FOTO: Continental anunţă că a investit 38 milioane de euro la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Continental anunţă că a investit 38 milioane de euro la Iaşi

GALERIE
dfoto DAN LUCA - continental - 8326foto DAN LUCA - continental - 8330foto DAN LUCA - continental - 8332foto DAN LUCA - continental - 8348foto DAN LUCA - continental - 8349foto DAN LUCA - continental - 8347foto DAN LUCA - continental - 8344foto DAN LUCA - continental - 8336foto DAN LUCA - continental - 8335
 • d
 • foto DAN LUCA - continental - 8326
 • foto DAN LUCA - continental - 8330
 • foto DAN LUCA - continental - 8332
 • foto DAN LUCA - continental - 8348
 • foto DAN LUCA - continental - 8349
 • foto DAN LUCA - continental - 8347
 • foto DAN LUCA - continental - 8344
 • foto DAN LUCA - continental - 8336
 • foto DAN LUCA - continental - 8335
- +

In centrul de cercetare de pe plan local lucrează în prezent 1.400 de salariaţi faţă de doar 30 în momentul în care a deschis sediul din municipiu.

 

Continental a investit 38 de milioane de euro în cei zece ani de când a deschis centrul din Iaşi. Pentru compania germană, unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de componente auto şi principal producător de anvelope la nivel mondial, lucrează în prezent la Iaşi o echipă de peste 1.400 de angajaţi. În urmă cu zece ani, pentru Continental lucrau la Iaşi 30 de specialişti. Centrul de cercetare şi dezvoltare al companiei Continental din Iaşi cuprinde diviziile Chassis & Safety, Interior şi Powertrain.

„Continental este lider tehnologic în industria auto şi o companie care dezvoltă soluţii software inovatoare pentru clienţii săi. Aproape toate dispozitivele dintr-o maşină folosesc software. Un conducător auto poate găsi acum toate informaţiile de care are nevoie chiar în faţa lui, fără să-şi ia privirea de la drum: condiţii meteo, starea drumului etc. Toate acestea sunt posibile datorită digitalizării. Inginerii noştri au expertiza necesară să dezvolte în continuare cele mai bune soluţii în domeniu. Colegii din Iaşi reuşesc să combine cunoştinţele tehnice cu creativitatea şi să dezvolte proiecte complexe cum ar fi maşini hibride şi automated driving. Iar tocmai aceste proiecte recomandă compania ca un angajator progresist şi atractiv. În acest an, Echipa Continental va creşte cu aproximativ 1.000 de persoane în România. Investiţiile, la nivel naţional, se ridică în acest an la aproximativ 160 de milioane de euro”, a declarat Christian von Albrichsfeld (FOTO), managerul general Continental România.

 
„Un pilon de bază al dezvoltării”
 
În urmă cu şapte ani, în decembrie 2009, furnizorul german de componente auto a inaugurat sediul centrului de cercetare şi dezvoltare din Iaşi, la acea dată, investiţia în clădirea de 9.000 de metri pătraţi de pe Bulevardul Poitiers fiind estimată la valoarea de 20 de milioane de euro. Ca urmare a creşterii numărului de salariaţi, în octombrie 2014, Continental a închiriat de la Primăria municipiului Iaşi Centrul Tehnologic Regional, cu o suprafaţă utilă de 4.000 de metri pătraţi. În primăvara acestui an, Continental a închiriat alţi 1.600 de metri pătraţi, de această dată în fostul sediu al fabricii Moldova Tricotaje, clădire situată pe Calea Chişinăului nr. 2A şi transformată în spaţiu modern de birouri.
 
„Colaborarea cu universităţile, prin programele dezvoltate pentru studenţi şi absolvenţi, reprezintă un pilon de bază al dezvoltării companiei în Iaşi. Aproximativ 7 milioane de euro este suma investită în diferite proiecte de Continental în Iaşi. Inginerii noştri sunt implicaţi în dezvoltarea tehnologiilor de vârf din industria auto, iar rezultatele lor se văd în fiecare maşină în care există produse Continental”, a precizat în scris Marian Petrescu, directorul locaţiei Continental din Iaşi.
 
Compania vrea să ridice o nouă clădire

Gigantul german şi-a propus pentru viitorul nu foarte îndepărtat să construiască o nouă clădire de birouri lângă cea existentă în prezent pe Bulevardul Poitiers, imobil care să aducă un aport de circa 10.000 de metri pătraţi nevoilor de dezvoltare ale companiei la Iaşi. În acest sens, Continental şi-a propus să achiziţioneze mai multe active aparţinând Construcţii Feroviare Moldova, societate aflată în insolvenţă şi care deţine terenuri şi hale în vecinătatea sediului Continental. La nivel naţional, compania avea la finele anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi şi îşi va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România. În perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro în activităţile din România, susţine conducerea companiei germane. La nivel naţional, compania desfăşoară operaţiuni în şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare, situate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental mai este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. (Diego CIOBOTARU, Paul BALHUC) 

GALERIE FOTO

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.