anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO - Casă ruptă în două de o alunecare de teren

GALERIE
casa-parscov
 • casa-parscov
- +

O alunecare de teren reactivată în localitatea Pârscov din judeţul Buzău a rupt în două casa unei familii, care a fost nevoită să-si abandoneze locuinţa aflată la un pas de prăbuşire. Cele patru persoane care locuiau în imobil au fost mutate în module container trimise de Prefectură.

Pământul a alunecat atât de tare încât casa în care trăiau patru persoane, între care un adult cu handicap şi un copil de 16 ani, s-a crăpat în două. Întrucât familia nu are asigurare în caz de calamităţi naturale care să acopere pagubele suferite şi nu dispune nici de resurse financiare pentru a o lua de la capăt, autorităţile statului au decis evacuarea locuinţei care stă să se prăbuşească şi relocarea familiei în module de tip container.

Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a dispus ca două containere din logistica deţinută de Prefecturp pentru situaţii de criză să fie transportate, marţi, la Pârscov, pentru ca familia afectată de alunecarea de teren să se poată muta temporar acolo.

"Facilităţile logistice ale Instituţiei Prefectului sunt pentru oameni. În astfel de containere, am reuşit să amenajăm centre de vaccinare, atunci când a fost cazul, să facem centre de evaluare pentru bolnavii COVID, iar acum, iată, aceste module sunt trimise în sprijinul unor oameni a căror casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Aceste facilităţi reprezintă capacitatea logistică de reacţie imediată, facilităţi asigurate de statul român şi aflate la dispoziţia integrată a structurilor MAI, pentru a interveni rapid, la nevoie, în sprijinul comunităţilor" a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea.

Totodată, el a cerut Primăriei Pârscov identificarea unor soluţii concrete pentru asigurarea unei locuinţe definitive pentru persoanele relocate în construcţiile de tip container.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.