FOTBAL. Ruletă rusească la Poli. Un atacant trecut prin primele ligi din Elveția și Scoția, dar fără echipă din ianuarie, va fi testat azi

miercuri, 10 iulie 2024, 03:16
2 MIN
 FOTBAL. Ruletă rusească la Poli. Un atacant trecut prin primele ligi din Elveția și Scoția, dar fără echipă din ianuarie, va fi testat azi

Politehnica Iași ar putea parafa astăzi o nouă mutare controversată, încercând fortificarea atacului cu un șomer. Iașul negociază cu Florian Kamberi, fotbalist fără vreun minut jucat în acest an, în care a rămas fără echipă de pe 9 ianuarie, croații de la Slaven Belupo dându-l afară după nici trei luni de când îl legitimaseră.

Născut pe 8 martie 1995, la Zurich, în Elveția, albanezul de 1,89 metri a pornit bine în carieră. Format în Elveția, la Tuggen, Rapperswill-Jona și Grasshopper Zurich, el a fost împrumutat la Karlsruhe (Germania 2) în sezonul 2016-2017 și Hibernian (Scoția 1), în prima jumătate a anului 2018. Apoi, scoțienii l-au achiziționat de la Grasshopper în schimbul a 130.000 de euro și l-au vândut pentru 170.000 de euro în vara lui 2020, la Saint Gallen (Elveția), după ce îl împrumutaseră în prima jumătate a anului amintit la Glasgow Rangers.

Kamberi nu a stat prea mult nici la Saint Gallen, care l-a împrumutat la alte două cluburi, în Scoția 1, la Aberdeen (în februarie – mai 2021), și în Anglia 3, la Sheffield Wednesday, în stagiunea 2021-2022. La finalul sezonului amintit, cariera celui care a fost și internațional de tineret al Elveției, a început să urmeze o curbă descendentă. Devenit liber de contract, el a fost legitimat în stagiunea 2022-2023 la Winterthur (Elveția 1) și Huddersfield (Anglia 2 – a prins doar 14 minute în șase luni!), iar în perioada iulie – octombrie 2023 nu a avut echipă. Tot fără echipă a fost și în ultima jumătate de an, după ce mariajul cu Slaven Belupo (Croația 1) a durat doar între 19 octombrie 2023 și 9 ianuarie 2024. La Slaven, Kamberi are doar 96 de minute în cinci jocuri, fără gol marcat.

Ținând cont de lunga perioadă de inactivitate, atacantul va fi supus astăzi unor teste medicale amănunțite, funcție de rezultatul acestora urmând să se ia o decizie în privința parafării contractului.

Până acum, Poli a transferat în această vară nouă jucători: brazilianul Tailson (25 ani, extremă, fost la FC Santos), fundașul stânga nord-macedonean David Atanaskoski (27 ani,  Partizani Tirana, Albania 1), portarul spaniol Jesus Fernandez (36 ani, FC Voluntari), trei portughezi – stoperii Guilherme Araujo Soares (23 de ani, Oliveirense, Portugalia 2) și Claudio Moreira Da Silva (24 de ani, Feirense, Portugalia 2) și atacantul Goncalo Filipe Carmo Teixeira (25 ani, Lank, Portugalia 2) -, extrema Valentin Gheorghe (27 ani, U Cluj), extrema Matei Tănasă (18 ani, FCSB) și mijlocașul central croat Robert Miskovic (Banik Ostrava, Cehia 1).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii