anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

FOTO: Cei mai buni prieteni ai omului, la Campionatul Mondial de Salvare

GALERIE
campionat-mondial-canin (1)
 • campionat-mondial-canin (1)
- +

Cei mai buni câini de salvare din toată lumea au participat la începutul lunii noiembrie la Campionatul Mondial de Salvare din Craiova. Patrupedele și-au demonstrat abilitățile, au făcut spectacol și au arătat nu doar că sunt parteneri de încredere în misiuni speciale, dar și că orice câine, indiferent de rasă, poate fi pregătit pentru a interveni în caz de dezastre.

80 de echipe de salvare din toată lumea cu câinii lor au participat în perioada 5-7 noiembrie la Campionatul Mondial canin din Bănie. Au venit din țări precum Belgia, Rusia, Suedia, Slovenia și Cehia, pentru a demonstra arbitrilor că sunt cei mai buni. România a participat cu două echipe – șase însoțitori de câini cu patrupedele lor și doi lideri – pregătite la Centrul Național de Educare Canină din Craiova, singurul club din România acreditat de Federația Chinologică Română și singurul recunoscut internațional.

Echipa României care a participat la Campionatul Mondial Canin din Craiova: Carmen Popescu și Oscar, Oana Marica și Esatos, Mihnea Stănescu și Taz, Cosmin Rădulescu și Nera, Andra Boțiu și Arty, Adriana Grigore și Alicia.

Echipa de salvare a Cehiei a demonstrat că este cea mai bună și a câștigat Campionatul canin. Rusia a luat premiul I la proba de căutare pe suprafață, și Belgia, la căutare sub dărâmături. Ambele echipe ale României s-au situat pe podium la categoria urmă.

România pregătește câini pentru misiuni pe mai multe fronturi. La Centrul Chinologic din Sibiu deținut de Ministerul Afacerilor Interne zeci de câini sunt pregătiți anual pentru patru specializări diferite, în funcție de aptitudinile la care excelează: patrulare şi intervenţie, prelucrare urme şi descoperire cadavre umane, detectare explozivi, stupefiante, tutun sau bani şi căutare şi salvare (persoane dispărute la suprafață sau sub dărâmături). După un proces lung de dresaj canin, animalele sunt trimise în teritoriu, alături de pompieri, polițiști și jandarmi.

Cu ajutorul Fundației Comunitare București, Clubul Câinilor Utilitari, un ONG din București, a antrenat 16 câini pentru căutare și salvare, în special pentru căutare sub dărâmături.

Câinii cel mai des folosiți în misiuni sunt din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian, labrador, golden retriever, doberman sau rottweiler. Sunt rase care și-au dovedit iscusința în vânătoare sau în protecție, au anumite simțuri mai bine dezvoltate de la natură și sunt ușor de dresat.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.