FOTO Atenție, șoferi! Martorul luminos care dacă se aprinde pe caniculă trebuie să opriți imediat

miercuri, 19 iunie 2024, 15:58
1 MIN
 FOTO Atenție, șoferi! Martorul luminos care dacă se aprinde pe caniculă trebuie să opriți imediat

Pe caniculă, și mașinii îi poate fi „cald”. Șoferii trebuie să fie extrem de atenți la un martor luminos din bord care, dacă se aprinde, înseamnă că trebuie să oprească imediat.

Când este foarte cald afară și se rulează și încet în oraș sau se forțează mașina să urce pantele unui drum de munte, de exemplu, sistemul de răcire al motorului este extrem de solicitat și trebuie să fie în perfectă stare de funcționare pentru a face față.

Atenție, șoferi! Martorul luminos care dacă se aprinde pe caniculă trebuie să opriți imediat

Martorul luminos care dacă se aprinde trebuie să opriți imediat este cel al temperaturii motorului. Dacă mașina are și indicator de temperatură, acesta va fi lipit de limita superioară, roșie, a scalei sale. Altfel, riscați ca, în numai câteva sute de metri, să stricați serios motorul sau, cu se spune, să-l „calați”. Adică, se supraîncălzește atât de tare, încât anumite piese se topesc.

Dacă martorul luminos de temperatură a motorului se aprinde sau indicatorul de temperatură urcă în zona roșie, opriți imediat într-un loc sigur. Opriți motorul, asigurați mașina cu frâna de mână și ridicați capota.

Mai mult, pe newsweek

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii