Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO: Campionii primăverii

GALERIE
foto Dan Luca CSMS IASI - ASTRA GIURGIU  015foto Dan Luca CSMS IASI - ASTRA GIURGIU  025
  • foto Dan Luca CSMS IASI - ASTRA GIURGIU  015
  • foto Dan Luca CSMS IASI - ASTRA GIURGIU  025
- +


 

 


* CSMS Iaşi – Astra Giurgiu 1-0 (0-0), în etapa a XXI-a a Ligii I de fotbal * CSMS are, în acest an, cea mai bună linie de clasament din Liga I de fotbal!

Imagini din timpul meciului găsiţi în galeriile foto de mai jos:

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

 

 

 
CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Ciucur (‘90^1 - Markovic), Mitic, Enescu (’68 - Braga), Bădic – Onduku (’80 - Ciucă), Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Astra: Lung jr – Gorupec, Găman, Oros, Junior Morais – Seto(’80 - Ioniţă II), Yahaya – Chiţu (’62 - Rus), Budescu, William (’64 - Tembo) – Fatai. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonaşe galbene: Ciucur (’37), Mitic (’86) – Oros (’30), J. Morais (’37), Gorupec (’83), Tembo (’90).
Arbitri: Istvan Kovacs; Mircea Grigoriu, Marius  Marchidanu.
 
1-0, min. 76: Voicu centrează de pe dreapta, Bădic preia şi înscrie de la 7 metri, din poziţie centrală.
 
CSMS Iaşi e de neoprit! Echipa ieşeană şi-a continuat şi aseară parcursul fabulos din 2015, când a câştigat în faţa Astrei Giurgiu, şi este liderul Ligii I în clasamentul anului, cu 12 puncte din 12 posibile şi fără gol primit!! Succesul cu Astra s-a conturat greu, oaspeţii dominând mai tot meciul. Din fericire pentru ieşeni, organizarea bună şi lipsa de inspiraţie a trupei lui Dorinel Munteanu a făcut ca ofensiva aproape permanentă a Astrei să se traducă în faţa porţii mai mult prin faze de poartă decât prin ocazii de gol. Iar atunci când acestea au apărut, Grahovac a fost inspirat. Victoria “italiană” de aseară a fost completată şi de modul în care Iaşul a înscris, Bădic concretizând primul şut din actul doi, apărut după mai bine de jumătate de oră de la reluarea meciului!
Chiţu a fost jucătorul care a ieşit la rampă în start. La două minute după ce a trimis pe lângă poartă (min. 9), jucătorul format de FC Viitorul, liber, la 6 metri, a reluat cu capul, însă portarul CSMS a anihilat cea mai periculoasă fază a giurgiuvenilor, care au mai dat ceva emoţii la şutul lui Budescu (’26). Inexistenţi în atac în prima jumătate de oră, ieşenii au avut o bună şansă de a marca în minutul 33, la primul şi singurul şut cadrat al primului act, expediat de Mitic, din apropierea colţului careului mic, lateral dreapta. Iaşul a avut iniţiativa doar în ultimele minute ale primei reprize, când Onduku (’45) nu a finalizat, dintr-o situaţie bună.
Scenariul general s-a păstrat şi după odihnă. Astra a fost la timonă, însă lipsa vitezei de joc şi atenţia gazdelor au făcut ca presiunea să fie absorbită fără probleme de o defensivă ieşeană bine organizată, cele trei şuturi trimise de Budescu şi “capul” lui Tembo negenerând emoţii foarte mari. Soarta meciului s-a decis la primul “zvâc” mai serios al CSMS, în urma căruia Bădic a înscris. Pe val, CSMS a mai încercat poarta încă trei minute, prin Braga (’78) şi Golubovic (’79), şi a intrat apoi total în tranşee, doi stoperi fiind trimişi pentru a securiza rezultatul. Obiectivul a fost îndeplinit şi graţie lui Grahovac, care a avut două intervenţii foarte inspirate, la şuturile lui Rus (’86 – de la 6 metri) şi Yahaya (‘90^4). În concluzie, victorie mare pentru CSMS, care a adunat în patru etape tot atâtea puncte cât a strâns în tot turul!
 
Deplasare la Galaţi
 
^ Deşi organizatorii au distribuit 3 200 de bilete şi sunt 700 de abonaţi, aseară au fost prezenţi la meci aproximativ 6 000 de spectatori. ^ Bosoi, accidentat uşor înaintea partidei, Böle şi Creţu, neforţaţi după accidentările pe care le-au avut, nu au fost nici rezerve, pe bancă mai stând Caparco, L. Mihai, Coşereanu şi Boiciuc. ^ Mihalache şi Ţigănaşu au fost legitimaţi la Astra în trecut, club la care a lucrat şi preşedintele CSMS, Florin Prunea. Ultimul s-a salutat amical cu antrenorul giurgiuvenilor, Dorinel Munteanu, cu care a fost coechipier. ^ CSMS pleacă încă de astăzi la Galaţi, pentru meciul de miercuri, cu Oţelul. ^ Florin Prunea: “Acum e seara noastră, avem 24 de puncte. De luni, suntem din nou la treabă. Locul acesta este unul aşteptat ţinând cont de cât de mult s-a muncit în iarnă şi de faptul că jucătorii nou veniţi s-au integrat repede. Asta a fost şi arta lui Nicolo, care a ştiut să unească vestiarul. Aşa a făcut şi la Craiova”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Ştiam că va fi un meci foarte greu, în faţa unei echipe foarte bune, cu fotbalişti tehnici. Am aşteptat în jumătatea noastră şi am mizat pe contraatac. Am jucat foarte bine tactic, ne-am aşezat bine, am avut două contre şi am dat un gol. Putea fi şi egal, e normal ca oaspeţii să fie nemulţumiţi. Am făcut 12 puncte fără să primim gol, sunt fericit. Mai sunt însă 13 meciuri şi 11 echipe care luptă pentru retrogradare, cu două dintre ele jucăm în continuare. Trebuie să fim atenţi, în două-trei meciuri ne putem întoarce jos. Azi am jucat pe contraatac, când jucăm cu alte echipe, de forţă asemănătoare cu a noastră, atacăm”.
Dorinel Munteanu: “O fracţiune de secundă am fost neatenţi şi am primit gol. În atac, ne-am creat ocazii, însă Grahovac a salvat, el fiind cel mai bun jucător de pe teren. Datorită lui a câtşigat Iaşul! Am controlat jocul, Iaşul nu ne-a pus nicio problemă, înfrângerea este nemeritată. Arbitrajul a fost foarte bun, nu sunt eu nebun să văd alt meci. Vom încerca în continuare să ne atingem obiectivul, locul doi”.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri