cuantum de 7.750 lei, şi să i se restituie diferenţa de 22.250 lei. „La data de 13 octombrie 2016, am achitat suma în cuantum de 30.000 lei, exclusiv fiind constrâns de necesitatea obţinerii certificatului de neurmărire fiscală”, scrie în plângerea depusă la dosar. Gheorgiu susţine că anterior demarării lucrărilor de construire la blocul de locuinţe din Breazu ar fi obţinut toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare, iar în cuprinsul procesului verbal întocmit de CJGM nu se face nicio referire concretă la un anumit act pe care să nu-l fi obţinut de la autorităţi.
 
Ce invocă fostul patron de la „Express Credit Amanet”
 

Mai mult decât atât, fostul patron de la „Express Credit Amanet” spune că în anul 2016, când a fost controlul respectiv, nu mai avea nicio calitate la acel proiect rezidenţial. „În cursul anului 2015, dreptul de proprietate asupra imobilelor – construcţie şi teren aferent, dependinţe şi reţele de utilităţi, în integralitate, a fost transmis către terţe persoane – cumpărători. De asemenea, acestor persoane, prin Asociaţia de proprietari, le-au fost predate în integralitate şi responsabilitate toate instalaţiile care deservesc bunul imobil – construcţie, inclusiv sistemul de evacuare a apelor uzate – fosa septică, conform procesului verbal de predare-primire din data de 25 octombrie 2015. Prin urmare, la data constatării faptelor, subsemnatului nu mai eram proprietar asupra terenului, nu eram utilizator al construcţiilor aferente, nu eram proprietar sau posesor asupra instalaţiilor şi a accesoriilor care deservesc bunul imobil. Responsabilitatea de punere în funcţiune şi de gestiune a apelor uzate din gospodăriile proprii revine proprietarului sau utilizatorilor bunului imobil – construcţie, acesta având obligaţia de a se asigura cu privire la punerea în funcţiune, îndepărtarea şi epurarea apelor uzate şi apelor meteorice, în conformitate cu prevederile legale”, au mai scris reprezentanţii lui Gheorghiu în plângere. Contactat telefonic, comisarul-şef Gheorghe Băcuşcă a declarat că, întrucât cazul este în instanţă, nu poate face comentarii pe marginea acestui subiect. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.