Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FOTBAL - Încă două plecări de la Poli; un alt jucător ţine însă de contract

Primele trei amicale ale anului, bătute în cuie.

GALERIE
Politehnica_Iasi
  • Politehnica_Iasi
- +

Politehnica Iaşi a început în această săptămână să lucreze la intensitate maximă, după ce săptămâna trecută au avut loc testările fizice şi medicale ale fotbaliştilor. Stafful coordonat de Leo Grozavu a programat câte două antrenamente pe zi în primele zile ale săptămânii, încercându-se aducerea jucătorilor cât mai aproape de tonusul fizic normal.

În paralel, Poli a continuat să rupă contractele cu cei pe care Grozavu nu vrea să se mai bazeze în sezonul de primăvară. Ieri, şefii clubului din Copou au anunţat că au ajuns la acorduri privind stoparea colaborărilor cu portarul austriac Tobias Knoflach, care nici nu s-a prezentat la reunire, din cauza unor probleme personale, şi cu mijlocaşul Octavian Cracea.

Un alt jucător pus pe lista neagră, fundaşul olandez Paul Fosu-Mensah, refuză în continuare să rezilieze contractul cu Iaşul, care e obligat, astfel, să-l păstreze în programul echipei. Prin plecările lui Knoflach şi Cracea, Politehnica a ajuns la şase divorţuri în această iarnă, Grozavu renunţând şi la atacantul Mihailo Plohotniuk (ajuns la CSM Slatina, Liga II) şi mijlocaşii Nicolas Del Priore (Maipu, Argentina II), Alexandru Anton (împrumutat la Ceahlăul Piatra Neamţ, Liga III) şi Denis Bujor (revenit la Farul Constanţa). Faţă de lotul cu care s-a pornit la drum în vară, pe parcursul toamnei se mai renunţase la alţi doi mijlocaşi, bulgarul Anton Karacianakov şi olandezul Torino Hunte.

Lista divorţurilor ar putea să fie extinsă dacă Politehnica va concretiza tatonările pe care le are pentru aducerea unui mijlocaş central şi a unui atacant, Iaşul căutând şi un portar pentru a suplini plecarea lui Knoflach.

În ceea ce priveşte meciurile amicale, Poli a bătut în cuie primele trei teste ale anului. Cu Bucovina Rădăuţi (Liga III) se va juca vineri, de la ora 14:00, în Copou, iar în Republica Moldova, pe terenul FC Sfântul Gheorghe Suruceni, vinerea viitoare, de la ora 14:00, contra CSF Bălţi (locul V în prima ligă din Basarabia, care conţine opt cluburi) şi sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, cu Zimbru Chişinău (locul VII în elita campionatului de peste Prut).

Se caută în continuare doi adversari pentru săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie, care va precede plecarea în cantonamentul din Antalya (Turcia). Reamintim, în Turcia Politehnica va susţine alte patru teste, cu Veles Moscova (Rusia II), Cernomoreţ Odesa (Ucraina I), FK Liepaja (Letonia I) şi SK Lisen (Cehia II). Liga a II-a de fotbal se reia în jurul datei de 25 februarie, când Iaşul se va confrunta acasă cu gruparea sibiană CSC Şelimbăr. 

UPDATE

Poli a anunţat că azi a concretizat discuţiile cu Ceahlăul Piatra Neamţ pentru disputarea unui meci amical pe 1 februarie, în Copou, şi că poartă tratative pentru a juca pe 4 februarie, tot acasă, cu o altă echipă din Liga a III-a, Foresta Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri