Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Fotbalul nu te iartă când îl pui pe planul doi! Urcăm pe primul loc cu regrete mari

GALERIE
Politehnica_Iasi
  • Politehnica_Iasi
- +

Politehnica Iaşi – Gloria Buzău 1-1 (1-0), în etapa a II-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal

 

Poli: Jankov – Kouadio, Plămadă (’77 Tincu), Katanec, Ştefanovici (’65 Finica) – Itu, Vaşvari (’77 Marchioni), Roman – Musi, Vojtus (’77 R. Ion), Hlistei (’56 A. Dumitru). Antrenor: Leo Grozavu.

Buzău: R. Stoian – Oteliţă, Vîrtej, Wiktorski, R. Sălceanu (’50 Şuteu) – Gaitan (’82 Pandele), Ariel Lopez – Dr. Lazăr (’46 V. Munteanu), Angelov (’82 Marku), Greu (’46. V. Alexandru) – Boiciuc. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Cartonaşe galbene: Vîrtej (’17); Lopez (‘90^1).

Arbitri: Szabolcs Kovacs; Alexandru Mihăilă, Ioan Corb.

1-0, min. 31: Roman a centrat dintr-un corner de pe stânga, Stoian a ieşit aiurea, pe sub minge, care s-a lovit de Oteliţă şi s-a oprit perfect în faţa lui Hlistei, ieşeanul înscriind simplu, din careul mic;

1-1, min. 47: apărarea ieşeană a dormit la o aruncare de la margine a oaspeţilor, Angelov a scăpat apoi singur pe stânga, Jankov a ieşit greşit, în afara careului, iar buzoianul a lobat lejer, de la peste 20 de metri.

Cu 11 puncte avans faţă de adversar, cu un buget net superior (două milioane de euro numai de la Consiliul Local Iaşi, dublu faţă de ce se spune că oferă autorităţile locale buzoiene), care a permis crearea unui lot cu o valoare pe transfermarkt de 3,5 milioane euro (la Buzău e doar 2,77 milioane euro) şi asigurarea unor salarii peste multe de la Liga I, plătite la timp, beneficiind şi de avantajul terenului propriu şi de ascendentul moral al succesului din sezonul regulat (1-0 în septembrie), Poli a pornit mare favorită în duelul de vineri seară cu Gloria.

Din păcate, Iaşi nu a reuşit decât o remiză cu o echipă modestă, astfel că urcarea pe prima poziţie a clasamentului eşalonului doi a fost fără glorie, foarte mulţi spectatori plecând bombănind, şi nu numai…, din Copou.

Preocupaţi miercuri şi joi de războiul cu antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, fapt vizibil prin multitudinea de reacţii, lansate inclusiv la o conferinţă de presă în care aproape trei sferturi din timp s-a vorbit de un meci trecut, Iaşi a uitat, parcă, de confruntarea cu Buzău. O confruntare în care Grozavu a făcut o mulţime de experimente nereuşite. A schimbat patru titulari faţă de formula victorioasă de la Galaţi (Martac, Finica, Marchioni şi Harrison) şi chiar l-a lăsat în afara lotului pe atacantul titular, Harrison! Asta în condiţiile în care neconvingătorul Vojtus a fost la debutul ca titular, în lot nu mai e alt vârf de careu, iar pe bancă au stat trei fundaşi (doi intraţi la 1-1!), doi închizători care au jucat şi stoperi, şi doar trei jucători cu ceva potenţial ofensiv: Fr. Cristea (nefolosit până la urmă!), puştiul Dumitru şi neintegratul Ion.

Ceva semne că lucrurile nu sunt în regulă au venit încă din prima repriză, chiar dacă aceasta a fost dominată de gazde. La ocazii mari a fost însă doar 1-1 (Boiciuc nu a punctat în minutul 23, iar Musi, scăpat singur, a pasat greşit spre Itu în minutul 42), superioritatea Iaşului fiind translată pe tabelă doar ca urmare a unei erori uriaşe a lui Stoian, de care a profitat Hlistei (’31).

Simţind că Iaşi nu e o sperietoare, modesta echipă buzoiană a prins curaj la pauză. Angelov a egalat repede, în minutul 47, iar Vali Munteanu a îngheţat tribunele din Copou în minutul 52, când a scăpat singur-singurel, buzoianul încurcându-se însă singur. Inexplicabil, Poli nu a avut reacţie, înlocuirea ciudată a lui Hlistei şi trecerea lui A. Dumitru vârf împins tăind şi mai tare ofensiva gazdelor. Astfel, din minutul 52 până spre minutul 80, meciul a curs în gol, fără niciun şut expediat la vreo poartă! Poli a pâlpâit puţin doar pe final. A obţinut un corner (singurul din actul doi!) în minutul 71, a avut un şut periculos din lovitură liberă (Roman – min. 81) şi a avut trei încercări pe poartă, modeste ce-i drept, în ultimele minute. Mult prea puţin însă pentru a egala, mult prea puţin faţă de aşteptările tuturor.

