FOTO: Acţiune amplă a inspectorilor ITM ieseni de informare în privinţa consecinţelor muncii la “negru” sau “gri”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

COMUNICAT DE PRESA

FOTO: Acţiune amplă a inspectorilor ITM ieseni de informare în privinţa consecinţelor muncii la “negru” sau “gri”

GALERIE
cerificare ITM4
 • cerificare ITM4
- +

În vederea creșterii gradului de conștintizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca "la gri", la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească "la negru" sau "la gri", Inspecția muncii desfășoară, prin inspectoratele teritoriale de muncă, Acțiunea de informare: "MUNCEȘTE LEGAL! CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE!”

 

În acest context, în perioada 08.07 – 30.07.2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi au desfăşurat acţiuni concertate de control și informare în rândul operatorilor economici de pe raza județului Iași, ocazie cu care s-a re-adus la cunoștința angajatorilor principalele obligații legale pe care le au în raport cu salariații, iar persoanelor angajate le-au fost prezentate principalele drepturi pe care le au, în cadrul contractelor de muncă.

Acțiunile mai sus-menționate s-au derulat atât la sediile individuale ale operatorilor economici, cât, în special destinație multimarket  (spații comerciale, piețe etc.), precum și la sediul primăriilor de pe raza județului Iași, ocazie cu care au fost distribuite pliante conținând informații referitoare la:

 1. Tipuri de contracte individuale de muncă:
 2. Elementele obligatorii de cunoscut, anterior începerii activității
 3. Timpul de muncă și de odihnă
 4. Durata tipului de muncă
 5. Munca suplimentară, munca de noapte
 6. Repausul zilnic și repausul săptămânal, precum și în sărbătorile legale

 

Informațiile detaliate despre principalele teme ale campaniei de informare se regasesc atât în pliantele distribuite cu ocazia acțiunilor din teren, cât și pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași – www.itmiasi.ro.

 „Am dorit ca, prin prezența inspectorilor de muncă în mediul angajatorilor și angajaților, să ne asigurăm că, la nivelul ambelor categorii, sunt reamintite principalele prevederi legislative în materie de relații de muncă, în cadrul acțiunii de informare fiind pus accentul pe articolele din Legea 53/2003, republicată – Codul muncii ce statuează principalele drepturi și obligații a căror nerespectare a generat măsuri de sancționare din partea Inspectoratului de Muncă Iași.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.