anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO: A fost parafat acordul de colaborare între Operă şi Universitatea de Arte

GALERIE
Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (6)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (3)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (4)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (5)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (7)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (8)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (9)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (10)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (11)Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (13)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (6)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (3)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (4)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (5)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (7)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (8)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (9)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (10)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (11)
 • Acord_Universitate_Arte_Opera_Iasi (13)
- +

Rectorul: „Ne dorim să fie o colaborare de lungă durată” n managerul Operei: „Deschidem Opera spre exterior”

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi Opera Naţională Română au parafat ieri un acord de colaborare pe o perioadă de doi ani. Conform unui comunicare remis presei, colaborarea vizează activităţi de creaţie şi cercetare în domeniul pedagogiei artistice, iniţierea de proiecte culturale comune, atragerea de fonduri pentru promovare şi dezvoltare instituţională.

Toate activităţile se vor desfăşura după un program stabilit de comun acord de cele două instituţii, forma de realizare a parteneriatului urmând să fie stipulată în anexe specifice, cu detalii despre fiecare proiect în parte. „Colaborarea este tradiţională şi ne dorim să fie de lungă durată şi de aici încolo. Parteneriatul este firesc având în vedere că ambele instituţii ale noastre sunt de rang naţional. Suntem convinşi că acest acord de parteneriat va contribui la calitatea activităţilor culturale ale operei precum şi la îndeplinirea misiunii universităţii. Ne propunem, aşadar, producţii artistice comune şi câştigarea în parteneriat a unor proiecte financiare destinate dezvoltării celor două instituţii”, a declarat prof.dr. Aurelian Bălăiţă, rector al UNAGE. Daniel Şandru, managerul interimar al operei ieşene, spune că intenţionează să deschidă opera spre exterior prin încheierea unor astfel de parteneriate precum cel cu UNAGE, pe care o numeşte universitate faimoasă „care a format stele mondiale ale scenei lirice”.

„Sunt încrezător că parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenţilor talentaţi, care vor avea multiple posibilităţi de afirmare. Totodată, publicul nostru drag va putea urmări producţii inedite, care, cu siguranţă, vor fi primite cu mare interes”, a declarat Daniel Şandru. Reamintim că „Ziarul de Iaşi” a prezentat în exclusivitate faptul că ar fi existat fricţiuni între universitate şi operă pe perioada mandatului lui Beatrice Rancea, motiv pentru care a existat şi o distanţare între cele două instituţii. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Redacția

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.