FOTO: „Flacăra Centenarului” a ajuns la Iași, la Muzeul “Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

FOTO: „Flacăra Centenarului” a ajuns la Iași, la Muzeul “Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa

GALERIE
flacara centenarului iasiflacara centenarului (1)flacara centenarului (2)
 • flacara centenarului iasi
 • flacara centenarului (1)
 • flacara centenarului (2)
- +

O ceremonie simbolică de marcare a împlinirii unui veac de la evenimentele care au strâns pentru prima dată toţi românii în aceeaşi ţară unire s-a desfăşurat ieri la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza“ din Ruginoasa.

„Flacăra Unirii Centenare“, o iniţiativă a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R) pusă în practică de Consiliul Judeţean Argeş, vizează transmiterea ei comunelor/satelor „din ţările noastre surori, România şi Republica Moldova“, potrivit organizatorilor.

Simbolul respectului şi recunoştinţei faţă de predecesorii noştri care au înfăptuit şi ne-au lăsat moştenire România modernă a ajuns ieri în Iaşi, iar mâine va fi în capitala Republicii Moldova. De Ziua Naţională a României, Flacăra Centenarului va arde la monumentele eroilor ridicate în ambele ţări în memoria celor care au luptat şi s-au jertfit în Primul Război Mondial.

La Ruginoasa, prefectul judeţului, Marian Şerbescu, şi preşedintele CJ, Maricel Popa, au întâmpinat delegaţia venită din Argeş pentru a transmite „Flacăra Centenarului“ către delegaţi ai filialelor judeţene ale A.Co.R. După discursurile oficialităţilor, Ansamblul de dansuri „Bahluieţul“, din comuna Erbiceni, i-a antrenat pe participanţi în Hora Unirii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.