FOTBAL Poli rămâne fără victorie în retur. Ce a fost rău și ce a fost bun în meciul cu trupa lui Hagi: bile albe și bile negre
Deși a avut un program lejer, Politehnica Iași a rămas fără victorie în returul sezonului regulat al Ligii I de fotbal și după a patra etapă.
Duminică, după un meci spectaculos, Iașul a remizat, 2-2 (1-0) pe teren propriu, cu Farul Constanța, și are doar două puncte obținute în a doua jumătate a primei părți a campionatului.
Ce spun statisticile
Rezultatul disputei cu dobrogenii a fost echitabil, cele două echipe împărțindu-și superioritatea la statistică. Farul, care a fost mai precisă (7-4 la șuturi pe poartă), s-a impus la posesie (63%), pase (485-307, pase precise 374-191) și dueluri câștigate (104-87), Poli la numărul de șuturi (16-11), atacuri (44-42) și cornere (6-5), în timp ce la bare și ocazii mari scorul a fost egal, 1-1, respectiv 2-2.
Cifrele sunt consecințele unui joc în care Politehnica a făcut multe lucruri bune, dar și destule negative, pe care le prezentăm în continuare.
Bilele albe ale Politehnicii
- Atitudinea
Corigentă în două din cele trei meciuri din retur, cu Sepsi și la Buzău, Poli, care obținuse notă de trecere la capitolul amintit doar la Botoșani, și-a amintit că în echilibratul nostru campionat cheia jocurilor este, aproape mereu, determinarea. Cu Farul, elevii lui Săndoi au alergat, au pus osul, s-au dăruit. Astfel, Politehnica a anulat, și cu ajutorul terenului, îmbibat de apă, decalajul tehnic față de adversar și a dominat în multe perioade ale jocului, revenirea de la 1-2 fiind un alt aspect notabil pentru gazde, care nu au căzut după ce au luat două goluri în cinci minute.
- Tandemul Roman – Bordeianu
Pe lângă suflet, jocul bun al Politehnicii se datorează și formei etalate de principalele piese ale echipei, mijlocașii centrali Alin Roman și Mihai Bordeianu. Bordeianu a făcut un joc tactic excelent, căpitanul ieșenilor filtrând eficient majoritatea baloanelor de la mijlocul terenului, iar Roman a fost decisiv în obținerea remizei, prin super-execuția din minutul 79. Rămâne de văzut dacă golul ultimului îl va debloca, după ce decarul Politehnicii a rulat într-o zonă cenușie în acest sezon.
- Aportul publicului
Ieșenii au demonstrat, încă o dată, că iubesc fotbalul și merită o echipă decentă. Deși favoriții au jucat lamentabil etapa trecută, la Buzău, deși adversarul era o echipă din subsol, deși chiar și câinii de curte ar fi meritat să stea în casă pe o vreme precum cea de duminică, deși stadionul, neacoperit, „garanta” un tratament asemănător celui la care sunt supuse gogonelele toamna, circa 2 500 de oameni au ținut să fie alături de Politehnica și să scandeze, des, la unison, numele orașului.
Bilele negre ale Politehnicii
- Nesiguranța defensivă, gafa lui Fernandez
Politehnica a avut, din nou, probleme cu organizarea defensivă. Faptul că, pe un teren greu. adversarul, nu grozav, a dat două goluri și a mai avut alte trei ocazii uriașe este nescuzabil pentru o echipă care a jucat acasă. În plus, eroarea uriașă a lui Fernandez, care nu a fost în stare să respingă o minge banală, la un corner, gafă care a dus la golul doi al oaspeților, e de neiertat.
- Lipsa de reacție a lui Săndoi
La 1-0, antrenorul oaspeților, Hagi, a introdus doi jucători, Radaslavescu și Rivaldinho, și a schimbat sistemul, trecând de la 4-3-3- la 4-4-2 cu romb la mijloc. Cum Săndoi nu a reacționat, Farul s-a trezit. Cu Radaslavescu plasat între linii, cu Rivaldinho lângă Alibec, dobrogenii au marcat de două ori până în minutul 69 și au mai șutat de alte patru ori pe poartă până la final, după ce în prima oră Fernandez avusese de lucru o singură dată.
3. Problemele ofensive
Deși a marcat de două ori și a avut alte trei ocazii, Poli a suferit pe plan ofensiv, golurile și ocaziile fiind, cu o singură excepție (ratarea lui Gheorghiță, din minutul 64), rodul unor execuții individuale sau ale unor faze fixe. În rest, Iași a resimțit din plin faptul că Vali Gheorghe și Kamberi au bifat un nou meci în care doar au încercat, că activul Gheorghiță a ratat mult și că Tailson și, mai ales, Omrani nu au adus nimic atunci când au intrat.
Final dur de an pentru Politehnica
Partida cu Farul este deja istorie. Acum, Iașul are nevoie de a se mobiliza și a obține punct(e) în ultimele două dispute, ambele aspre, ale anului, cea de vineri, de pe terenul lui Dinamo București, și cea de pe 23 decembrie, din Copou, cu FCSB, dacă nu vrea să petreacă vacanța de iarnă în zona roșie a clasamentului. De precizat că între cele două partide de campionat Politehnica va avea, săptămâna viitoare, un meci de Cupă, cu FC Hermannstadt, în Copou, un succes garantând accesul în sferturile de finală ale competiției.
Publicitate și alte recomandări video