FOTBAL Patru noutăți într-o zi la Politehnica Iași! Totul despre jucătorii nou-veniți în Copou

marți, 18 iunie 2024, 03:00
3 MIN
 FOTBAL Patru noutăți într-o zi la Politehnica Iași! Totul despre jucătorii nou-veniți în Copou

După cum v-am informat ieri, în exclusivitate, pe ziaruldeiasi.ro, Politehnica Iași a bifat trei transferuri în prima zi a săptămânii și și-a completat stafful tehnic cu un preparator fizic, toate noutățile venind din Portugalia.

Poli i-a transferat pe stoperii Guilherme Araujo Soares (23 de ani) și Claudio Moreira Da Silva (24 de ani) și pe atacantul Goncalo Filipe Carmo Teixeira (25 ani).

În Copou a ajuns și preparatorul fizic Christian Gonzalez Esteves, care a lucrat la Chaves, grupare prezentă în stagiunea trecută în prima ligă.

Născut pe 8 februarie 2001, la Braga, Guilherme Soares (1,86 metri) a evoluat la juniorii clubului Braga (cu excepția unui sezon, 2014-2015, când a fost la Academia Palmeiras). În 2021 a făcut pasul la echipa de seniori, jucând două meciuri în prima ligă. Apoi, a trecut la formația secundă a SC Braga, unde a bifat 28 de apariții în Liga a III-a.

În sezonul 2023-2024, fotbalistul a fost împrumutat la UD Oliveirense, grupare care s-a clasat pe locul XV în liga secundă a Portugaliei. Din eșalonul amintit, care conține 18 echipe, retrogradează două formații, iar una dă baraj. La Oliveirense, noul jucător al Politehnicii, venit liber de contract, a evoluat în 26 de partide.

Venit liber și el, Moreira Da Silva este născut pe 29 iunie 2000 la Porto, și și-a făcut junioratul la Boavista Porto, Vitoria Formacao, Padroense și FC Porto. În 2019 a trecut la echipa secundă a lui FC Porto, însă nu a fost reținut decât două luni, fiind cedat la Famalicao.

În 2021, ultima echipă amintită l-a împrumutat la Feirense, unde a jucat trei sezoane, în Liga a II-a, bifând 70 de meciuri. În această vară, Feirense s-a clasat pe locul XVI, antepenultimul, și a avut nevoie de un baraj cu o echipă din eșalonul trei pentru a nu retrograda (0-1 și 3-0 cu Lusitania Lourosa).

Născut pe 24 noiembrie 1999, la Faro, Goncalo Filipe Carmo Teixeira (1,79 metri), al cărui post de bază este extremă stângă, a fost legitimat până acum la Louletano, Belenenses U 23 (2018-2020), Esperanca Lagos (2020-2021) și Lank Vilaverdense (2021-2024). A devenit liber de contract după ce Lank a retrogradat în vară din liga secundă portugheză, ca urmare a faptului că s-a clasat pe locul XVII. Teixeira are 34 de meciuri în liga a doua portugheză, 19 în Liga a III-a și șapte în Cupa Portugaliei, partide în care a bifat opt goluri și 11 pase decisive.

Politehnica a mers astfel pe modelul Oțelul Galați, care a adus vara trecută mai mulți jucători portughezi din Liga a II-a, care au confirmat.

În ceea ce-l privește pe Christian Gonzalez Esteves, acesta completează stafful tehnic al Politehnicii. Acesta conține acum șase persoane, între care alți patru portughezi, principalul Anthony „Tony” Da Silva, „secunzii” Rui Miguel Fernandes Teixeira Machado și Joao Miguel Afonso Fernandes și analistul video Steven Da Silva Sanches, și un român, antrenorul portarilor, Radu Sardescu.

Născut pe 27 februarie 1991, Gonzalez a jucat la juniorii lui Chaves. În ultimii șase ani, el a lucrat la clubul amintit, ca preparator fizic la juniori și, apoi, la echipa mare, care a retrogradat în vară din prima ligă portugheză. Pentru scurt timp, el a mai activat și la CDC Montalegre.

Poli i-a mai transferat în această vară pe brazilianul Tailson (extremă stângă, 25 de ani, fost la FC Santos) și pe nord-macedoneanul David Atanaskoski (fundaș stânga, 27 de ani, venit de la vicecampioana Albaniei, Partizani Tirana).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii