anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

FOTO Amenajări în stil industrial

GALERIE
TanyaHexagonalIndustrial Wire Pendant Light (lifestyle)Original Style - Glassworks - Copper Leaf glass GW-CLF6030 with Metallic Steel porcelain tiles CS974Original Style - Glassworks - Erebos GW-ERB1575CM portraitOYOY Honeycomb Linen LifestyleRock Island Line Wall MuralTable Lamp Upcycled by Rehab Furniture
 • TanyaHexagonal
 • Industrial Wire Pendant Light (lifestyle)
 • Original Style - Glassworks - Copper Leaf glass GW-CLF6030 with Metallic Steel porcelain tiles CS974
 • Original Style - Glassworks - Erebos GW-ERB1575CM portrait
 • OYOY Honeycomb Linen Lifestyle
 • Rock Island Line Wall Mural
 • Table Lamp Upcycled by Rehab Furniture
- +

Stilul industrial poate părea la prima vedere un stil minimalist, ușor sărac în detalii și deloc elegant. Cu siguranță acesta este un stil preponderent masculin, însă, cu asocierea culorilor, accesoriilor și texturilor potrivite acesta poate fi cu ușurință "îmblânzit" și transformat într-un interior foarte primitor, simplu de întreținut și ieșita din tiparele cu care ne-am obișnuit.

Modul cel mai simplu de a avea o casa cu influențe industriale este să porniți de la pereți. Finisajele perfecte nu sunt deloc caracteristice acestuia. Pereții netencuiți, sau cărămidă văruită, betonul sau lemnul natural sunt ideale pentru astfel de interioare. Puteți, de asemenea, opta și pentru un tapet care imită ziarele vechi sau afișele anilor 60-70. Apelați la accesorii inedite, din alama, cupru sau tablă, dar nu încărcați deloc încăperile cu ele.

Mobilierul specific este unul vintage, dar nu piese recondiționate sau lăcuite și fără linii complexe. Practic, acesta este un stil inspirat de revoluția industrială, specific clasei de mijloc, nu are nimic opulent, ci reprezintă o întoarcere spre minim, practic și brut. Păstrați scaune simple sau cu picioare din fier pentru masa din zona de dining sau în bucătării, folosiți o măsuță de cafea realizată din paleți de lemn, o canapea cu brațe subțiri sau un pat din fier forjat, dar simplu, fără inflorescențe. 

În bucătărie mențineti lucrurile cât mai banale, folosiți o masă înaltă cu scaune de bar cu picioare din fier, de exemplu, în birou amplasați o măsuță replică a unei mese de mașină de cusut, folosiți lămpi cu picior din cele destinate planșetelor, în loc de plafoniere alegeți abajururi metalice cu tijă lungă, iar în dormitor optați pentru noptiere care imită butoaie vechi sau cabinete tip fișet. 

La nivel de accesorii, vă recomandăm ca tablourile să fie înlocuite cu planuri de hale industriale sau cu schite de motoare sau masini, încadrate in rame nefinisate. In loc de ghiveci folosiți o găleată de tablă, cuierul dvs are putea fi înlocuit cu câteva piroane înfipte în perete. Utilizați vopsea de tablă școlară pe dulapurile din bucătărie și creați mânere pentru ele din ustensile de garaj.

Pentru a vă apropia cât mai mult de esența stilului industrial, gândiți-vă la interioarele uzinelor, la mașinării, motoare industriale și alegeți din acea paletă de culori care sunt cele mai potrivite pentru interiorul dumneavoastră. Dacă la prima vedere pare că aveți de ales între griul betonului, negrul fierului forjat și alte culori de pământ nu vă speriați, încălziți atmosfera cu plante ornamentale mari fără flori, cu un var alb pe pereți nefinisați sau cu țesături vesele pentru pernele de canapea sau pentru covoare. 

Pentru mai multe idei si inspiraţie accesaţi www.povesteacasei.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.