COMUNICAT DE PRESA

(FOTO) Continuă şirul medaliilor aduse de elevii ieşeni

duminică, 19 august 2018, 12:30
2 MIN

Aceasta este, cel mai probabil, una dintre cele mai strălucitoare vacanţe de vară, la propriu, dacă ne raportăm la medaliile, extrem de merituoase, câştigate de elevii ieşeni în cadrul unor concursuri internaţionale de mare prestigiu.

Astfel, după argintul adus de Tudor Cristian Cozma la Olimpiada Internaţională de Chimie 2018 (IChO) desfăşurată la Praga şi Bratislava şi cele trei medalii de aur de la geografie câştigate de Bianca Solomon, Manuel Foşalău şi Andrei Sandu la Quebec, Canada, vine rândul lui Andrei Mircea Lupuleasa, de la Colegiul Naţional Iaşi, medaliat cu bronz în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului – IESO, competiţie de mare anvergură, care a avut loc în perioada 8-17 august 2018 în Kanchanaburi, Thailanda.

Formată din patru elevi, delegaţia ţării noastre, din care a făcut parte şi ieşeanul Andrei Mircea Lupuleasa, a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului alături de alte 31 de state, Iaşul putându-se mândri deja cu o frumoasă tradiţie şi rezultate deosebite la ediţiile anterioare ale acestei competiţii.

Andrei Mircea Lupuleasa, coordonat de profesorii Fiscutean Cornelia (geografie), Preotu Adriana (biologie), Lăcătuş Mărioara (chimie) şi Oatu Andu Emilian (fizică) a demonstrat abilităţi dosebite în toate domeniile principale ale ştiinţelor pământului, inclusiv geologia, geofizica, meteorologia, oceanografia, astronomia şi ştiinţele mediului, domenii în care toţi elevii participanţi, elevi de liceu din întreaga lume, au fost testaţi în cadrul probelor de concurs.

Pentru fiecare participant, competiţia constă în examene teoretice şi practice, precum şi într-un test de teren. Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului – IESO a fost fondată ca una dintre activităţile majore ale Organizaţiei Internaţionale pentru Educaţie în Domeniul Geologiei – IGEO. IGEO este afiliată şi sponsorizată de Uniunea Internaţională de Ştiinţe Geologice (IUGS). Obiectivele IGEO sunt de a promova educaţia geoştiinţifică la toate nivelurile internaţionale, de a încuraja şi de a dezvolta conştiinţa publică a Geoştiinţei, în special în rândul tinerilor, şi de a contribui la îmbunătăţirea calităţii educaţiei pentru Ştiinţele Pământului din întreaga lume.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii