anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

FOTO: Amenajarea a patru săli de lectură, proiectată de un student la Arhitectură

GALERIE
Poze sali lectura TUIASI (1)
 • Poze sali lectura TUIASI (1)
- +

Un student al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) a proiectat patru săli de lectură care vor fi realizate în campusul "Tudor Vladmirescu", valoarea totală a acestora fiind de 170.000 de lei. 

Proiectul a fost selectat de către reprezentanţii Politehnicii ieşene, fiind totodată recompensat cu un premiu de 5.000 de lei pentru munca realizată. TUIASI a dorit ca prin concursul "The Best Coworking Space Design", organizat de Direcţia Servicii Studenţeşti, studenţii să fie cei care propun soluţii de amenajare pentru spaţiile în care vor învăţa.

Astfel, Vlad-Denis Cozmei, student în anul al IV-lea la Facultatea de "Arhitectură G. M. Cantacuzino", a fost desemnat câştigător, considerându-se că acesta a propus cele mai bune soluţii pentru amenajarea celor patru săli în limita bugetului de 170.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor universităţii, tânărul a îmbinat cu succes criteriile cerute, venind atât cu soluţii creative în amenajarea spaţiului şi ingeniozitate în mobilarea acestuia. De asemenea, a fost respectat şi raportul dintre cost şi rezultate.

Proiectul lui Vlad-Denis Cozmei poartă numele "Infinity", impresionând juriul, potrivit reprezentanţilor TUIASI, prin detaliile oferite în prezentarea soluţiior, dar şi prin originalitate, fiind totodată şi un design unitar.

"În primul rând, mă simt onorat că am câştigat acest concurs deoarece sunt soluţii create de noi, de către studenţi, pentru studenţi, şi asta înseamnă foarte mult pentru mine. Mă gândesc că voi putea beneficia şi eu, la fel ca foarte mulţi alţi studenţi, de acele săli, iar în procesul de gândire al soluţiei am privit totul dintr-o perspectivă cât mai favorabilă studenţilor. Mi-am răspuns practic propriilor întrebări despre cum aş vrea să fie astfel de spaţii şi mi-am uşurat munca", a declarat Vlad-Denis Cozmei.

În competiţie au fost depuse cinci proiecte. Arhitectul Horia Ţundrea, cadru didactic al Facultăţii de Arhitectură de la TUIASI, care a făcut parte din juriu, a precizat că toţi studenţii participanţi au prezentat soluţii viabile şi pragmatice. Proiectul "Infinity" va fi realizat până la data de 31 octombrie 2021, iar Vlad-Denis Cozmei va asigura asistenţa tehnică pe perioada desfăşurării lucrărilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.