FOTO: Acţiune amplă a inspectorilor ITM ieseni de informare în privinţa consecinţelor muncii la “negru” sau “gri”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

COMUNICAT DE PRESA

FOTO: Acţiune amplă a inspectorilor ITM ieseni de informare în privinţa consecinţelor muncii la “negru” sau “gri”

GALERIE
cerificare ITM4
 • cerificare ITM4
- +

În vederea creșterii gradului de conștintizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca "la gri", la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească "la negru" sau "la gri", Inspecția muncii desfășoară, prin inspectoratele teritoriale de muncă, Acțiunea de informare: "MUNCEȘTE LEGAL! CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE!”

 

În acest context, în perioada 08.07 – 30.07.2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi au desfăşurat acţiuni concertate de control și informare în rândul operatorilor economici de pe raza județului Iași, ocazie cu care s-a re-adus la cunoștința angajatorilor principalele obligații legale pe care le au în raport cu salariații, iar persoanelor angajate le-au fost prezentate principalele drepturi pe care le au, în cadrul contractelor de muncă.

Acțiunile mai sus-menționate s-au derulat atât la sediile individuale ale operatorilor economici, cât, în special destinație multimarket  (spații comerciale, piețe etc.), precum și la sediul primăriilor de pe raza județului Iași, ocazie cu care au fost distribuite pliante conținând informații referitoare la:

 1. Tipuri de contracte individuale de muncă:
 2. Elementele obligatorii de cunoscut, anterior începerii activității
 3. Timpul de muncă și de odihnă
 4. Durata tipului de muncă
 5. Munca suplimentară, munca de noapte
 6. Repausul zilnic și repausul săptămânal, precum și în sărbătorile legale

 

Informațiile detaliate despre principalele teme ale campaniei de informare se regasesc atât în pliantele distribuite cu ocazia acțiunilor din teren, cât și pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași – www.itmiasi.ro.

 „Am dorit ca, prin prezența inspectorilor de muncă în mediul angajatorilor și angajaților, să ne asigurăm că, la nivelul ambelor categorii, sunt reamintite principalele prevederi legislative în materie de relații de muncă, în cadrul acțiunii de informare fiind pus accentul pe articolele din Legea 53/2003, republicată – Codul muncii ce statuează principalele drepturi și obligații a căror nerespectare a generat măsuri de sancționare din partea Inspectoratului de Muncă Iași.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.