(FOTO) Avem oficial un nou subprefect. Valentina Iosub a fost instalată în funcţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

(FOTO) Avem oficial un nou subprefect. Valentina Iosub a fost instalată în funcţie

GALERIE
numire subprefect3numire subprefect1numire subprefect2numire subprefect4numire subprefect5numire subprefect6
 • numire subprefect3
 • numire subprefect1
 • numire subprefect2
 • numire subprefect4
 • numire subprefect5
 • numire subprefect6
- +

La fel ca predecesorul ei, Valentina Iosub a preluat funcţia prin detaşare. Din 1993, ea este secretariatul Consiliului Local din Tătăruşi.

De ieri, Iaşul are pentru prima dată un subprefect în persoana unei femei. Valentina Iosub a fost instalată în funcţie la doar patru zile după şedinţa de guvern în care s-a decis înlocuirea fostului subprefect, Bogdan Abălaşi, cu Valentina Iosub.

Schimbarea de ştefetă a avut loc în prezenţa lui Dan Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care a dat citire Hotărârii de Guvern prin care Valentina Iosub preia prin detaşare funcţia de subprefect al judeţului, deţinută până acum tot prin detaşare de Bogdan Răzvan Abălaşi. Până ieri, Valentina Iosub a fost secretara Consiliului Local Tătăruşi, funcţie pe care o deţinea încă din 1993. Ea a depus jurământul de credinţă în noua sa calitate, angajându-se să depună toate eforturile pentru a asigura respectarea legii şi bunăstarea cetăţenilor judeţului Iaşi. „Este o profesionistă a administraţiei publice, şi sunt convins că numirea domniei sale este exact ceea ce Instituţia Prefectului avea nevoie“, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean, prezent la ceremonie.

La rândul său, prefectul Marian Şerbescu i-a mulţumit fostului subprefect pentru buna colaborare şi pentru activitatea sa. El a remarcat nu doar că numirea unei femei este o premieră, dar şi că „Valentina Iosub s-a născut, a crescut şi şi-a clădit cariera exclusiv în mediul rural şi că toate acestea vor asigura prin persoana noului subprefect o interfaţă atât de necesară între autorităţile judeţene şi cele locale“. „Vreau să am o bună colaborare cu primarii din judeţ şi cu instituţia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi“, a afirmat şi noul subprefect. La ceremonia de numire au participat reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi numeroşi primari din judeţ.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.