FOTBAL: Peste 1,2 milioane euro așteptate luna viitoare la Poli. Se va ieși sau nu din blocajul financiar actual?

miercuri, 19 iunie 2024, 03:00
3 MIN
 FOTBAL: Peste 1,2 milioane euro așteptate luna viitoare la Poli. Se va ieși sau nu din blocajul financiar actual?

Revenită duminică seară acasă, după cantonamentul de săptămâna trecută, de la Cheile Grădiștei, Politehnica Iași a revenit la treabă ieri după amiază, după ce ziua de luni a fost liberă.

Stafful tehnic coordonat de Anthony „Tony” Da Silva a lucrat cu jucătorii la baza proprie, din Copou, acolo unde echipa ieșeană se va antrena până la finalul săptămânii. Reamintim, apoi, de pe 24 iunie până pe 3 iulie, Politehnica va lucra în al doilea cantonament al verii, la Bansko, în Bulgaria.

Transferurile lui Ailenei și Ștefanovici în impas

Din păcate pentru Poli, în această perioadă s-a intrat într-un blocaj financiar. Angajații clubului au ajuns la două salarii restante, primele din sezonul trecut nu au fost achitate, datoriile presante încep să strângă clubul. Mai mult, din lipsă de fonduri, transferurile lui Ionuț Ailenei și Ștefan Ștefanovici, de la Sporting Juniorul Vaslui, nu au fost oficializate și generează penalizări. Asta deoarece termenul limită de plată a celor 30 000 de euro (20 000 de euro pentru Ștefanovici și 10 000 de euro pentru Ailenei), 15 iunie, a fost depășit.

Conform oficialilor din Copou, situația va fi deblocată la începutul lunii viitoare, când Poli va aspira a doua tranșă din porția de un milion de euro aprobată recent de Consiliul Local Iași. Este vorba de 600 000 de euro (prima rată a fost de 300 000 de euro), bani care ar ajuta echipa să iasă din încercuirea actuală. De altfel, angajații au fost deja anunțați că vor încasa pe 2 iulie unul dintre salariile restante.

Iar dacă deținătorii drepturilor de televizare nu vor mai întârzia plățile, ca în sezonul trecut, Politehnica va putea încasa în iulie alți 600 000 de euro (prima rată din cei aproape 1,2 milioane de euro pentru stagiunea 2024-2025), bani cu care s-ar mai stinge o parte din datoriile presante.

În plus, clubul speră să mai facă rost de fonduri și din noi contracte de publicitate, vânzări de bilete și abonamente, astfel încât să intre ceva mai liniștit din punct de vedere financiar în stagiunea 2024-2025.

Fluxul de jucători al verii

Referitor la campania de achiziții, până la plecarea în Bulgaria se speră a mai fi aduși încă minimum doi fotbaliști. Reamintim, până acum, în această vară au fost achiziționați cinci jucători: extrema dreaptă braziliană Tailson (fost la Santos, în Brazilia), fundașul stânga nord-macedonean David Atanaskoski (Partizani Tirana, Albania 1), stoperul portughez Guilherme Araujo Soares (Oliveirense, Portugalia 2), stoperul portughez Claudio Moreira Da Silva (Feirense, Portugalia 2), extrema stângă portugheză Goncalo Filipe Carmo Teixeira (Lank, Portugalia 2).

La capitolul plecări figurează nouă nume: Silviu Lung (CS U Craiova), Sergiu Buș (Corvinul Hunedoara), Robert Ion, Mădălin Martac, Matija Katanec, Kevin Kabran, Hamza Saghiri, Allanzinho, Rachid Bouhenna.

În ceea ce-i privește pe trei dintre jucătorii aflați la final de contract, Toma Niga, Florin Ilie și Mihai Bordeianu, rămânerile lor în Copou sunt prezentate a fi iminente. În coadă de pește este situația lui Adel Bettaieb, care nu s-a prezentat încă la echipă, discuțiile cu acesta negenerând vreun verdict până acum.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii