FOTO Campania de Crăciun: Noi donatori pentru cei 111 copii din trei sate sărmane
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

FOTO Campania de Crăciun: Noi donatori pentru cei 111 copii din trei sate sărmane

GALERIE
foto DAN LUCA 0020
 • foto DAN LUCA 0020
- +

Firma ieşeană Focality, prin omul de afaceri Gabriel Mardarasevici, a donat ieri în cadrul campaniei 3.000 de lei. Tot ieri au făcut donaţii şi rectorul Politehnicii, dar şi senatorul Marius Bodea. Cum putem ajuta, dar şi lista completă a donatorilor, în rîndurile de mai jos:

 

Cei 111 copii de grădiniţă şi din clasele primare din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti îl aşteaptă în acest an pe Moş Crăciun să le aducă mult doritele ghetuţe îmblănite din piele, căciuliţe şi mănuşi, iar dacă Moşul cel Bun va primi suficient ajutor, poate şi câteva dulciuri sau jucării. Comuna Româneşti este o localitate îmbătrânită, iar la şcolile din localitate numărul de elevi parcă scade în fiecare an. „Avem noroc că s-au mai înscris copii daţi în plasament la persoane din localitate”, ne-a mărturisit directorul Şcolii Româneşti, care a precizat că aproximativ 10% din numărul total de elevi înscrişi sunt copii proveniţi din centre de plasament şi care şi-au găsit o familie care să aibă grijă de ei în localitate. Multe alte familii din comună se descurcă însă greu, cu o singură sursă de venit sau doar cu ce reuşesc să strângă muncind la vecinii mai înstăriţi. Împreună putem însă să le oferim tuturor copiilor un Crăciun de neuitat.

Cine s-a alăturat campaniei

În ajutorul copiilor din Ursoaia, Avântu şi Româneşti au venit şi alte persoane cu suflet mare, care au dăruit sume de bani pentru achiziţionarea darurilor de Crăciun. Astfel, compania Focality a donat suma de 3.000 de lei pentru ghetuţele, căciuliţele şi mănuşile care vor ajunge în comuna Româneşti chiar înainte de Crăciun, compania fiind în fiecare an alături de iniţiativele umanitare ale cotidianului. „Asemenea anilor din urmă, compania Focality este recunoscătoare că se poate alătura demersurilor Ziarului de Iaşi premergătoare Crăciunului. Ne bucură, de asemenea, privirile fericite ale celor mici sau mari, care au parte de micul ajutor ce-l putem oferi, ne încântă şi generozitatea tuturor celor care se alătura acestor fapte creştineşti şi dorim putere, speranţă şi sănătate, atât celor ce primesc azi, cât şi celor ce au ales să dăruiască!”, a menţionat omul de afaceri Gabriel Mardarasevici, cel care deţine compania Focality.

De asemenea, senatorul USR Marius Bodea a donat pentru darurile micuţilor din comuna Româneşti suma de 500 de lei, menţionând că este important ca în societatea de astăzi să oferim un sprijin acolo unde este nevoie. „Şi prin aceasta campanie, echipa Ziarului de Iaşi aduce bucurii unor copilaşi aflaţi în dificultate. Într-o societate a extremelor, când unii copii nu ştiu ce model de telefon nou să le ceară părinţilor iar alţii de multe ori nu au măcar o singură pereche de încălţări pentru sezonul rece, avem nevoie mai mult ca oricând de astfel de campanii care vin să aducă un mic sprijin acolo unde este nevoie cu adevărat. Însă avem nevoie şi de o analiză la rece prin care să conştientizăm că efortul statului trebuie să urmeze asigurarea şansei pentru o viaţă minimal decentă membrilor comunităţilor defavorizate din Romania”, a afirmat senatorul Bodea.

În cadrul Campaniei de Crăciun, la fel ca şi în anii anteriori, s-a alăturat şi rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, care a donat suma de 500 de lei pentru cadourile micuţilor din Româneşti. Rectorul Politehnicii a subliniat că astfel de campanii aduc împăcare şi căldură atât celor care primesc darurile, dar şi celor care primesc bucuria de a dărui. „Crăciunul aduce bucurie. Bucurie în sufletele celor care primesc daruri, bucurie în sufletele celor care dăruiesc. O sărbătoare unică, o bucurie unică. De aceea, cred că ar trebui să dorim să aducem Crăciunul în fiecare zi”, a menţionat rectorul Dan Caşcaval. O donaţie de 200 de lei a făcut şi un ieşean care a dorit însă să îşi păstreze anonimatul, transmiţând celor 111 copii din comuna Româneşti şi părinţilor lor un Crăciun fericit.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să ofere un ajutor, oricât de mic, în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga 35 (vis-a-vis de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare, care pot fi necesare în aceste situaţii, şi care pot fi transmise, la cerere, prin email sau fax. Donaţiile pot fi făcute şi direct către Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Româneşti, în contul: RO75BRDE240SV55118712400, deschis la BRD-GSG. Donaţiile în cont pot fi făcute până pe 15 decembrie.

Lista onorabilă a donatorilor

 • Focality - 3.000 lei
 • Marius Bodea - 500 lei
 • Dan Cașcaval - 500 lei
 • Anonim - 200 lei
 • Fides Express – pachete consistente cu alimente
 • Navigator Academy Afterschool – jocuri, jucării, dulcuri pentru clasa a II-a
 • Adriana Săvescu – 600 lei
 • Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” - 10 ghiozdane, 10 fesuri, 10 seturi mănuşi + 22 litri ulei
 • Ing. Aurelian-Antonius Mănuţă - 500 lei
 • Anonim – 250 lei
 • Viorel Blăjuţ – 5.000 lei + transport pentru daruri
 • Marian Şerbescu – 500 lei
 • Anonim – 200 lei + pachet haine, cărţi, carioci

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X