(FOTO) 220 de invenţii la Salonul de la Universitatea Tehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

(FOTO) 220 de invenţii la Salonul de la Universitatea Tehnică

Acesta a fost deschis ieri şi continuă până mâine.

GALERIE
salon inventica TUIASI (1)salon inventica TUIASI (2)salon inventica TUIASI (3)salon inventica TUIASI (4)salon inventica TUIASI (5)
 • salon inventica TUIASI (1)
 • salon inventica TUIASI (2)
 • salon inventica TUIASI (3)
 • salon inventica TUIASI (4)
 • salon inventica TUIASI (5)
- +

Unul dintre cele mai importante evenimente de inventică din Iaşi a început ieri, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI), urmând să aibă loc mai multe activităţi şi astăzi, dar şi vineri. Evenimentul, intitulat „INVENTICA 2017“, este organizat de către TUIAŞI şi Institutul Naţional de Inventică din Iaşi. 

Manifestările sunt constituite dintr-o serie de conferinţe, dar are loc şi un salon de inventică. Astfel, expoziţia brevetelor şi a patentelor a avut loc ieri în Sala Paşilor Pierduţi, împreună cu deschiderea oficială a Salonului, care a început de la ora 11. Astăzi, în Aula „Gheorghe Asachi“ din Copou, vor avea loc prezentări ale unor lucrări din cadrul conferinţei, deschiderea oficială a evenimentului urmând să aibă de la ora 9.30.

„Sunt două manifestări ştiinţifice care se completează reciproc. La Salon se vor prezenta realizările de natură tehnică, ştiinţifică, brevetele de invenţie şi proiectele de cercetare, iar la conferinţă se va pune accentul pe metodele şi tehnicile de creaţie, pe metodologia cercetării ştiinţifice. Inventica va fi abordată atât ca ştiinţă, cât şi ca artă în procesul de testare a noului“, a declarat prof.dr.ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare şi asigurarea calităţii la TUIAŞI.
 
Astăzi, primul invitat care va lua cuvântul este profesorul Radu Munteanu, care va susţine conferinţa „Despre ştiinţă şi nu numai“. De asemenea, tot astăzi vor avea loc prezentările lucrărilor „Progres, Interese, Dogmă“, realizată de către prof.dr. Victor Iliescu, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, „Ştiinţa şi Arta“, realizată de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi, iar de la TUIAŞI Neculau Seghedin va prezenta „TUIAŞI, Inginerie şi literatură“. La finalul evenimentului, mâine, de la ora 11, va avea loc şi o festivitate de premiere a participanţilor, anul acesta fiind aproximativ 220 de invenţii prezentate la „INVENTICA 2017“.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.