Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO „Cu mic, cu mare pentru Octavian”: ajutaţi un elev premiant, dansator campion, să revină la şcoală!

GALERIE
octaviand
  • octaviand
- +

Acesta este titlul campaniei de strângere de fonduri pentru elevul premiant electrocutat în gara Socola, şi care a suferit zeci de ore de intervenţii sub anestezie generală. Octavian este şi un finalist la Campionatului Naţional de Dans Sportiv

Copilul în vârstă de 12 ani care luna trecută s-a electrocutat în gara Socola a trecut printr-o serie de intervenţii chirurgicale, însă are nevoie de tratamente de lungă durată pentru vindecarea pielii. În urma accidentului, băiatul a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi cu arsuri de gradele II şi III şi a trecut prin aproape 30 de ore de intervenţii chirurgicale şi pansamente efectuate sub anestezie generală. „Octavian al nostru e un elev deosebit, intrat în clasa a V-a la Colegiul Naţional Iaşi, unde în scurtul timp petrecut a reuşit să-şi impresioneze atât colegii, cât şi profesorii prin inteligenţa, energia şi bunul-simţ care-l caracterizează. Deşi rămas fără mamă acum câţiva ani, bunica, tatăl şi sora mai mare, Ioana, au făcut totul ca Octavian să aibă o familie adevărată”, au precizat iniţiatorii campaniei. Aceştia spun că marea pasiune a băiatului este dansul, acesta practicând dans sportiv de mai mulţi ani, cu rezultate remarcabile.

Pe lângă numeroasele cupe şi medalii obţinute, în 2019 s-a calificat în finala Campionatului Naţional de Dans Sportiv. Săptămâna aceasta a fost demarată o campanie de strângere de fonduri şi deja s-au strâns peste 10.000 de lei în doar câteva zile, însă având în vedere că mare parte din materialele şi medicamentele necesare nu sunt decontate de stat, este nevoie de un efort financiar prea mare pentru familia sa. „Starea lui este una bună şi încurajatoare, însă va urma pentru el un drum lung către recuperarea funcţiilor pielii şi la cum îl ştim cu toţii de luptător şi optimist, Octavian îl va străbate cu perseverenţă. Efortul financiar principal va fi îndreptat către achiziţia unor materiale de protecţie a pielii care să-i dea cele mai mari şanse de vindecare, ajutată şi de organismul lui tânăr şi sportiv”, mai precizează iniţiatorii campaniei.

Cei care au demarat această campanie spun că toate sumele donate şi toate cheluielile făcute vor fi publicate online, procesul fiind unul transparent. Din grupul de iniţiativă pentru această campanie fac parte părinţii colegilor şi prietenilor săi, care se află în legătură zilnică cu tatăl şi bunica luui. Cele două conturi sunt deschis pe numele tatălui, Constantin Roman, la BCR Iaşi, acestea fiind RO87 RNCB 0175 0333 3535 0001 pentru lei, şi RO06 RNCB 0175 0333 3535 0004 pentru euro.

FOTO: Cu mic cu mare pentru Octavian/FACEBOOK

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri