Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FOTBAL: Succes meritat, aşteptat, la Galaţi, promovarea e din ce în ce mai aproape (VIDEO)

Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi 1-2 (1-1), în prima etapă a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal.

GALERIE
Politehnica_Iasi
  • Politehnica_Iasi
- +

Oţelul: R. Pop – S. Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Cisotti, I. Neagu (’69 L. Maxim), Gorovei (’46 A. Cruceru) – Mitoi (’69 Zivulic), Cîrjan (’46 Panait), O. Ursu (’30 Adăscăliţei). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Poli: Jankov – Martac, Plămadă, Katanec, Finica – Itu (’29 Mogoş; ’53 Fr. Cristea), Marchioni, Roman – Harrison (’53 R. Ion), Musi (’66 A. Dumitru), Hlistei (’66 Vojtus). Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Gorovei (’34), A. Rus (’71), Cisotti (’75) – Mogoş (’31), Musi (’40), Hlistei (’66), Fr. Cristea (’80).

Cartonaş roşu: Ghiocel (’25).

Arbitri: Cătălin Buşi; Cosmin Bojan, Doru Zamfir.

  • 1-0, min. 11: Cisotti, liber în careul mic, a reluat după centrarea trimisă la prima bară de Gorovei, dintr-o lovitură liberă din lateral stânga;
  • 1-1, min. 12: imediat după reluarea meciului, Musi a trimis, de la centrul terenului, în spate, Hlistei, lansat pe stânga, cu o pasă lungă, i-a pasat în centrul careului lui Itu, care a găsit ţinta de la 12 metri;
  • 1-1, min. 68: Dumitru a scăpat singur în lateral dreapta şi, de la circa 14 metri, a lobat peste neinspiratul Pop.
  • De nerecunoscut a fost Poli ieri, în primele 11 minute ale derby-ului moldav de la Galaţi! O echipă, Oţelul, care anul trecut se chinuia în eşalonul trei, neplătită de trei luni, cu buget şi salarii mult mai mici decât la Iaşi, cu un lot net inferior (cotele de pe transfermarkt, 2,89 – 3,5 milioane euro, spun multe) a călcat în picioare marea favorită a promovării.
  • Golul lui Cisotti din minutul 11, apărut la patru minute după ce Jankov a salvat miraculos în faţa lui Ursu, a părut astfel firesc, statistica startului fiind înfiorătoare: 3-0 la şuturi pe poartă, 1-0 la cornere.
  • Sărbătorind prea mult golul, gazdele au fost taxate imediat după repunerea mingii în joc, Iaşi finalizând, prin Itu, după trei pase, inclusiv cea de la punctul de la mijloc, în faţa unei defensive adormite. La 1-1, Iaşi, care era avantajată şi de rezultatele din primele două dispute ale rundei, şi-a adus aminte ce statut are şi a început să arate de ce e pe val în 2023, cu maximum de puncte strânse, nouă, aproape dublul celor cinci bifate de Oţelul în trei meciuri.
  • Plămadă (’23) a reluat din careul mic, cu capul, pe lângă poartă, iar după eliminarea directă a lui Ghiocel, Mogoş (’38) a reluat imprecis din poziţie ideală. Cu 5-0 la şuturi după minutul 12 (1-0 pe poartă) şi 1-0 la cornere, Iaşi, schimbată total la faţă în comparaţie cu startul nefericit, a anunţat că va specula în actul secund superioritatea numerică.
  • Şi cu toate că Politehnica nu a excelat într-o repriză secundă zgârcită cu spectacolul şi nu numai (a fost 1-1 la şuturi pe poartă, 1-1 la şuturi în afara porţii, 2-1 la cornere, 0-0 la ocazii!), valoarea net superioară a oaspeţilor a fost translată pe tabela de marcaj. Golul decisiv a apărut în minutul 68, după o execuţie frumoasă a juniorului Dumitru, care abia intrase.
  • Politehnica s-a impus astfel logic, aşteptat şi a pus astfel 11 puncte faţă de prima echipă care ocupă un loc de baraj, promovarea directă, pe care Ziarul de Iaşi a anticipat-o încă din startul sezonului, fiind din ce în ce mai aproape.

Vaşvari n-a prins banca de rezerve!

