Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Fotbaliştii ieşeni, corigenţi la toate capitolele

GALERIE
incidente-botosani
  • incidente-botosani
- +

 

Politehnica a picat testul de la Botoşani, atât organizatoric, cât şi sportiv.Poli a comis multe gafe, facilitând, practic, apariţia unei bătăi în tribune, în prima repriză, în urma căreia galeria ieşeană a fost evacuată. Antrenorul FC Botoşani, Marius Croitoru, care a studiat la Chişinău şi nu are licenţa PRO, a câştigat clar duelul cu tehnicianul ieşean Mihai Teja, licenţiat la Coverciano

 

 

Politehnica Iaşi s-a făcut de râs pe toate palierele în duelul de luni, cu FC Botoşani. Reamintim, deşi Poli era club organizator, partida s-a disputat la Botoşani, ca urmare a solicitării ieşenilor, care repară gazonul stadionului din Copou. Controversata decizie nu a fost singura care a pus conducerea Politehnicii în bătaia puştii criticilor. Ieşenii s-au făcut de râs şi în ceea ce priveşte modul în care au organizat partida. Jurnalişti botoşăneni au spus că Poli a vândut bilete cu locuri inexistente, sau de la masa presei, iar galeria ieşeană a fost plasată foarte aproape de fanii gazdelor. Acest lucru a facilitat apariţia bătăii derulate în tribune în jurul minutului 34 al partidei, eveniment care a generat evacuarea fanilor Politehnicii. Câţiva dintre aceştia au criticat conducerea clubului pe reţelele de socializare, imputând poziţionarea, care a permis contrele cu fanii din oraşul din nordul Moldovei.

Nu numai din punct de vedere organizatoric Iaşul s-a făcut de râs, ci şi sportiv. FC Botoşani a câştigat net, cu 3-0, scorul fiind blând faţă de realitatea din teren! Botoşănenii au mai avut alte şapte (!) oportunităţi importante de a marca, câteva dintre ele din poziţii unu la unu cu portarul, în timp ce Politehnica nu a contat, practic, în atac! Şi impresia generală şi statistica a fost net de partea FC: 12-4 la şuturi, 9-2 la încercări cadrate, 8-2 la cornere! Iar dacă mai amintim că portarul ieşean Târnovanu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, tabloul este complet!

Principala explicaţie a acestui decalaj uriaş vine de la modul de pregătire a meciului, botoşăneanul Marius Croitoru, care a făcut câteva cursuri de antrenor la Chişinău, fără să deţină licenţa PRO, surclasându-l pe omologul său Mihai Teja, licenţiat PRO la Coverciano. Teja a greşit încă din start, când a renunţat la sistemul său obişnuit, cu un singur atacant, şi a mizat pe un modul “4-4-2”, de parcă ar fi jucat cu adevărat acasă, în timp ce Croitoru a rămas la “4-1-4-1”. În plus, ultimul a ştiut să injecteze doza de adrenalină necesară preluării controlului jocului încă din start. Cu un presing agresiv, avansat, cu superioritate numerică în zona centrală, unde Rodriguez, Papa şi Cascini i-au surclasat pe Loshaj şi Passaglia, FC a avut tot timpul iniţiativa. Croitoru nu s-a mulţumit cu atât. Ştiind că flancul drept al Iaşului este vulnerabil, a mutat surprinzător, prin titularizarea lui Keyta, chiar dacă acest lucru a presupus trecerea lui Ofosu pe dreapta. Şi cum Teja nu a răspuns, prin trasarea unor sarcini mai ferme de dublaj lui Mihalache sau silirea lui Platini de a face măcar într-un meci faza defensivă mai bine, Cabral, aflat la debut ca titular, a rămas de multe ori vulnerabil, singur cu agilul Keyta. Acesta a speculat din plin situaţia, creând, practic, primele două goluri. Problemele, grave pe dreapta, au apărut şi în alte zone. O altă mutare surprinzătoare a lui Croitoru, folosirea lui M. Roman ca vârf împins, a dat roade. Experimentatul jucător, cunoscut pentru abilităţile sale pe flancuri, a dezechilibrat în repetate rânduri defensiva ieşeană, fotbalistul având trei ocazii importante până la golul marcat, al doilea al partidei. Dacă Teja a fost blocat pe tot parcursul meciului, fără reacţie şi fără a-şi trezi echipa măcar la pauză, Croitoru şi-a biciuit elevii până la capăt. Astfel, FC nu s-a oprit la 2-0, a mai înscris o dată şi a mai irosit alte două ocazii, fluierul de final fiind, practic, un gong salvator pentru o echipă ca Poli care nu a contat deloc nici în atac. Vârfurile, izolate, nu au primit mingi utile de la un mijloc frânt, care nu a avut forţă nici pe benzi, unde Horşia şi Platini au fost abulici, doar urcările rare ale fundaşilor laterali Radu şi Cabral dând palide speranţe.

Politehnica Iaşi a încheiat astfel în genunchi turul şi a ratat posibilitatea de a încheia prima parte a sezonului regulat pe o poziţie de play-off, unde a stat începând cu runda a III-a şi unde putea rămâne dacă remiza la Botoşani. Fără victorie de şapte runde, Iaşi are acum doar şase puncte în plus faţă de locul de baraj şi dacă nu îşi schimbă radical atitudinea, poate aluneca repede în subsol.

 

Şi Porumboiu taxează Politehnica

 

Adrian Porumboiu s-a alăturat corului celor care au taxat decizia Politehnicii de a juca un meci programat pe teren propriu în deplasare. “Nu înţeleg care e logica la Politehnica Iaşi. În primul rând, cum te apuci să repari gazonul în timpul campionatului? Nu puteai să o faci în pauză? Apoi, când zici Iaşi trebuie să te gândeşti doar la primele locuri, unde a stat echipa în tur. Te duci însă să joci un meci de acasă în deplasare, cu o echipă cu care te baţi pentru play-off! Cum e posibil? Acest lucru depăşeşte puterea mea de înţelegere! La Vaslui am înţeles că era toată deschiderea pentru a primi Politehnica. Gazonul e impecabil, vestiarele la fel. Trebuia doar rezolvată problema cu turnicheţii. Nu a putut un oraş ca Iaşul şi un club ca Poli să pună nişte turnicheţi? E de noaptea minţii!” a spus fostul mare arbitru. (Ovidiu MINEA)

 

Poli-catalog

 

Târnovanu (6) – a degajat greşit la golul trei, însă colegii aveau timp să-i repare eroarea; a avut şase intervenţii extrem de utile.

Cabral (3) – depăşit în duelurile unu la unu cu Keyta, două dintre acestea generând primele reuşite ale FC.

Mihalache (4) – nu a reuşit să strângă apărarea.

Diallo (4) – sub aşteptări.

Radu (4) – l-a ţinut cu greu pe Ofosu.

Platini (3,5) – zero în atac, nu l-a ajutat pe Cabral.

Passaglia (3,5) – nimic.

Loshaj (3,5) – absent.

Horşia (3,5) – continuă căderea.

Cristea (4) – s-a zbătut ca peştele pe uscat.

Bălan (4) – nu a ieşit deloc la rampă.

Popadiuc (3,5) – nu a adus nimic.

Bîrnoi (3,5) – nu a intrat deloc bine.

Şerban a intrat în minutul 75.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri