EURO-2024

Punem punctul pe știi

Fotbal în doze homeopatice: Anglia a învins Serbia la limită

luni, 17 iunie 2024, 00:05
2 MIN
 Fotbal în doze homeopatice: Anglia a învins Serbia la limită

Grupa C, Gelsenkirchen: Serbia-Anglia 0-1 (0-1). Cel mai modest meci de până acum; un gol frumos marcat de Bellingham și apoi ceață londoneză

  • Serbia: Rajkovic-Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic- Zivkovic (’74-Birmancevic), Milinkovic-Savic, Gudelj (’46-Ilic), Lukic (’61-Tadic), Kostic (’43-Mladenovic), Vlahovic, Mitrovic (’61-Jovic) . Selecționer: Dragan Stojkovic
  • Anglia: Pickford – Walker, Stones,Guehi, Trippier – Alexander-Arnold (’69-Gallagher), Rice- Saka (’76-Bowen) Bellingham (’86-Mainoo), Foden- Kane. Selecționer: Gareth Soutghate.
  • Au marcat: Bellingham (’13)
  • Arbitru: Daniele Orsato (Italia)
  • Cartonașe galbene: Gudelj, Tadic

Derbiul zilei de duminică nu a sclipit ca alte meciuri, ritmul de desfășurare fiind foarte lent.Se părea că Southgate exersează pe seama sârbilor, care ca de obicei, se prezintă drept mari cocoși validați de Transfermarkt, dar la turneele finale arată o paloare deloc caracteristice nației. Pericolul la englezi a fost pe partea dreaptă acolo unde Walker și Saka s-au pus pe accelerări. Una dintre acestea a fost chiar la gol, când primul l-a lansat pe al doilea, centrarea lui Saka ajungând exact la capul lui Jude Bellingham care n-a iertat. Tot de pe banda dreaptă au mai venit două centrări, dar nici Foden, nici Kane, n-au fost pe fază. Sârbii au contat doar la un cadou al lui Alexander-Arnold făcut lui Mitrovic, la care atacantul a tras pe lângă poartă și la ultima lor fază dinainte de odihnă, soldată cu o respingere salutară în corner a lui Stones.

Citiți și: Ungurii n-au un Mihăilă. Ungaria – Elveția 1-3 (0-2)

Elevii lui „Pixie” Stojkovic au reluat partida încercând încetișor și metodic să preia inițiativa, prilej pentru Southgate să-și testese defensiva, așteptând ocazia bună pe contraatac. Cert este că repriza secundă s-a arătat mai slabă decât prima. Apatia a fost zdruncinată în min., 77, cu o ocazie a lui Kane din centrarea nou-intratului Bowen, rezolvată printr-o respingere salutară a portarului Rajkovic. La poarta cealaltă, Vlahovic l-a obligat pe Pickford să-i respingă șutul peste poartă. {i cam atât. Englezii sunt mulțumiți cu victoria, dar fanii lor așteaptă și jocuri de calitate.

Programul de luni

  • 16:00. România-Ucraina (grupa E)
  • 19:00. Belgia-Slovacia (grupa E)
  • 22:00. Austria-Franța (grupa D)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii