FOTO: A fost parafat acordul de colaborare între Operă şi Universitatea de Arte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

FOTO: A fost parafat acordul de colaborare între Operă şi Universitatea de Arte

GALERIE
Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (6)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (3)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (4)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (5)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (7)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (8)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (9)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (10)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (11)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (13)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (6)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (3)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (4)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (5)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (7)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (8)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (9)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (10)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (11)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (13)
- +

Rectorul: „Ne dorim să fie o colaborare de lungă durată” n managerul Operei: „Deschidem Opera spre exterior”

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi Opera Naţională Română au parafat ieri un acord de colaborare pe o perioadă de doi ani. Conform unui comunicare remis presei, colaborarea vizează activităţi de creaţie şi cercetare în domeniul pedagogiei artistice, iniţierea de proiecte culturale comune, atragerea de fonduri pentru promovare şi dezvoltare instituţională.

Toate activităţile se vor desfăşura după un program stabilit de comun acord de cele două instituţii, forma de realizare a parteneriatului urmând să fie stipulată în anexe specifice, cu detalii despre fiecare proiect în parte. „Colaborarea este tradiţională şi ne dorim să fie de lungă durată şi de aici încolo. Parteneriatul este firesc având în vedere că ambele instituţii ale noastre sunt de rang naţional. Suntem convinşi că acest acord de parteneriat va contribui la calitatea activităţilor culturale ale operei precum şi la îndeplinirea misiunii universităţii. Ne propunem, aşadar, producţii artistice comune şi câştigarea în parteneriat a unor proiecte financiare destinate dezvoltării celor două instituţii”, a declarat prof.dr. Aurelian Bălăiţă, rector al UNAGE. Daniel Şandru, managerul interimar al operei ieşene, spune că intenţionează să deschidă opera spre exterior prin încheierea unor astfel de parteneriate precum cel cu UNAGE, pe care o numeşte universitate faimoasă „care a format stele mondiale ale scenei lirice”.

„Sunt încrezător că parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenţilor talentaţi, care vor avea multiple posibilităţi de afirmare. Totodată, publicul nostru drag va putea urmări producţii inedite, care, cu siguranţă, vor fi primite cu mare interes”, a declarat Daniel Şandru. Reamintim că „Ziarul de Iaşi” a prezentat în exclusivitate faptul că ar fi existat fricţiuni între universitate şi operă pe perioada mandatului lui Beatrice Rancea, motiv pentru care a existat şi o distanţare între cele două instituţii. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.