  • Vaşvari, care a lipsit în primele zile ale săptămânii trecute, fiind plecat la Şcoala de Antrenori, nu a fost nici rezervă ieri. Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Brînză, Tincu, Ştefanovici şi Telcean.
  • Căpitanul gazdelor, Ghiocel, a fost eliminat direct după o intrare extrem de dură asupra lui Itu, pe care, încercând să joace mingea, l-a lovit cu piciorul în figură. Iniţial, arbitrul a acordat cartonaş galben, însă a revenit repede asupra deciziei. Itu, plin de sânge pe faţă şi cu câteva plăgi, a primit îngrijiri pe teren şi în ambulanţa de la stadion, oficialii Politehnicii spunând că fotbalistul, care fusese schimbat imediat, şi-a revenit rapid. De altfel, el a putut fi văzut la final bucurându-se alături de coechipieri.
  • Itu şi Dumitru au marcat pentru prima dată pentru Poli.
  • Gorovei este un produs al Iaşului.
  • Pe banca gazdelor a stat un alt fost jucător ieşean, Sorin Haraga, care e delegatul Oţelului.
  • Stadionul a fost aproape plin (gazdele vorbeau de 10.000 de oameni!), în tribune fiind prezentă şi o galerie consistentă a oaspeţilor. Cele două galerii s-au înjurat copios.
  • Jucătorii ieşeni au primit liber trei zile, campionatul fiind întrerupt în această săptămână. Următorul meci oficial al Politehnicii va fi acasă, cu Gloria Buzău.

Declaraţiile tehnicienilor

Dorinel Munteanu: „Înfrângere nemeritată, ne-am bătut singuri! Am început foarte bine jocul, am marcat, dar am făcut două greşeli individuale, care au făcut diferenţa. Sunt foarte dezamăgit de atitudinea a doi-trei jucători. Adversarul a avut un control mai bun al mingii după ce am primit roşu, dar nu şi-au creat ocazii. Jucătorii mei n-au avut încredere în ce le-am spus la pauză. Sper să ne revenim”.

Leo Grozavu: „Am reuşit să punem o diferenţă considerabilă faţă de Oţelul, ca să nu mai vorbim de celelalte echipe, dar mai sunt foarte multe puncte puse în joc, 27, campionatul e abia la început. Trebuie să rămânem echilibraţi, cu picioarele pe pământ dacă vrem să avem succes la final. Diferenţa a fost făcută de echipa care a încercat să construiască mai mult, să ducă mai multe atacuri din aproape în aproape. Cunoşteam jocul Oţelului. Sunt o echipă de luptă, jos pălăria pentru tot ce a reuşit să facă Dorinel cu aceşti băieţi luptători, determinaţi. Mai sunt însă jocuri când nu ajunge să faci doar atât…”.

În prima rundă a play-off-ului eşalonului secund s-au mai înregistrat rezultatele: Steaua Bucureşti – Unirea Dej 3-0 (1-0), Dinamo Bucureşti – Gloria Buzău 1-1 (1-1).

Ierarhia primei grupe valorice a eşalonului doi arată astfel: 1. Steaua (43 puncte); 2. Poli Iaşi (43 p); 3. Oţelul (36 p); 4. Buzău (32 p); 5. Dinamo (32 p); 6. Dej (32 p).

În Liga I vor urca primele două clasate, cu excepţia CSA Steaua, care nu are drept de promovare. Următoarele două formaţii vor da baraj cu grupările clasate pe locurile 13 şi 14 din Liga I.

În prima etapă din play-out s-au înregistrat următoarele rezultate.

Grupa A: Baia Mare – Poli Timişoara 2-1 (1-0), Miercurea Ciuc – Slatina 2-0 (0-0), Slobozia – Şelimbăr 2-3 (0-1), Metaloglobus a stat.

Grupa B: Braşov – Târgu Jiu 3-1 (1-1), Unirea Constanţa – Dumbrăviţa 0-2 (0-1), Ripensia – Chiajna 1-2 (0-0). Progresul Spartac a stat.

În grupa A, clasamentul arată astfel: 1. Slobozia (31 puncte); 2. Ciuc (29); 3. Şelimbăr (27); 4. Slatina (27);. 5. Metaloglobus (21); 6. Baia Mare (19); 7. Poli Timişoara (13) – Clasament grupa B: 1. Chiajna (32); 2. Braşov (31); 3. Dumbrăviţa (27); 4. Târgu Jiu (25);. 5. Progresul (17); 6. Ripensia (16); 7. Unirea Constanţa (12).

Ultimele două din fiecare serie retrogradează direct, ocupantele locurilor V vor juca baraj pentru menţinerea în eşalonul doi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri