Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTBAL - Duşuri scoţiene ale Politehnicii cu Dinamo: 0-3 şi 3-0. Meci de Cupă cu Farul, azi, în Copou

GALERIE
Politehnica_Iasi
  • Politehnica_Iasi
- +

Primele două echipele de juniori ale Politehnicii au disputat duminică noi meciuri oficiale, în campionatele juvenile interne, ieşenii confruntându-se cu Dinamo, la Bucureşti. Rezultatele înregistrate au fost diametral opuse: 0-3 şi 3-0!

Astfel, în etapa a VII-a a play-out-ului Seriei Est a Ligii de Tineret, Poli a pierdut la scor de neprezentare cu penultima clasată, Dinamo. Pe site-ul frf.ro scorul apare 4-0, însă oficialii ieşeni susţin că rezultatul e greşit, corect fiind 3-0.

În urma înfrângerii în faţa „căţeluşilor” roşii, speranţele ieşene, antrenate de Adi Cotan, care nu se regăsesc în campionat în acest an, în care au obţinut un singur punct din trei meciuri, au continuat regresul din clasament. Dacă în iarnă Poli se afla pe primul loc, acum a ajuns pe poziţia a III-a a grupei a doua valorice, cu 22 de puncte, unul mai puţin decât FC Botoşani şi două în spatele liderului, FC Voluntari. Ieşenii sunt ameninţaţi şi de Concordia Chiajna, care are 21 de puncte şi Dinamo (20). Pe ultima poziţie se află LPS Iolanda Balaş Soter Buzău, cu doar cinci puncte.

Duminică, de la ora 12:00, în antepenultima etapă a campionatului, Poli joacă acasă cu FC Voluntari.

Până atunci, astăzi, de la ora 12:00, pe terenul sintetic din Copou, echipa ieşeană se va confrunta cu Farul Constanţa în Cupa de Tineret, faza semifinale grupe, practic sferturile de finală ale competiţiei interne numărul doi. Câştigătoarea se va califica în semifinalele Cupei, unde va întâlni, pe 12 aprilie, gruparea FC Argeş.

Surprinzător de bine s-a descurcat duminică echipa Politehnicii care activează în Liga Elitelor U17. Gruparea antrenată de Bebe Manole a reuşit surpriza etapei, după ce a trecut în deplasare, la scor, 3-0, de liderul Seriei Est a play-out-ului, Dinamo Bucureşti! Poli, care a avut un sezon regulat modest, dar are cea mai bună linie de clasament în play-out dintre echipele cu care se confruntă, este pe III, cu 21 de puncte, trei mai puţine decât Concordia Chiajna şi patru în spatele dinamoviştilor. În a doua jumătate a ierarhiei sunt FC Voluntari (16 puncte), Petrolul Ploieşti (14) şi LPS Iolanda Balaş Soter Buzău (3).

Duminică, de la ora 14:00, în runda a opta, antepenultima a sezonului, Iaşi primeşte vizita echipei din Voluntari.

Un rezultat bun a obţinut Politehnica şi în Liga Elitelor U16, în runda a VII-a a play-off-ului unui campionat în care în prima grupă valorică joacă 24 de formaţii, număr dublu faţă de cel de la primele două categorii de vârstă. Echipa antrenată de Ciprian Brighiu, care pierduse primele două jocuri din acest an, s-a impus sâmbătă, cu 2-0, pe terenul Kids Tâmpa Braşov. Ieşenii sunt acum pe IV, cu 32 de puncte, tot atâtea câte are şi ocupanta poziţiei a treia, LPS Suceava. În frunte sunt FC Bacău (45 de puncte) şi Miercurea Ciuc (36), iar codaşe sunt Kids Tâmpa (24) şi FC Botoşani (23).

Vineri, de la ora 13:00, Poli joacă acasă, în etapa a VIII-a, cu Miercurea Ciuc. La Liga Elitelor U 15, campionat care a avut 16 serii formate din cinci sau şase echipe, Politehnica (antrenor: Mihai Drăgoi) s-a clasat pe locul III, iar LPS (antrenor: Andrei Marian) pe V într-o serie de şase echipe. Ambele formaţii locale au ratat calificarea în turneul zonal - sferturi.

Amical, cu Miroslava, azi, la ora 16, pe terenul sintetic din Copou

În ce priveşte echipa de seniori a Politehnicii, aceasta şi-a recalibrat programul de pregătire, din cauza vremii nefavorabile. Pentru a proteja suprafeţele de joc cu iarbă din Copou, antrenorul Leo Grozavu a decis să deruleze antrenamentele de ieri pe terenul Agronomie (dimineaţa) şi pe cel sintetic din Copou (după amiază). Terenurile „naturale” din complexul Emil Alexandrescu”, cel principal şi cel secund, vor fi menajate şi astăzi, când este programat o partidă de verificare, cu Ştiinţa Miroslava, echipă care activează în Liga a III-a.

Testul cu gruparea antrenată de Tibor Selymes va începe la ora 16:00 şi se va derula pe terenul cu gazon sintetic din Copou. Reamintim, Politehnica nu are niciun meci oficial în această săptămână, următoarele partide din play-off-ul Ligii a II-a, cu Steaua Bucureşti, în deplasare, şi Unirea Dej, acasă, urmând a se disputa săptămâna viitoare, marţi, de la ora 19:00, respectiv, sâmbătă, de la ora 14:15. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri