FOTBAL Primele două achiziții ale Politehnicii costă 30 000 de euro. Iașul, care a renunțat la trei jucători, mai are doar 11 fotbaliști sub contract

joi, 16 mai 2024, 03:00
2 MIN
 FOTBAL Primele două achiziții ale Politehnicii costă 30 000 de euro. Iașul, care a renunțat la trei jucători, mai are doar 11 fotbaliști sub contract

Scăpată la milimetru de emoțiile retrogradării, Politehnica Iași a început deja să-și facă planurile pentru sezonul următor, principalele dileme fiind legate de componența lotului de jucători.

Șefii clubului ieșean au confirmat oficial că trei dintre componenții echipei actuale vor părăsi Copoul. Este vorba de fundașul dreapta Mădălin Martac, stoperul Matija Katanec și aripa Kevin Kabran, cărora nu li se va mai prelungi contractele, care au ajuns la final.

Cu alți șapte jucători care devin liberi la finalul lunii, portarii Silviu Lung și Toma Niga, stoperii Florin Ilie și Rachid Bouhenna, mijlocașul Mihai Bordeianu și atacanții Sergiu Buș și Adel Bettaieb, au fost demarate negocieri pentru parafarea unor noi înțelegeri. Cel mai greu de ținut la Poli este Bettaieb, care are oferte mult mai avantajoase financiar, într-o situație asemănătoare fiind și Lung.

În cazul altor doi fotbaliști aflați la final de contract, Poli trebuie să plătească 30 000 de euro către omul de afaceri vasluian Cornel Cracea pentru a-i păstra la Iași. Este vorba de portarul Ionuț Ailenei, care costă 10 000 de euro, și de Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga de meserie, el a evoluat în banda dreaptă pe finalul sezonului), care costă 20 000 de euro. Dacă Iașul face plățile până pe 31 mai, cei doi jucători devin proprietatea Politehnicii.

Ieșenii au spus că vor demara demersurile pentru cumpărarea lui Ailenei și Ștefanovici.

Referitor la jucătorii care sunt acum sub contract cu Poli, aceștia sunt: fundașul dreapta Todor Todoroski, stoperul Nicolas Samayoa, fundașul stânga Rareș Ispas, mijlocașii Julian Marchioni, Carlos Jatoba, Cătălin Itu, Alin Roman, Hamza Saghiri și Allanzinho și atacanții Andrei Gheorghiță și Shayon Harrison.

Câțiva dintre cei 11 amintiți ar putea însă pleca, în prim-plan fiind Saghiri și Allanzinho, care nu s-au adaptat la Iași.

În ceea ce-l privește pe mijlocașul Luca Mihai, acesta are o situație mai specială, CFR Cluj având posibilitatea de a-l chema în această vară înapoi pe jucătorul care a evoluat sub formă de împrumut la Poli în acest sezon.

În paralel cu discuțiile legate de clarificarea situațiilor fotbaliștilor care au încheiat sezonul în Copou, șefii Politehnicii au început tatonările legate de întărirea lotului, în această vară dorindu-se a fi aduși patru-cinci jucători cu statut de titulari.

Totodată, vor fi evaluați și fotbaliștii care au fost împrumutați la alte cluburi în acest sezon, însă, cum niciunul nu s-a remarcat, e puțin probabil să apară vreo surpriză plăcută.

Comentarii