anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Fotbal sătesc: atacant deposedat cu parul şi arbitru târât de picioare pe teren!

GALERIE
Patratel VINERI, 26 iunie 2020 - 1
 • Patratel VINERI, 26 iunie 2020 - 1
- +

* S-a mai încălzit, ploile s-au mai liniştit, lumea s-a mai relaxat, iar vechile pasiuni au scos din nou nasul la iveală - un nas acoperit de mască, desigur. Şi microbiştii pot fi fericiţi în această perioadă; corespondentul nostru local ne-a informat despre meciul dintre două importante şi reprezentative echipe la fel de locale, dar defel lipsite de o certă valoare şi de autentic pitoresc: "Bufetul Consumatori" şi "Pufoaica Machitori":

* Arbitrul Marinel Perciune, de loc din Puturoşi, localitate situată între cele două rivale, a fost descoperit în beciul în care se ascundea şi târât cu forţa pe teren, tras de picioare (deşi îşi înfipsese degetele în pământ, să se ţină). În ciuda huduielilor din partea ambelor galerii şi-a tras masca în jos şi a fluierat începutul partidei, apoi a zbierat, fiindcă nişte necunoscuţi îi frecaseră fluierul cu ardei iute.

* Primul şut mai important a fost în ochiul atacantului oaspete Ciozvârtă II; galeria gazdelor l-a huiduit chiar şi după plecarea ambulanţei. Din fericire, fotbalistul a fost dus cu izoleta, fiind oarecum ferit de pietrele aruncate.

* Ca să-l deposedeze pe atacantul Mărăcine de la "Pufoaica", păstrând şi distanţa socială, fundaşul Scaete de la "Bufetul" a utilizat tehnica parului de doi metri vârât printre picioare. Arbitrul Perciune a dictat lovitură liberă pentru oaspeţi; după ce a fost fugărit pe teren de suporteri cu coase şi topoare, a dictat penalty pentru gazde.

* Lovitura a fost executată de câteva ori de toţi jucătorii din Consumatori, până când unul a reuşit să înscrie; în tot acest timp portarul din Machitori a fost ţinut cu forţa în afara terenului, cu faţa în iarbă, de câţiva suporteri ai echipei gazdă, care l-au luat cu binişorul. Până când a revenit în poartă şi s-a şters pe faţă de roşu, scorul devenise doar 9-0, fiindcă doi atacanţi de la "Bufetul" au ratat.

* Deoarece la terasa bufetului comunal s-a adus bere proaspătă la halbă, toţi cei prezenţi au fost de acord ca, după cinci minute de pauză, să se treacă la cea de-a doua repriză; de data asta, din fluierul arbitrului au ieşit baloane de săpun (de la ce i-au turnat în el nişte copii). Toţi jucătorii echipei oaspete au fost auziţi strănutând, tuşind şi horcăind de mama focului (aceiaşi necunoscuţi din localitatea gazdă le-au presărat în măştile lăsate la vestiar piper, boia de ardei şi gunoaie de pe mături).

* Primarul din Consumatori a telefonat să vină cu ambulanţele, să-i salte pe jucătorii din Machitori, fiindcă prezintă simptome de Covid; suporterii echipei gazdă au intrat pe teren, fiecare cu mingea lui, şi au mai înscris câteva goluri, stabilind astfel scorul final, de 147-0.

* Oamenii de la salvare au venit, dar fotbaliştii echipei din Machitori n-au fost găsiţi, oricât i-au căutat localnicii, cu torţe şi bâte. Primarul din Consumatori, bucuros de rezultat, a avut grijă de cei de la salvare şi, ca să nu se întoarcă acasă cu mâinile goale, le-a umplut izoletele cu caş, găini de ţară şi damigene cu vin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.