anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

(FOTO) „Ziarul de Iaşi” prin intermediul Facebook a ajutat o fetiţă, fără posibilităţi materiale, să meargă la şcoală

GALERIE
ElenaElan merge la scoaladonatii erbiceni (2)donatii erbiceni (6)donatii erbiceni (11)donatii erbiceni (14)donatii erbiceni (26)donatii erbiceni (27)donatii erbiceni (28)donatii erbiceni (29)donatii erbiceni (30)donatii erbiceni (34)donatii erbiceni (42)donatii erbiceni (43)Erbiceni donatiiErbiceni donatii (1)Erbiceni donatii (3)Erbiceni donatii (5)Erbiceni donatii aerbiceni donatii c
 • Elena
 • Elan merge la scoala
 • donatii erbiceni (2)
 • donatii erbiceni (6)
 • donatii erbiceni (11)
 • donatii erbiceni (14)
 • donatii erbiceni (26)
 • donatii erbiceni (27)
 • donatii erbiceni (28)
 • donatii erbiceni (29)
 • donatii erbiceni (30)
 • donatii erbiceni (34)
 • donatii erbiceni (42)
 • donatii erbiceni (43)
 • Erbiceni donatii
 • Erbiceni donatii (1)
 • Erbiceni donatii (3)
 • Erbiceni donatii (5)
 • Erbiceni donatii a
 • erbiceni donatii c
- +
O fetiţă de şase ani poate merge de azi la şcoală. În urma unui apel pe care „Ziarul de Iaşi” l-a lansat în mediul online, pe facebook, pentru Elena Avan din Erbiceni, s-au strâns rechizite, hăinuţe, papucei şi alimente în doar câteva zile. Fetiţa este în clasa zero şi nu avea cu ce merge la şcoală, familia ei trecând în această perioadă prin momente mai grele. De astăzi însă, datorită oamenilor care ştiu să dăruiască, fetiţa va merge la şcoală îmbrăcată, încălţată şi cu ghiozdanul echipat. 

In urma anunţului postat pe reţeaua de socializare, s-au "activat" atât işeni, cât şi persone din alte judeţe. Primele persoane care au sărit în ajutorul nostru au fost Oana Rotaru, psiholog ieşean şi Maricica Haba, din Vaslui. Oana Rotaru este un vechi colaborator al Ziarului de Iaşi, aceasta ajutându-ne şi în campania pe care am avut-o acum doi ani cu familiile din halta Cug. Atunci, psihologul ieşean le-a mobilat  casele, le-a dus alimente şi a organizat diverse activităţi cu copiii (cinema, coafor, restaurant).

La sfârşitul săptămânii trecute, datorită ei, alţi ieşeni s-au mobilizat şi au donat lucruri în stare foarte bună, mulţi dintre ei chiar au cumpărat din magazin alimente şi rechizite. „A ajuta un om este o opţiune personală. Copiii nu sunt vinovaţi că părinţii trec prin situaţii dificile şi că alături de ei, simt lipsurile materiale. Citind presa în fiecare dimineaţă, am văzut articolul care se referea la o fetiţa care a locuit în fosta halta Cug. Unul din copiii cărora li s-a adresat proiectul meu „Alături de voi” în anul 2016. Nu aş fi reuşit singură să strâng atâtea lucruri frumoase şi alimente, fără ajutorul prietenilor mei. Raluca şi Mihaela au văzut postarea pe pagina mea de Facebook şi au reacţionat imediat. Oameni care nu mă cunosc personal, au dăruit din suflet. Tuturor le mulţumesc! Oameni între oameni....pentru oameni”, a declarat Oana Rotaru, psiholog şi psihoterapeut.

Din Vaslui ne-au fost alături cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care au donat foarte multe haine, nu doar pentru Elene, ci şi pentru fratele ei mai mare, Andrei şi surioara ei mai mică, Emma. Gestul caritabil făcut de cei patru angajaţi ai instituţiei vasluiene este un exemplu demn de urmat pentru instituţiile din Iaşi, care adesea trec nepăsătoare pe lângă cazurile sensibile, aflate la doar un pas. În urma acestei mini-campanii online, zilele trecute, am ajuns la familia Elenei cu toate lucrurile strânse. Rechizite, ghiozdane pentru toţi copiii, încălţăminte, geci de iarnă, ulei, făină, zahăr, conserve, borcane de păstaăi, mazăre, tocană, produse preparate din carne, dulciuri, detergent de rufe, săpun, şampon, produse de curăţenie, până la jucării. Ţinem să precizăm faptul că până acum doi ani, Elena împreună cu familia ei locuia pe peronul gării Cug.

În urma campaniei demarate de noi atunci, familiile nevoiaşe au reuşit să-şi cumpere case în satele din jurul Iaşului, case în care locuiesc în prezent. Locuinţele s-au cumpărat cu bani strânşi în principal de un grup de români din Anglia: două case în Osoi, una în Miroslava şi una în Erbiceni, cea în care locuieşte Elena. Aflând că anul acesta este unul mai dificil pentru ei şi că Elena nu este pregătită pentru clasa zero, am decis să le întindem încă odată o mână de ajutor, mai ales că în această casă locuiesc acum şi bunicii Elenei, care au la rândul lor copii mici. Aceştia şi-au pierdut recent casa şi nu au avut unde se duce. Mai exact, în acea casă locuiesc acum 10 copii. „Ne prind bine hainele pentru că noi ne îmbrăcăm gros şi în casă, nu doar afară, avem o singură sobă. Chiar nu aveam cu ce să încalţ fata să o trimit a şcoală. Mai am şi băiatul care merge şi am făcut tot posibilul să îl trimit pe el", a menţionat Mădălina, mama celor trei copii. Viaţa lor însă s-a schimbat definitiv după ce şi-au luat casa lor şi au plecat din gara Cug. Acum au un acoperiş deasupra capului, unde să-şi crească în siguranţă copiii, departe de şinele de tren. Mai rămân însă lucruri pentru care încă nu au bugetul necesar. Un dulap mare, deoarece în cel mic pe care îl are nu-i încap toate lucrurile, mai ales după donaţiile făcute acum. Îndrăznim să facem un apel către ieşenii care au prin casă mobilă de prisos şi care ar putea ajuta în acest fel familia din Erbiceni.

Şi pentru că vine frigul, iar în casă sunt 10 copii care se încălzesc la o singură sobă, rugăm pe cei care citesc şi sunt în măsură, să întindă o mână de ajutor la izolaţia casei. Chiar dacă pentru Elena clopoţelul a sunat cu întârziere, fetiţa abia aşteptă să poată citi minunatele cărţi de poveşti pe care le-a primit odată cu rechizitele şi restul donaţiilor.

Lista onorabilă a donatorilor: Camelia Bogdănici, Petru Movilă, Simona Radu, Maria Grigoraş, Marcela Druhuş, Alina Dominte, Mihaela Prisacariu, Raluca Şerban, Dana Butnaru, Alina (anonim), Oana Rotaru, Maricica Haba, Elena Chiriac, Monica Hoştinariu, Cristina Gugu, Cristina Botezatu, Mariana Sidor, Roxana Pristăviţa, Asociaţia Blessing Hearts. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.