FOTBAL Sâmbătă s-a luptat cu Messi, de azi este la Poli! Iașul a câștigat primul test al verii

luni, 17 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 FOTBAL Sâmbătă s-a luptat cu Messi, de azi este la Poli! Iașul a câștigat primul test al verii

Politehnica Iași a încheiat duminică primul cantonament al verii, care s-a derulat pe parcursul săptămânii trecute la Cheile Grădiștei. În ultima zi a stagiului de pregătire centralizată, Poli a disputat primul meci amical al acestei perioade, în compania ASF Hărman, formație care activează în Liga a IV-a a județului Brașov. Scorul final al duelului derulat la Hărman a fost 5-1 (3-0) pentru ieșeni. Golurile oaspeților au fost înscrise de Jatoba (5, 25, 31), Ștefanovici (48), V. Ilie (61).

Conform oficialilor Politehnicii, în meciul cu gruparea brașoveană, antrenorul Anthony „Tony” Da Silva, a contat pe Ailenei – Todoroski, Core, Ispas, Atanaskoski – Jatoba, Marchioni – Tailson, Roman, L. Mihai – Harrison, apoi Niga, Cuciureanu, Ungurenașu, Camilo, Farcaș, Bordeianu, Ștefanovici, Condurache, V. Ilie, D. Ciobanu.

În această săptămână, începând de marți (azi e liber), Poli se va antrena la baza proprie. În această perioadă, Tony va conta și pe stoperul Nicolas Samayoa, care va reveni în Copou după ce a lipsit încă de la reunire ca urmare a faptului că a lucrat multe zile la echipa națională a țării sale, Guatemala.

Pe 27 mai, jucătorul Iașului a intrat în minutul 74 al meciului amical disputat în Nicaragua (scor, 1-1), iar pe 6 iunie a lipsit, din cauza unei suspendări, în disputa de acasă, cu Dominica, din faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial, câștigată de gazde cu 6-0.

Samayoa (FOTO) și-a reluat postul de titular incontestabil al Guatemalei pe 8 iunie, în partida câștigată în deplasare, 3-0 cu Insulele Virgine Britanice, tot din preliminariile CM. Apoi, sâmbătă, fundașul central al Politehnicii l-a avut ca adversar pe Lionel Messi, într-un test disputat în Argentina, pe care gazdele l-au câștigat cu 4-1, fostul star al Barcelonei punctând de două ori.

În această săptămână, Politehnica vrea să intensifice campania de transferări, astfel încât Tony să aibă la dispoziție în al doilea cantonament al verii, care se va derula în perioada 24 iunie – 3 iulie în Bulgaria, la Bansko, un lot aproape de cel pe care-l va avea la dispoziție în campionat.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii