anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Mâine se deschide circulaţia pe pod

FOTO: 12 camioane încărcate au testat pasajul Băncilă care se va deschide miercuri

GALERIE
Teste pasaj Octav Bancila (1)Teste pasaj Octav Bancila (2)Teste pasaj Octav Bancila (3)Teste pasaj Octav Bancila (4)Teste pasaj Octav Bancila (5)Teste pasaj Octav Bancila (6)Teste pasaj Octav Bancila (7)Teste pasaj Octav Bancila (8)Teste pasaj Octav Bancila (9)Teste pasaj Octav Bancila (10)Teste pasaj Octav Bancila (11)Teste pasaj Octav Bancila (12)Teste pasaj Octav Bancila (13)Teste pasaj Octav Bancila (14)
 • Teste pasaj Octav Bancila (1)
 • Teste pasaj Octav Bancila (2)
 • Teste pasaj Octav Bancila (3)
 • Teste pasaj Octav Bancila (4)
 • Teste pasaj Octav Bancila (5)
 • Teste pasaj Octav Bancila (6)
 • Teste pasaj Octav Bancila (7)
 • Teste pasaj Octav Bancila (8)
 • Teste pasaj Octav Bancila (9)
 • Teste pasaj Octav Bancila (10)
 • Teste pasaj Octav Bancila (11)
 • Teste pasaj Octav Bancila (12)
 • Teste pasaj Octav Bancila (13)
 • Teste pasaj Octav Bancila (14)
- +

Pasajul Octav Băncilă va fi dat în fo­losinţă mâine. Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat ieri că va fi inaugurat şi un traseu de transport în comun care să lege Dacia de Copou. În cursul zilei de ieri, constructorul Conest a realizat probele funcţionale, 12 camioane cu o sarcină totală de aproape 550 tone fiind utilizate în teste.

„Am asistat la ultima etapă înainte de punerea în funcţiune a pasajului, care constă în toate probele de determinare privind încărcarea maximală pe care o permite acest pod, testele de tasări şi alte deformaţii elastice şi plastice pentru a vedea dacă sunt în normativele din vigoare. De miercuri, dăm în folosinţă pasajul. Nu vă aşteptaţi la un moment festiv, nu va veni fanfara, ci îl lăsăm în circulaţie“, a declarat primarul interimar.

El a adăugat că pasajul este o lucrare inginerească complexă, în sensul că este construit pe un tablier me­talic, soluţie unică în România. Potrivit lui Chirica, odată cu deschiderea pasajului va fi inaugurat şi un nou traseu de transport public în comun cu autobuze cu ruta Dacia - Piaţa Alexandru cel Bun - şoseaua Naţională - pasaj Octav Băncilă - Fundaţie - Copou (rond Agronomie) şi retur. Deocamdată, traseul este unul experimental şi poate suporta modificări.

„Vrem ca acest pasaj să devină folositor tuturor celor care au de făcut legătura între Dacia, Alexandru şi Centru sau Copou, de asta punem şi un traseu de transport în comun“, a mai spus Chirica.

Referindu-se la parcările amenjate sub pasaj, primarul interimar a subliniat că vor fi disponibile circa 50 de locuri care vor putea fi utilizate de locuitorii zonei.

Pasajul Octav Băncilă a fost construit cu fonduri europene, finanţarea fiind asigurată prin intermediul Programului Ope­raţional Regional 2007 - 2013. Con­tractul de lucrări a fost semnat în septembrie 2011, iar termenul iniţial de execuţie a fost septembrie 2014. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 85 milioane lei (inclusiv TVA), în contextul în care au fost efectuate lucrări de asfaltare şi la nouă străzi din cartierele Alexandru cel Bun şi Păcurari.

Pasajul are două benzi de circulaţie şi o lungime totală de peste 530 de metri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.