Iaşi a risipit astfel, nescuzabil, două puncte importante şi va amâna obţinerea promovării matematice, care, ţinând cont de culoarul existent şi adversarii slabi din cale, nu poate fi ratată decât prin nişte prostii galactice.

Hlistei, nemulţumit!

  • Doi dintre titularii buzoienilor, Boiciuc şi Gaitan, au evoluat în trecut la Poli. Pe banca oaspeţilor a stat un alt fost ieşean, portarul basarabean Rusu.
  • Rezerve neutilizate la gazde au fost, pe lângă FR. Cristea, Brînză, Martac şi Telcean.
  • Pe lângă Harrison, în afara lotului gazdelor a fost şi internaţionalul under 20, Mogoş, care a dat recent un gol de poveste în Portugalia, precum şi Lică, Istratie, Ailenei şi Ciaun.
  • Hlistei s-a arătat nedumerit în momentul înlocuirii cu un jucător sub 19 ani, Dumitru. Asta mai ales că Musi, un alt jucător sub 19 ani, care s-a întors miercuri în Copou după ce jucase la naţionala de juniori trei meciuri într-o săptămână, se exprimase modest şi a rămas pe teren.

Declaraţiile tehnicienilor

Leo Grozavu: „Am câştigat un punct, am trecut pe primul loc, vreau să iau partea plină a paharului. Am făcut o partidă bună, eu sunt mulţumit. În prima repriză puteam să ne desprindem, trebuia să fie 2-0 sau 3-0, iar în a doua repriză nu am reuşit să marcăm, dar am dominat total. La golul primit a fost lipsă de concentrare, nesincronizare, decizii ciudate. Nu am ce să reproşez pentru atitudine. Nu suntem Real Madrid, şi Real Madrid pierde. În anumite momente ne-a incomodat gazonul. Cine n-a jucat fotbal, poate să comenteze. Suntem echipa care îşi poate permite să folosească orice jucători. Nefolosirile lui Martac şi Harrison au fost decizii tactice. Orice jucător înlocuit este nemulţumit, aşa a fost şi Hlistei. Îmi asum rezultatul. Meciul de azi poate fi o trezire”.

Adrian Mihalcea: „După prima repriză, când am suferit enorm, sunt mulţumit de acest punct. Dacă puteam să schimb 11 jucători la pauză, după cea mai slabă repriză de când sunt la Buzău, o făceam! Am avut o atitudine necorespunzătoare, am fost prea timoraţi, mi-am reproşat că nu i-am motivat mai bine în această mini-vacanţă. I-am motivat cu băţul, la pauză, ca pe timpul lui Ceauşescu, şi am intrat mult mai bine în repriza a doua când am egalat, am avut o ocazie unu la unu cu portarul. Nu ştiu dacă meritam mai mult, dar ocaziile se cuantifică. Rezultatul ne menţine în cursa pentru locul doi promovabil, primul fiind amanetat de Poli Iaşi, care nu are cum să-l piardă. Underii mei au venit obosiţi de la loturi. Din minutul 83 ne-am apărat şi am încercat să contraatacăm”.

Cine e pe primul loc? Iaşul e!

Reamintim, în etapa a II-a din play-off, joi, s-a mai jucat şi meciul dintre Oţelul Galaţi şi Steaua Bucureşti, încheiat cu scorul de 3-2 (3-0).

Ultima partidă a rundei, Unirea Dej – Dinamo, se dispută duminică, de la ora 16:00.

Acum, clasamentul arată astfel: 1. Poli (44 puncte); 2. Steaua (43) ;3. Oţelul (39); 4. Buzău (33); 5. Dinamo (32); 6. Dej (32).

În play-out, în etapa a II-a, au loc următoarele meciuri.

Grupa A: Metaloglobus Bucureşti – Minaur Baia Mare; CSM Slatina – Unirea Slobozia (ambele, sâmbătă, ora 11:00); Politehnica Timişoara – Miercurea Ciuc (duminică, ora 11:00). CSC Şelimbăr stă.

Grupa B: Progresul Spartac Bucureşti – FC Braşov; Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Constanţa; CSC Dumbrăviţa – Ripensia Timişoara (toate, sâmbătă, ora 11:00). Concordia Chiajna stă.

Clasamente:

  • Grupa A - 1. Slobozia (31 puncte); 2. Ciuc (29); 3. Şelimbăr (27); 4. Slatina (27); 5. Metaloglobus (21); 6. Baia Mare (19); 7. Poli Timişoara (13).
  • Grupa B - 1. Chiajna (32); 2. Braşov (31); 3. Dumbrăviţa (27); 4. Târgu Jiu (25); 5. Progresul (17); 6. Ripensia (16); 7. Unirea Constanţa (12).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri