FOTBAL Val consistent de plecări din Copou. Opt jucători ai Politehnicii, cu bagajele la ușă

joi, 11 iulie 2024, 03:05
2 MIN
 FOTBAL Val consistent de plecări din Copou. Opt jucători ai Politehnicii, cu bagajele la ușă

Politehnica Iași își definitivează lotul de jucători cu care va aborda sezonul 2024-2025 al Ligii I de fotbal.

În condițiile în care antrenorul Anthony „Tony” Da Silva a decis deja să se bazeze pe 26 de jucători – Jesus Fernandez (venit de la FC Voluntari), Ionuț Ailenei (Sporting Juniorul Vaslui), Toma Niga (portari); Todor Todoroski, Florin Ilie, Nicolas Samayoa, Guilherme Araujo Soares (Oliveirense, Portugalia 2), Claudio Moreira Da Silva (Feirense, Portugalia 2), Rareș Ispas, David Atanaskoski (Partizani Tirana, Albania 1), Ștefan Ștefanovici (Sporting Juniorul Vaslui) (fundași); Julian Marchioni, Cătălin Itu, Mihai Bordeianu, Alin Roman, Luca Mihai, Denis Ciobanu, Robert Miskovic (Banik Ostrava, Cehia 1), Vlad Ilie (mijlocași); Tailson (FC Santos, Brazilia 1), Shayon Harrison, Goncalo Filipe Carmo Teixeira (Lank, Portugalia 2), Matei Tănasă (FCSB), Valentin Gheorghe (U Cluj), Andrei Gheorghiță, Florian Kamberi (liber din ianuarie) (atacanți) – Poli trebuie să renunțe la mulți alți fotbaliști aflați sub contract. Este vorba de nu mai puțin de opt jucători tineri care s-au antrenat alături de echipa mare în diferite perioade, dar cărora li se caută echipe acum pentru a fi împrumutați.

Aceștia sunt portarul Matei Cuciureanu, fundașul dreapta Ionuț Olăeru, stoperii Alexandru Core și Dragoș Ungurenașu, mijlocașii Diego Farcaș, Alexandru Hrib, Dan Condurache și Andres Camilo.

Cuciureanu, care fusese adus de la Suceava și participase la primul cantonament al verii, de la Cheile Grădiștei, s-ar putea întoarce acasă. Asta dacă în orașul bucovinean se va reînființa o echipă de fotbal, în condițiile în care Foresta s-a retras din Liga a III-a în acest an.

Deși au fost rechemați în vară de la formațiile la care au fost împrumutați în sezonul trecut, Ceahlăul Piatra Neamț (Liga a II-a), respectiv Știința Miroslava (Liga a III-a), Core și Ungurenașu, care au fost la Cheile Grădiștei, nu vor rămâne la Poli. Asta cu toate că ultimul a fost și prezentat sâmbăta trecută, înaintea meciului cu Zimbru Chișinău. Ungurenașu ar putea continua la Miroslava, acolo unde sunt doriți și Hrib și Farcaș, care nu s-au impus, deși s-au antrenat mai bine de un an cu echipa mare.

Tot la Știința s-ar dori să fie direcționați și Olăeru și Condurache, care s-au pregătit și ei, în trecut, la echipa mare. Pentru ultimul, care a fost în primul cantonament al seniorilor din această vară, există și varianta USV Iași, grupare nou-promovată în Liga a III-a.

În ceea ce-l privește pe columbianul Camilo, care a fost prezent în ambele stagii de pregătire centralizată din această vară (cel de-al doilea a avut loc în Bulgaria, la Bansko) și a fost prezentat sâmbăta trecută, situația este mai complicată, el având statutul de extracomunitar.

Politehnica va debuta poimâine în noul sezon al Ligii I de fotbal, de la ora 17:00 ieșenii urmând a juca la Sfântu Gheorghe, cu echipa locală Sepsi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii