FOTO: „Livada de la şcoală” a prins rădăcini în zece şcoli din judeţul Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

FOTO: „Livada de la şcoală” a prins rădăcini în zece şcoli din judeţul Iaşi

GALERIE
DSC_5161DSC_5179DSC_5204DSC_5211Livada - Scoala C. PaunescuLivada . Scoala C. PaunescuLivada 06Livada Constantin PaunescuLivada de la scoala 01Livada de la Scoala Centru de Zi Cornesti
 • DSC_5161
 • DSC_5179
 • DSC_5204
 • DSC_5211
 • Livada - Scoala C. Paunescu
 • Livada . Scoala C. Paunescu
 • Livada 06
 • Livada Constantin Paunescu
 • Livada de la scoala 01
 • Livada de la Scoala Centru de Zi Cornesti
- +

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, peste 70 de voluntari ai companiei Antibiotice s-au implicat în proiectul „Livada de la şcoală”, derulat de Fundaţia „Antibiotice Ştiinţă şi Suflet” plantând 150 de pomi fructiferi la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iaşi şi la Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc, sat Corneşti comuna Miroslava.

Tot în aceiaşi campanie de plantare, angajaţii Antibiotice au sprijinit elevii de la Şcoala Gimnaziala Rediu la plantarea a încă 50 de pomi fructiferi, în completarea livezii înfiinţate în toamna anului trecut. „Livada de la şcoală” este un proiect prin care angajaţii Antibiotice doresc să insufle tinerei generaţii respectul faţă de protejarea mediului înconjurător, menţinerea unui stil de viaţă sănătos dar şi cultivarea spiritului civic în comunitate.

„În acest an, proiectul Livada de la şcoală a fost implementat în şcolile speciale de învăţământ pentru a oferi o sursă de sănătate şi un mediu propice pentru terapia elevilor din aceste unităţi. Prin puterea exemplului oferit de angajaţii noştri, Livada a crescut şi a prins rădăcini în zece şcoli din judeţul Iaşi, devenind un spaţiu propice derulării de proiecte educative şi care privesc mediul înconjurător”, a declarat Cristina Stoica, Consilier Responsabilitate Socială, Antibiotice.

În Şcoala Specială Gimnazială „Constantin Păunescu” Iaşi învaţă elevi cu diferite deficienţe mintale printre care cea mai frecventă afecţiune este autismul. „Livada de la Şcoală” reprezintă pentru elevii noştri o oportunitate de a contribui la protejarea mediului înconjurător şi de a participa prin activităţi de terapie la întreţinerea pomilor fructiferi. Proiectul este un exemplu de implicare a companiei Antibiotice în comunitate pentru elevii noştri care vor beneficia de roadele acestei livezi în contextul unei alimentaţii sănătoase”, a declarat prof. Sorin Gabriel Dănilă, director, Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”.  La Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc din satul Corneşti sunt îngrijiţi peste 50 de elevi aflaţi în situaţii de risc de instituţionalizare, proveniţi din familii numeroase, dezorganizate, cu un nivel scăzut de venituri şi risc de abandon şcolar.

„Livada de la şcoală a dat o utilitate spaţiului neutilizat din preajma centrului, fiind şi un prilej de a responsabiliza copiii cu etapele îngrijirii unei livezi. Fiecare copil va primi în custodie un pom fructifer, având în vedere că în centru sunt prezenţi zilnic un număr de 50 de copii cu vârste între 7 -15 ani care beneficiază aici de o masă caldă. Prin acest proiect doresc să-i facem să înţeleagă că orice activitate făcută cu grijă şi responsabilitate dă roade”, a declarat consilier educator Victoria Săcultanu coordonator Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc sat Corneşti, comuna Miroslava.

În cei trei ani ai proiectului „Livada de la şcoală”, peste 300 de angajaţi ai companiei Antibiotice s-au implicat în mod voluntar, împreună cu familiile lor, în transformarea spaţiile nefolosite din incinta şcolilor în livezi de pomi fructiferi. Localităţile unde au prins rădăcină peste 910 de pomi fructiferi sunt: Miroslava, Proselnici, Voroveşti, Valea Lupului, Uricani, Leţcani, Cogeasca, Rediu, Corneşti şi Iaşi într-o zonă verde dar şi o sursă de sănătate pentru elevi. Copacii vor fi îngrijiţi de elevi până la finalizarea studiilor gimnaziale predând apoi ştafeta generaţiilor viitoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.