Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO Alți trei copii cu malformații cardiace grave vor trăi datorită Asociației Blondie

GALERIE
asociatia blondie
  • asociatia blondie
- +

Asociația Blondie s-a implicat iar în salvarea a trei copii, dintre care cel mai mic are doar șapte zile. Micuții au malformații cardiace grave și necesită operații la clinicile din străinătate. Asociația a devenit o ambulanță aeriană, fiind responsabilă organizatoric și financiar cu salvarea micuților. În câteva luni de la înființare, Asociația a salvat prin gestul ei viața a zeci e copii. Ultimul transport de acest gen a avut loc miercuri, 7 aprilie, despre care Asociația a scris pe pagina de Facebook.

Postare Asociația Blondie:

Ora? În jur de 4:00. Suntem în aeroport.
Ore de somn? Vreo 8, dar asta dacă le adunăm pe ale fiecărui membru din echipă.
La 5.00 decolăm. Decolăm din București cu Maia și Andrei.


Maia a împlinit 7 zile astăzi. A fost născută de 1 aprilie și de atunci duce o luptă prea grea. Malformație cardiacă. Tot de atunci e și singură. Am aflat de ea acum 2 zile. Căutam repede un tutore care să o poată însoți. Am găsit. Între timp vorbim la pașapoarte. Mai trebuie să căutăm și un notar în Buzău care să ne ajute urgent (în maxim 2 ore) cu împuternicirea pentru ieșirea din țară. Găsim și notar. Ieri, la ora 19 reușim să obținem și pașaportul și împuternicirea! Uraaaaa, Maia e aici cu noi!


Andrei are 6 luni și e deja la al doilea zbor Blondie. Tot cardiac și el, trebuie să meargă la cea de-a doua operație.
Din București decolăm spre Sibiu. De acolo o luăm pe Andreea. 
Andreea are 4 ani și este diagnosticată cu o formă de epilepsie gravă. Trebuie să ajungă la Genova, după ce în mai multe centre din Europa a fost refuzată pe motiv că nu se mai poate face nimic. A mai găsit o șansă aici, în Italia.
Decolam și din Sibiu, ca dintr-un peisaj de iarnă cu troiene de zăpadă rupt din desene animate. Ajungem la Milano. 

Îi lăsăm pe Maia, Andrei și Andreea și le luam pe Ariana și pe Ioana. Amândoua la al doilea zbor Blondie. Amândouă roz. Ariana are 2 luni și 2 săptămâni, iar Ioana are 1 an, sigur o știți. E copilul care a reușit să frângă toate inimile, inclusiv cele alte cadrelor medicale din San Donato. Pe 17 martie o duceam sperând cu disperare că se mai poate face ceva. Ioana a fost unul dintre cazurile medicale minune. Un caz care, la vârsta ei, e cu mult depășit de termenul la care se mai poate face ceva. Ioana a arătat că se poate, ba chiar a reușit ca într-o lună de zile să se recupereze complet. Ioana a venit în brațele buncii eroine voluntar, care a stat alături de ea în spital. 


Ariana a venit în brațele mamei care radia de fericire și care abia așteapta momentul când frățiorul ei o va vedea pentru prima dată (și vă spunem că a fost tare emoționant).
E 11.30 și noi suntem înapoi acasă. 
Cam asta e ce am trăit noi azi. Azi, de Ziua mondială a sănătăţii!
Greu, greu, greu dar un greu cu multă, multă, enorm de multă iubire. Și iubirea vindecă


Suntem recunoscători și vrem să mulțumim unei echipe mari de oameni: mulțumim iar și iar echipei TAROM, mulțumim domnului doctor Cătălin Cîrstoveanu și echipei sale, Ramona Ganea și Maria Pavaloiu pentru asistența medicală oferită pe durata zborului, mulțumim echipelor din București și Sibiu de Ambulanta,  mulțumim Directia Generala de Pasapoarte pentru emiterea pașaportului Ioanei în timp util, mulțumim Andra Manole, celui mai bun și rapid notar din Buzău. 
Vă mulțumim vouă care ne sunteți alături mereu și mereu. Fără voi nu am avea așa povești frumoase de spus.



RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
Deschise la ING Bank – sucursala Obregia
Titular cont: Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
C.U.I. 40914732
Revolut: +40 757 494 293

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri