FOTBAL Politehnica Iași se va confrunta cu o fostă semifinalistă a Cupei Campionilor Europeni

joi, 20 iunie 2024, 03:00
3 MIN
 FOTBAL Politehnica Iași se va confrunta cu o fostă semifinalistă a Cupei Campionilor Europeni

Poli Iași continuă să se antreneze în Copou în aceste zile, când principala preocupare este adaptarea noilor veniți, extrema dreaptă braziliană Tailson (25 ani, fost la Santos, în Brazilia), fundașul stânga nord-macedonean David Atanaskoski (28 ani în octombrie, Partizani Tirana, Albania 1), stoperul portughez Guilherme Araujo Soares (23 ani, Oliveirense, Portugalia 2), stoperul portughez Claudio Moreira Da Silva (24 ani, Feirense, Portugalia 2), extrema stângă portugheză Goncalo Filipe Carmo Teixeira (25 ani în noiembrie, Lank, Portugalia 2).

În paralel, Politehnica lucrează la programul meciurilor amicale ale verii, care vor urma după „distracția” de duminică, de la Hărman, când echipa ieșeană a trecut cu 5-1 (3-0) de formația locală ASF, din Liga a IV-a.

Conform oficialilor Politehnicii, la ora actuală sunt certe disputarea a trei partide de verificare.

Două dintre acestea vor avea loc în cantonamentul din Bulgaria, de la Bansko, care va începe luni și va dura până pe 3 iulie. Ambele vor aduce în fața trupei antrenate de Anthony „Tony” Da Silva adversari cunoscuți în regiune, PFC ȚSKA Sofia și Radnicki Niș.

Duel cu trupa lui Stoicikov, unde a antrenat Edi Iordănescu

Sofioții, cu care Poli se vor confrunta pe 29 iunie, s-au clasat pe locul III în ultima stagiune a primei ligi din Bulgaria, unde s-a impus de 31 de ori, record pentru competiție. Având în palmares două semifinale de Cupa Campionilor Europeni (în 1967 și 1982) și una de Cupa Cupelor (1989), ȚSKA îl are printre acționari și pe Hristo Stoicikov, câștigător al Balonului de Aur în 1994, legenda fotbalistică a vecinilor de la sud. La gruparea din capitala Bulgariei a antrenat, pentru o scurtă perioadă, în 2016, actualul selecționer al României, Edward Iordănescu.

De menționat că în 2016, în Bulgaria a mai apărut o ȚSKA Sofia, care are în titulatură și anul 1948. Echipa activează tot în prima ligă (s-a clasat pe poziția a VII-a, din 16 cluburi, în ultima ediție) și susține că este adevărata continuatoare a clubului armatei bulgare, înființat în 1948.

Confruntare cu o grupare care a sărbătorit centenarul

Având certificatul de naștere semnat în urmă cu 101 ani, Radnicki Niș este o grupare de tradiție a Serbiei, chiar dacă, fiind în umbra granzilor din Belgrad, Steaua Roșie sau Partizan, palmaresul ei conține doar un titlu de vicecampioană, în 2019, o Cupă Balcanică (1975) și o semifinală de Cupa UEFA (1982).

Radnicki activează în prima ligă a vecinilor din sud vest, care conține 16 echipe. În sezonul 2023-2024, gruparea din Niș s-a situat pe locul IV în play-out, unde au jucat opt formații.

În cantonamentul din Bulgaria, Poli mai vrea să dispute alte două, poate chiar trei partide amicale, adversarii urmând a fi stabiliți în zilele următoare.

Meci cu „frații” de la Zimbru

Ultima verificare a Politehnicii înaintea primei runde a campionatului 2024-2025, care va avea loc în jurul datei de 13 iulie, va fi găzduită de stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. Pe 6 iulie, Poli se va confrunta în Copou cu Zimbru Chișinău, grupare din Republica Moldova, galeriile tradiționale ale celor două cluburi fiind înfrățite.

Înființat în 1947, cu titulatura Dinamo, formația din Chișinău a jucat în primele două ligi ale fostei URSS, iar după proclamarea independenței Republicii Moldova, din 1991, și-a trecut în cont opt titluri de campioană națională.

În ultimul sezon, Zimbru s-a clasat pe locul III în elita Moldovei, unde activează opt formații.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii