FOTO - Compania Antibiotice S.A. a inaugurat Parcul Prieteniei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO - Compania Antibiotice S.A. a inaugurat Parcul Prieteniei

GALERIE
parc Antibiotice
  • parc Antibiotice
- +

Ieri, 1 decembrie 2020, de Ziua Naţională a României şi în luna în care aniversează 65 de ani de existenţă, compania Antibiotice a lansat Parcul Prieteniei a+, care reprezintă un „arc peste timp ce leagă organizaţia de prezent şi de comunitate”. Tot cu acelaşi prilej, Antibiotice a restaurat şi complexul statuar din piaţeta existentă în faţa intrării principale. Fântâna, monument de for public, este alcătuită dintr-un bazin din mijlocul căruia se înalţă un piedestal pe care a fost montată statuia unei femei purtând un costum popular. La piciorul stâng al femeii este prezent un copil, ambele personaje privind cu tandreţe unul spre celălalt. 

La evenimentul de inaugurare au participat, între alţii, Ioan Nani - directorul general al Antibiotice, Costel Alexe - preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Mihai Chirica - primarul municipiului Iaşi, cărora li s-au alăturat Bobi Apăvăloaei - cercetător ştiinţific la Academia Română (Filiala Iaşi, Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană), Alexandru Muraru - deputat PNL şi prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PNL Iaşi şi Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Naţional „Moldova”.

Cu o suprafaţă totală de 25.000 mp, parcul amenajat în spaţiul împădurit din exteriorul fabricii cuprinde o zonă cu peste 1.000 de copaci şi arbuşti, gazon, alei pietonale şi un spaţiu de joacă modern, costurile lucrărilor fiind acoperite integral de Antibiotice. Aici se vor oferi în preajma Crăciunului cadouri unui număr de 65 de copii. Parcul Prieteniei a+ oferă acum o oază de relaxare pentru comunitate şi salariaţi, fiind alcătuit din trei zone distincte, respectiv spaţiu recreativ şi de odihnă, loc de joacă modern pentru copii şi un teren de sport, arată reprezentanţii companiei. „Acest parc îşi are rădăcinile în anul 1955, când primii angajaţi ai fabricii au plantat o perdea forestieră care să asigure protecţie faţă de şoseaua învecinată. Cu timpul, aceşti arbori au crescut, iar odată cu ei s-a ridicat şi fabrica de medicamente în care lucrează astăzi 1.400 de angajaţi. Încă de atunci, destinul acestei companii a inclus responsabilitatea faţă de semeni şi faţă de comunitate. Parcul Prieteniei a+ pe care, iată, îl inaugurăm în aceste vremuri dificile de pandemie, la aniversarea a 65 de ani este o mărturie în acest sens, fiind un proiect de responsabilitate socială sub egida «Antibiotice – un brand prietenos» şi un arc peste timp ce leagă originile companiei de prezent şi viitor”, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice.

Complexul statuar, amplasat în faţa fabricii Antibiotice încă de la începuturile sale, a fost restaurat sub atenta supraveghere a specialiştilor din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi. Fântâna este executată de sculptorul Constantin Baraschi, unul dintre cei mai importanţi sculptori din România din perioada interbelică. „Deşi executată în perioada comunistă, această fântână nu poartă încărcătura simbolică specifică ideologiei politice din anii 1950-1960. Statuia susţine şi evocă tema maternităţii, sculptorul însuşi manifestând un respect profund pentru mama sa şi pentru mame, în sensul general”, se subliniază într-un comunicat de presă al companiei.

Cercetătorul ştiinţific Bobi Apăvăloaei consideră că efortul companiei este „demn de toată lauda şi aprecierea noastră, deoarece restaurarea s-a realizat în condiţii dificile de criză sanitară, demonstrând astfel că actul de cultură este posibil indiferent de asprimea vremurilor”.

„Cu prilejul aniversării a 65 de ani de activitate, compania Antibiotice din Iaşi a mai făcut un cadou ieşenilor şi iubitorilor de cultură de pretutindeni. Pe lângă medicamente de înaltă calitate a căror eficienţă este unanim recunoscută, compania a restaurat monumentul de for public, operă a sculptorului Constantin Baraschi, din resurse proprii, după toate rigorile ştiinţifice, apelând la profesionalismul specialiştilor din cadrul Complexului Naţional Muzeal Moldova Iaşi, Centrul de Restaurare şi Conservare - Restaurare a Patrimoniului Cultural”, a declarat Bobi Apăvăloaei.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, arată că fabrica Antibiotice este un simbol al rezistenţei împotriva celor care nu mai credeau în destinul economic al ţării. „Un moment bine ales să ne invitaţi astăzi, de Ziua Naţională a României, la aniversarea celor 65 de ani de existenţă, pentru că această fabrică este un simbol al rezistenţei împotriva celor care nu mai credeau în destinul economic al României. Această fabrică a rămas, să spunem, ca un ultim bastion al platformelor industriale din municipiul şi judeţul Iaşi, care a reuşit să atragă atenţia de fiecare dată prin calitate. Această fabrică este, pentru mine, sămânţa din care va izvorî din nou o industrie românească puternică, de invidiat în partea de Est a Europei, un competitor cu adevărat puternic pentru celelalte industrii ale lumii”, a rostit Mihai Chirica în cadrul evenimentului.

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.