FOTO Alți trei copii cu malformații cardiace grave vor trăi datorită Asociației Blondie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO Alți trei copii cu malformații cardiace grave vor trăi datorită Asociației Blondie

GALERIE
asociatia blondie
  • asociatia blondie
- +

Asociația Blondie s-a implicat iar în salvarea a trei copii, dintre care cel mai mic are doar șapte zile. Micuții au malformații cardiace grave și necesită operații la clinicile din străinătate. Asociația a devenit o ambulanță aeriană, fiind responsabilă organizatoric și financiar cu salvarea micuților. În câteva luni de la înființare, Asociația a salvat prin gestul ei viața a zeci e copii. Ultimul transport de acest gen a avut loc miercuri, 7 aprilie, despre care Asociația a scris pe pagina de Facebook.

Postare Asociația Blondie:

Ora? În jur de 4:00. Suntem în aeroport.
Ore de somn? Vreo 8, dar asta dacă le adunăm pe ale fiecărui membru din echipă.
La 5.00 decolăm. Decolăm din București cu Maia și Andrei.


Maia a împlinit 7 zile astăzi. A fost născută de 1 aprilie și de atunci duce o luptă prea grea. Malformație cardiacă. Tot de atunci e și singură. Am aflat de ea acum 2 zile. Căutam repede un tutore care să o poată însoți. Am găsit. Între timp vorbim la pașapoarte. Mai trebuie să căutăm și un notar în Buzău care să ne ajute urgent (în maxim 2 ore) cu împuternicirea pentru ieșirea din țară. Găsim și notar. Ieri, la ora 19 reușim să obținem și pașaportul și împuternicirea! Uraaaaa, Maia e aici cu noi!


Andrei are 6 luni și e deja la al doilea zbor Blondie. Tot cardiac și el, trebuie să meargă la cea de-a doua operație.
Din București decolăm spre Sibiu. De acolo o luăm pe Andreea. 
Andreea are 4 ani și este diagnosticată cu o formă de epilepsie gravă. Trebuie să ajungă la Genova, după ce în mai multe centre din Europa a fost refuzată pe motiv că nu se mai poate face nimic. A mai găsit o șansă aici, în Italia.
Decolam și din Sibiu, ca dintr-un peisaj de iarnă cu troiene de zăpadă rupt din desene animate. Ajungem la Milano. 

Îi lăsăm pe Maia, Andrei și Andreea și le luam pe Ariana și pe Ioana. Amândoua la al doilea zbor Blondie. Amândouă roz. Ariana are 2 luni și 2 săptămâni, iar Ioana are 1 an, sigur o știți. E copilul care a reușit să frângă toate inimile, inclusiv cele alte cadrelor medicale din San Donato. Pe 17 martie o duceam sperând cu disperare că se mai poate face ceva. Ioana a fost unul dintre cazurile medicale minune. Un caz care, la vârsta ei, e cu mult depășit de termenul la care se mai poate face ceva. Ioana a arătat că se poate, ba chiar a reușit ca într-o lună de zile să se recupereze complet. Ioana a venit în brațele buncii eroine voluntar, care a stat alături de ea în spital. 


Ariana a venit în brațele mamei care radia de fericire și care abia așteapta momentul când frățiorul ei o va vedea pentru prima dată (și vă spunem că a fost tare emoționant).
E 11.30 și noi suntem înapoi acasă. 
Cam asta e ce am trăit noi azi. Azi, de Ziua mondială a sănătăţii!
Greu, greu, greu dar un greu cu multă, multă, enorm de multă iubire. Și iubirea vindecă


Suntem recunoscători și vrem să mulțumim unei echipe mari de oameni: mulțumim iar și iar echipei TAROM, mulțumim domnului doctor Cătălin Cîrstoveanu și echipei sale, Ramona Ganea și Maria Pavaloiu pentru asistența medicală oferită pe durata zborului, mulțumim echipelor din București și Sibiu de Ambulanta,  mulțumim Directia Generala de Pasapoarte pentru emiterea pașaportului Ioanei în timp util, mulțumim Andra Manole, celui mai bun și rapid notar din Buzău. 
Vă mulțumim vouă care ne sunteți alături mereu și mereu. Fără voi nu am avea așa povești frumoase de spus.RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
Deschise la ING Bank – sucursala Obregia
Titular cont: Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
C.U.I. 40914732
Revolut: +40 757 494 293

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.