anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

FOTO „Seara Valorilor“ a adus reînceperea lucrărilor la Palatul Culturii

GALERIE
foto DAN LUCA - Seara valorilor - 0175photo 1photo 2
  • foto DAN LUCA - Seara valorilor - 0175
  • photo 1
  • photo 2
- +

Anunţul a fost făcut de Victor Ponta, care este şi ministru al Culturii.

Spectacolul „Seara Valorilor“ a debutat ieri cu un anunţ important pentru Iaşi. Premierul Victor Ponta, care asigură interimatul la Ministerul Culturii, a anunţat că a deblocat finanţarea pentru lucrările la Palatul Culturii.

GALERIA FOTO I

Ultima etapă din proiectul de restaurare mai avea nevoie doar de semnătura ministrului Culturii, în condiţiile în care lucrările sunt contractate de mai bine de trei luni. Acestea au o valoare de 15,4 milioane de euro şi trebuiau să înceapă de luna trecută. „Vreau să recunosc în această seară că nu sunt doar prim-ministru, am şi o altă calitate. Dintr-o întâmplare fericită sau nefericită, m-a descoperit domnul primar şi sunt ministru al Culturii. Azi, împreună cu primarul municipiului, am putut să repornim şi să asigurăm toată finanţarea pentru finalizarea restaurării Palatului Culturii şi cred că Iaşul merită un Palat al Culturii. Vorbeam şi cu domnul Caramitru înainte să înceapă acest eveniment şi eram de acord că ar trebui să punem în Constituţie ca întotdeauna ministrul Culturii să fie şi prim-ministru că în felul acesta găseşte bani pentru cultură“, a declarat Victor Ponta, care a primit în dar şi un tablou cu Palatul Culturii. Acesta a participat la întreg spectacolul organizat aseară de municipalitate, fiind însoţit de Daciana Sârbu şi miniştrii Rovana Plumb şi Daniel Constantin.

GALERIA FOTO II

„Seara Valorilor“ a fost montată pe scena Teatrului Naţional de către Opera ieşeană, iar primarul Gheorghe Nichita a fost amfitrionul spectacolului, alături de actriţa Daniela Nane. „Apreciindu-i pe cei care au valoare, nu facem altceva decât să cinstim oraşul, să-i dăm vizibiltiate şi notorietate. Astăzi arătăm cât de bogaţi suntem şi cât de bogaţi putem să fim. Aceşti oameni cu deplină moralitate, consecvenţi prinicipiilor de echitate, de dreptate, de adevăr trebuie aşezaţi în vârful piramidei valorice a comunităţii locale. De ani buni încerc împreună cu dumneavoastră ca într-adevăr să formăm împreună ieşeni buni, dar şi buni români“, a dechis primarul spectacolul.

GALERIA FOTO III

Cei doi prezentatori au acordat şapte categorii de premii, primul fiind oferit elevilor olimpici. Tinerii care au primit distincţii sunt Aura Elena Amironesei, Alexandra Constantin, Ioana Adelina Filip, Bianca Ilaşcu, Cătălina Ivaşcu, Corina Gurulea, Alexandra Pătrău, Elena Niţă, Maria Stamouli, Iulia Hristea, Laura-Andreea Ştreangă, Vlad Tuchiluş şi Robert Antohi. Premiul Pogor a revenit scriitorilor Ioan Holban, Constantin Parascan şi Valeriu Stancu, iar premiul de excelenţă în domeniul cultural-artistic a fost înmânat lui Jeno Bartos, pentru activitatea artistică şi pedagogică şi către Florin Faifer, pentru activitatea în domeniul criticii dramatice. Primăria a mai acordat premiul pentru implicarea în proiectele comunităţii Fundaţiei Solidaritatea şi Speranţa, precum şi premiul de excelenţă în afaceri către compania Continental Automotive România, filiala din Iaşi, aceeaşi care a purtat lungi negocieri cu municipalitatea să închirieze Centrul Tehnologic Regional şi s-a retras în cele din urmă. De asemenea, premiul „Vanda Condurache“ a mers către Otilia Bălinişteanu, redactor la ziarul „Lumina“. Spectacolul s-a încheiat cu înmânarea titlurilor pentru noii cetăţeni de onoare ai Iaşului. Profesorul Daniel Condurache, medicul Adrian Streinu-Cercel şi actorul Ion Caramitru au primit pe rând distincţia oferită de primarul Gheorghe Nichita.

Spectacolul de aseară a avut şi câteva momente artistice. Soliştii Cristina Grigoraş, Simona Titieanu, Ana Maria Donose, Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, Florentina Onică, Maria Macsim Nicoară, Jean Kristof Bouton, Andrei Fermeşanu, Octavian Dumitru, Florin Guzgă, Andrei Apreotesei şi contratenorul Daniel Bîrlescu au interpretat arii celebre sub bagheta dirijorului Adrian Morar de la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. La finalul evenimentului, trupa Gran Gala Flamenco din Barcelona a oferit un spectacol în premieră naţională.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Cosmin PAȘCA

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Profesorii au pus mâna pe „arătător”, dar li-s încă dragi guvernanţii şi nu sunt dispuşi să-i bată la palmă.

opinii

Ochiul dracului

Briscan ZARA

Ochiul dracului

Dacă la început banii stăteau cuminţi în puşculiţă şi erau scoşi doar la zile negre sau la mare nevoie, azi zboară neîncetat şi ne conduc viaţa, fiecare aspect al vieţii, dintre cele mai intime. (...) Şi pentru că se mişcă atât de repede, că sunt volatili, banii acaparează tot ce mişcă. În curând probabil şi aerul pe care îl vom respira va veni cu un preţ, dacă nu cumva deja vine…

Regină pe un tron din paie

Cristina DANILOV

Regină pe un tron din paie

În rolurile de conducere, spune o vorbă, adeseori, femeile îşi tratează subordonaţii de sex feminin mult mai aspru decât bărbaţii sau decât îi tratează pe subordonaţii-bărbaţi. Instrumentele lor, de cele mai multe ori, spune aceeaşi vorbă, includ lovituri sub centură, remarci răutăcioase, alteori nepăsare, ignoranţă, marginalizare ce conduc la demisii sau transferuri din partea salariatelor. Cât adevăr cuprind aceste afirmaţii?

Artişti în dialog

Mihai DORIN

Artişti în dialog

Doi importaţi pictori ieşeni – Ofelia Huţul şi Gheorghe Lungu – şi-au reunit creaţiile recente sub genericul Între alb şi negru, la Memorialul Eminescu de la Ipoteşti. Instituţia de cultură ce îşi datorează existenţa iniţiativei regretatului actor şi om de cultură Ion Caramitru, gândită să reunească artişti de pretutindeni sub semnul geniului şi moştenirii eminesciene, a devenit în ultimele decenii o rampă de lansare pentru tinerele talente, pe de o parte, şi de consacrare, pe de altă parte. 

pulspulspuls

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Unu la mână: s-o spunem din prima, ca să nu ne iasă vorbe că nu susţinem mişcarea, arsul caloriilor, cardio, salvarea planetei, alea, alea... 

Caricatura zilei

Grupul de Comunicare Strategică

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri